Modelism - RHC Forum: 2013 - ce a fost, ce o sa vina - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2013 - ce a fost, ce o sa vina topic de dat cu parerea

#121 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18751
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 04 September 2019 - 09:27 PM

Ala de 14$ e doar panelu... se pare ca scumpetea vine din controller... :unsure:

Cel de 2.9" la 25$ pare cel mai potrivit, ca marime cu cele utilizate uzual in statii... si ca pret
renatoa de la aacr.ro
0

#122 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7852
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2019 - 09:33 AM

M-am intrebat si eu de ce nu folosesc e-ink la statii si nu am raspuns. Poate ca nu batutul secundelor e prolema ci programarea statiei. Pe reader fiecare schimbare de ecran/pagina tine ceva, pe reader merge dar pe statie unde vrei sa sari repede de la un ecran la altul sau in servo monitor - cu latenta mare nu ai intelege nimic.

Asadar cred ca latenta prea mare e motivul.

Dar mai sunt si alte tipuri de ecrane foarte vizibile in soare, de pilda la ceasul meu Pebble ecranul este de tip Transflective liquid-crystal. Cu cat e mai puternica lumina cu atat se vede mai bine. Pentru noapte are iluminare.
0

#123 Userul este online   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9239
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 05 September 2019 - 12:48 PM

Pana la urma cred ca latenta mare este a celor care produc statiile. S-au agatat de acel ecran color care este, dupa mine, o alegere nefericita. Folosesti statia afara, in soare si nu in casa la umbra. Solutii ar fi, ramane sa fie si vointa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 05 September 2019 - 12:49 PM

0

#124 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18751
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 05 September 2019 - 12:59 PM

Ecranele color nu au latenta, doar urmarim la ele videoclipuri fara probleme...
Consumul si vizibilitatea redusa la soare, asta e buba lor.
Statiile nici atat, avem acum procesoare capabile sa ruleze si un Windows mai vechi.
renatoa de la aacr.ro
0

#125 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7852
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2019 - 06:18 PM

JR 11X are ecran monocrom se vede perfect afara, are si lumina - (si) de aia o iubesc.

Vezi postareadan_mitea, la 05 September 2019 - 12:48 PM, a spus:

Pana la urma cred ca latenta mare este a celor care produc statiile. S-au agatat de acel ecran color care este, dupa mine, o alegere nefericita. Folosesti statia afara, in soare si nu in casa la umbra. Solutii ar fi, ramane sa fie si vointa.


Ecranele LCD standard cred ca sunt cele mai ieftine, cand o statie e 100 si ceva de USD pret final, nu te arunci la componente specializate.
0

#126 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 05 September 2019 - 08:50 PM

Adevarul e ca majoritatea timpului stai cu ochii pe sus si nu pe ecran. Si tot atat de adevarat e ca atunci cand stai cu ochii pe ecran mai mult e cand faci setarile initiale (si asta de obicei e acasa, doar in mod cu totul si totul exceptional cand ai un mentor la camp sa iti rezolve o problema).
In alta ordine de idei: din ce stiu preturi de ecrane de telefon (ca astea sunt cele mai ieftine) cred ca sunt comparabile cu preturile de e-ink pe care le-am pus mai sus. Sa nu uitam ca nu e nevoie de cine stie ce ecran sau rezolutie mare (din ce stiu eu QX7 are 128x64), la rezolutia asta exista si ecrane OLED destul de ieftine ...iar pentru statiile hi-end un ecran e-ink (chiar si in varianta color) de 50-75 USD poate fi justificat.
Numai ca acum "marii" producatori gen Spek se uita cum sa faca statii cu Android si procesoare quad-core ARM si nu la chestii de ergonomie (si iese o varza, cam toate review-urile pe bune pe care le-am vazut au fost negative ba unii au zis ca cer banii inapoi).
0

#127 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18751
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 02 October 2019 - 07:12 PM

Asa cum ziceam acum vreun an si ceva, Cypress, producatorul chipseturilor Spek, a incheiat socotelile cu "ANAFu", asa ca toata lumea RC care face ceva pe sistem DSM a fost presata ca in timp cat zici "golire stoc", sa gaseasca un inlocuitor.

Si Spek l-a gasit, tot la TI, care acum echipeaza aproape toata piata RC, se cheama CC2650, si e o solutie all in one 2.4-GHz RF Transceiver impreuna cu procesor 32-bit ARM Cortex-M3, pe acelasi chip. Adica inglobeaza ce pana acum Frsky si altii foloseau sub forma a doua chipuri separate CC2500 transceiver si STM32xxx procesorul.
Ce e interesant la toata faza asta este ca acelasi chip il foloseste si Frsky pentru noul sistem ACCESS !
Hai sa pariem cat va dura pana vom avea receptorul universal ... :D
renatoa de la aacr.ro
0

#128 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 03 November 2019 - 05:07 PM

Tocmai dadusem o tura saptamina asta pe site-up Futaba si ma minunasem ca au 10 statii mari si late ...si daca te iei dupa denumire si nr de canale doar 4 statii "high end" (in afara de clasicele 18MZ si 18 SZ din 2015 si pe linga 14SG din 2012 mai exista un 8 FG Super care are 12 canale...restul sunt "plevusca" de 6-7-8-10 canale)...
http://rc.futaba.co..../propo/air.html
...si dom' Horesji ma anunta in newsletter-ul lui in limba ceha ca are la vanzare ultimul racnet de la Futaba, T32MZ, ieftin ca braga, vreo 3000 de EUR (trei_si_trei_de_zero...ca sa fie clar)...si la banii astia ai si un receptor ...
https://www.horejsi....x?objcislo=3654
https://futabausa.com/product/32mz/
Astia de Futaba dupa ce ca au copiat cu nesimtire design-ul de la Jumper mai au tupeul sa copieze si cordeluta de gat portocalie ...
Si la 3000 EUR / USD e totusi "hobby version"... si trebuie sa te hotarasti "heli" sau "air" version ...
Chiar ma gandeam aseara (inainte de a citi despre 32MZ) ce s-ar putea imbunatati la T16 .. si in afara de tipul de slidere ajunsesem la concluzia ca switch-urile de deasupra ghimbalurilor pot fi deplasate mai spre margine, zona de plastic negru latita un pic, potentiometrele montate mai spre margine...si in centru in spatiul creat pus un ecran OLED alb-negru de 1.5 inchi 128x128 pentru telemetrie:
https://www.banggood...ur_warehouse=CN
...sau varianta un pic mai scumpa...
https://www.banggood...ur_warehouse=CN
Gasesti si analizoare de spectru gata facute:
https://www.banggood...ur_warehouse=CN
O alta varianta de lucru ar fi sa muti chestia cu T16 sub Jumper impreuna cu fantele de difuzor si sa folosesti spatiul ala pentru un mini display...
Asteptam cu interes varianta T32 de la anul...

Aceasta postare a fost editata de ender67: 03 November 2019 - 05:08 PM

0

#129 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18751
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 03 November 2019 - 06:03 PM

Vezi ca tragi concluzii gresite daca te iei dupa pagina japoneza Futaba.
8FG este discontinued, daca tot o pomenisi...
Distribuitorul european Futaba este Ripmax, acolo vezi linia curenta de statii.
renatoa de la aacr.ro
0

#130 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 03 November 2019 - 06:30 PM

Mdah ... diferenta de pret intre T18SZ aia cu potentiometre si aia cu ghimbal Hall e de 130 de euro ... adica cam cat un T16. Si arata cam ca ghimbalurile de T16, nici macar nu sunt cine stie ce aluminiu prelucrat CNC cum se lauda FrSky. Si upgrade-ul la Hall la Jumper e 15 dolari ...nu 150.
0

#131 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7852
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 03 November 2019 - 07:37 PM

Pai cumva la Futaba e business as usual. Eu mai am cataloage Robbe 2008-2009 cu Futaba T14MZ care tot vreo 3000 EUR era pe vremea aia. Daca socotesti inflatia poti spune ca s-au ieftinit.

Si in anii aceia a vandut Sierra cateva 14MZ-uri, are lumea bani.
0

#132 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 20 November 2019 - 10:22 PM

Daca statia varf de gama Futaba T32MZ la 3000 USD / EUR vi se pare prea ieftina exista si o varianta ceva mai selecta:
https://www.hoellein...c=41433&p=41433
https://www.act-euro...108sb-2707.html
Editie limitata, doar 50 de bucati... nu sta pe ganduri ..."pentru ca meriti"...
cica are un "ceramic seal" sa nu se uzeze blingul ...nu e necesar daca o folositi drep "collector edition".
Doar cu precomanda si avans de 2380 EUR.
...cam mult pentru o copie dupa Jumper T16 http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif
0

#133 Userul este online   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9239
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 21 November 2019 - 01:47 PM

Sunt, din ce in ce mai mult, deceptionat de specia umana. Macar statia asta face ceva, dar am vazut o reclama la o inghetata de 20 000$. Garnisita cu ,,aur comestibil''. Sincer, nu cred ca meritam rolul de specie dominanta pe aceasta planeta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 21 November 2019 - 01:47 PM

0

#134 Useril este offline   REAL DESIGN 

  • R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5466
  • Inregistrat: 24-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti -

Postat 21 November 2019 - 02:46 PM

Statia e scumpa dar tinand cont ca un Jet ajunge la 10.000 euro ( fiind posesori chiar de mai mult de unul singur ) ... m-a refer aici la Jet-uri scale ale unor brad-uri , si luam in calcul ca sunt toate sansele sa ramana doar cu decolarea Jet-ul
in timp ce statia o poti lasa mostenire ... nu trebuie sa ne minunam de existenta ei
Si un F3A profi din compozit pentru multi dintre noi este o avere dar daca am ramane doar la modele din depron de la Dedeman parca ar lipsii ceva din acest hobby - sport ...

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 November 2019 - 02:47 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#135 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18751
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 November 2019 - 02:53 PM

Mda... unu care crede ca valoarea sta in poleiala...
renatoa de la aacr.ro
0

#136 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 21 November 2019 - 04:47 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 21 November 2019 - 02:46 PM, a spus:

Statia e scumpa dar tinand cont ca un Jet ajunge la 10.000 euro ( fiind posesori chiar de mai mult de unul singur ) ... m-a refer aici la Jet-uri scale ale unor brad-uri , si luam in calcul ca sunt toate sansele sa ramana doar cu decolarea Jet-ul
in timp ce statia o poti lasa mostenire ... nu trebuie sa ne minunam de existenta ei
Si un F3A profi din compozit pentru multi dintre noi este o avere dar daca am ramane doar la modele din depron de la Dedeman parca ar lipsii ceva din acest hobby - sport ...


Adevar graita-i...un jet de 10k coco tuseste si refuza sa porneasca cu o statie sub 1000 de euro ,,,pariezi ca poate porni si cu o statie de 40 de dolari?


0

#137 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 21 November 2019 - 04:51 PM

Lasand misto-ul la o parte...in afara de o electro-acoperire cu aur si un fel de rasina mai speciala (chestii la care manopera si materialele nu ar trebui sa depasesca 50 de euro) ...vedeti vre-un motiv pentru care sa dai 2000 USD / EUR in plus?
(...intrebare inutila: Vertu are destui clienti...)

(...lasand la o parte intrebarea zic eu legitima daca ceea ce "stie" statia face 3000 USD / EUR ... nemaivorbind si de cat din ceea ce "stie" ajungi sa utilizezi practic sau ai nevoie...)

(..ar trebui sa puna la marketing: "for the discerning connoiseur distinguished clients with more money than common sense" ...)

Aceasta postare a fost editata de ender67: 21 November 2019 - 04:54 PM

0

#138 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7852
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 21 November 2019 - 05:07 PM

Toata discutia asta e fara rost, e o editie limitata, arata altfel, sa fie sanatosi aia care si-o permit. Chestia asta se întâmpla in toate domeniile, nu are rost sa ne miram ca proastele; cel putin e o statie adevarata (si buna) nu o pereche de ochelari sau ciorapi. Puteau sa scrie pe ea editie limitata numerotata si sa ceara 1000 EUR extra, asa cel putin au facut un efort.

Altceva e interesant (cred ca am mai scris pe undeva). China pare ca o carmeste spre FUTABA SFHSS, tot mai multe jucarii au incorporat RX de tipul asta, heli XK sunt pe Futaba, Align e de mult pe Futaba, Jumper e tot pe Futaba.

Asadar eu vad un viitor in care SFHSS este protocolul standard/cel mai raspandit. Spektrum pare ca a pierdut. Nu cunosc motivele, pot doar specula:

- protocolul e stabil si bine inteles (pare sa fie un singur protocol FUTABA SFHSS);
- cipurile CC2500 or fi mai ieftine/accesibile, mai usor de programat;
- protocolul/receptia mai stabila/fara probleme, nu am auzit inca sa se planga careva de SFHSS.

Altfel receptoarele compatibile Spektrum sunt inca cele mai ieftine (o sa mai cumpar cateva ca ultimele au fost beton)

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 21 November 2019 - 05:08 PM

0

#139 Useril este offline   REAL DESIGN 

  • R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5466
  • Inregistrat: 24-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti -

Postat 21 November 2019 - 05:28 PM

Vezi postareaender67, la 21 November 2019 - 04:47 PM, a spus:

Adevar graita-i...un jet de 10k coco tuseste si refuza sa porneasca cu o statie sub 1000 de euro ,,,pariezi ca poate porni si cu o statie de 40 de dolari?



Eu am expus o parere ...
Spre exemplu eu mi-am luat telefoane mobile DOAR la expirarea abonamentului MOCA ...
Sunt curios cati din cei care se minuneaza de aceasta statie au scos sau nu din buzunar 2-3 mii lei pentru un telefon sau poate mai mult ... si nu vorbim de Vertu ... ci de banalele Samsung, Iphone sau care or mai fi ... aparate cu durata de viata mica ...
Sau sume net mai mari pentru te miri ce laptop folosit 90% pentru citit mail-uri si redactat imputerniciri in Word ... dar ele cu configuratii de proiectare grafica si randari ...

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 November 2019 - 05:31 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#140 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 21 November 2019 - 06:15 PM

Practic cu CC2500 si derivatele (sau mai bine zis urmasele) se acopera mai bine de jumatate din piata: FrSky si Futaba. Apoi vin Spek ...ri restul sunt umplutura.
O chestie interesanta: pe linga Jumper T8 (cu DeviationTX), T12 si T16 (cu OpentTx) si care au toate MPM (multi protocol module) Jumper a scos si o ieftinatura:
https://www.banggood...ur_warehouse=CN
Chestia asta "lite" cu 2 slidere si 2 switch-uri (ca e foarte greu si scump sa pui noste switch-uri de 20 de centi bucata) are DeviationTx si ca protocoale FrSky ACCST si Futaba S-FHSS ....
Dpdv calitatea executiei nu e cine stie ce ...dar e interesant ca au ales sa nu fie multiprotocol ci doar FrSky+Futaba
0

#141 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18751
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 27 November 2019 - 01:45 PM

Incep sa iasa la iveala de ce au loc niste schimbari, si automat se profileaza ce va urma... un haos.
Paranoia actuala in comunicatii este criptarea, la toate nivelele. Cine lucreaza in IT probabil ca deja munceste de zor zilele astea la modificat de aplicatii care inca mai sunt pe TLS 1.0 si 1.1, care toti jucatorii majori anunta ca le vor scoate de pe piata. Ca un fapt divers amuzant, unii isi umfla muchii ca vor trece la TLS 1.3 imediat cum apare, doar ca Windows nu il suporta, in clipa asta :D
In nota asta trebuie citita aparitia sistemului Frsky ACCESS, fara a ii considera cine stie ce mari vizionari, doar ca acum sufla si in iaurt dupa ce au patit-o cu balbaiala de un an cu LBT.
Se incalzeste pe margine Spektrum, pentru lansarea unui DSMX cu criptare, si probabil alti zurgalai adaugati, daca tot e sa lansam o versiune noua majora.
La restul pietei aparent e liniste, nimeni nu pare sa se streseze.
Problema este ca... operatia necesita putere de calcul de care dotarea actuala nu dispune, nu se poate face peste noapte printr-un firmware update, asa ca... noi statii, noi receptoare... si totul invaluit intr-o abureala fina de glazura de performanta nemaivazuta si nemaiauzita, ca sa justifice noile achizitii.
renatoa de la aacr.ro
0

#142 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 27 November 2019 - 08:31 PM

Aici cam ai dreptate si lucrurile trebuiesc privite si in contextul de securitate global.
Pe de o parte se restrang conditiile de zbor (fie drone fie aeromodele standard) cu tot felul de greutati maxime si plafoane de zbor si inregistrare modele si zona interzisa la zbor samd samd.
Pe de alta parte e foarte usor cu tehnologia de acum sa faci o drona (fie multirotor fie aripa fixa UAV) cu pilot automat si pozitionare GPS. Ii pui in traista o "bucurie", ii setezi ruta de mars catre un obiectiv interesant si il pui sa zboare la firul ierbii si te duci frumusel acasa ca poate ai si alta treaba. Instalatiile saudite (nu stiu exact ce au fost, rafinarii, installatii de foraj sau de transport) au fost atacate cu drone. Nu prea mai conteaza acu ca e o drona militara de sute de mii/milioane de dolari sau una civila de cateva sute sau mii de dolari ca fac cam aceasi treaba (si nu prea sunt eficiente sistemele de aparare pe asa ceva).
Si ajungand cu paranteza aici se poate explica interesul americanilor pentru orice inseamna "dat drona jos" de la bruiere semnal (dar ce te faci cu dronele care au plan de zbor si isi vad bine mersi de misiune?) la prajit electronica / lipo cu laser de mare putere sau dat drona jos cu proiectile cinetice (fie de la chestii de la sol fie cu drone in zbor) sau tot felul de tehnologii mai sofisticate sau mai primitive. In orice caz "vinatoarea de drone" pare a fi chestia in care se vor baga bani seriosi.
Iar preluarea controlului unei drone va fi un pic mai grea daca se baga in ecuatie si criptarea comunicatiei radio. La nivel militar asta parea fi sport intre natiuni (vezi cum se cocosesc iranienii / americanii /chinezii si alte natii cand reusesc sa mai dea jos cate o drona a adversarilor - era interesanta secventa din Interstellar cand "inginerul" american preia controlul unei drone indiene cu un simplu laptop). Iar la chestii civile hackerii se ocupa cu "spartul" comunicatiilor wireless de ani buni. Si pentru criptarea comunicatiei ai nevoie de alta clasa de procesoare (nu de AVR) dar procesoarele sunt disponibile (aici gasiti un exemplu simplu de criptare AES-128 cu ESP32, procesoare de 2-3 dolari https://techtutorial...28-in-ecb-mode/). ESP32 nu e un procesor pe care il gasesti in module radio si receptoare dar STM32 il gasesti pe toate drumurile. STM32F1 are pina la 72 MHz si e in zona 2-3-4 dolari pe bucata (de aia il gasesti in convertoare SBus la 7 dolari bucata sau in receptoare de 10 dolari) iar generatiile recente merg la viteze mult mai mari (F7 a parut in 2014 si se foloseste curent la FC-uri de 30-40 dolari iar H7 a aparut acum 3 ani si merge la 400 MHz). Procesoarele mai noi sunt cu Cortex M4 si includ DSP si FPU. Cu astea poti sa faci o criptare chiar decenta si (ca sa vezi) sunt incluse in unele produse de la TI, Cypress, Nordic (adica producatorii cipurilor RC uzuale de azi).
Tehnologia dronelor e de-abia la inceput, americanii fac teste pentru livrarea pachetelor Amazon Prime, prin Africa (in Rwanda parca) s-a facut un sistem de livrare produse medicale urgente (medicamente si vaccinuri dar si sange recoltat pentru analiza) de la si catre centre medicale la distanta , eu cred ca si la noi sunt posibile ceva aplicatii (dar nu va dau idei).

Aceasta postare a fost editata de ender67: 27 November 2019 - 08:34 PM

0

#143 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 27 November 2019 - 09:46 PM

Am mai tras o raita pe pagine de "umor" https://swshop.jetimodel.com/ (scuze posesorului de Jeti de pe forum, se stie el cine este si stie ca nu fac misto de prieteni ...da nu ma pot abtine http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif) si am dat de o chestie interesanta, Jeti vrea si el o felie din tortuletzul "900 MHz low latency - long range"):
Important warning!!!

1. New modul for 900MHz NG (next generation) will be in function with new RSat900MHz NG. The satelit receiver will be avaliable on November. Before using NG system, please make an update of your transmitter DS-12.

Receptorul (vechi?) de 900 MHz se pare ca e asta:

https://shop.jetimodel.cz/duplex-rsat-900-mhz.htm

Tot acolo gasiti si o mostra de "customer care Jeti style":

2. We have also migrated your accounts from migrations to the new site.However, your passwords could not be transferred and a password reset link must be sent before you sign in for the first time. Thank you for your understanding.

De ce ii zic "pagina de umor Jeti"? Uite de asta:

https://swshop.jetimodel.com/transmitter-duplex-ds-14-ex-mm-4.htm

Trecem peste faptul ca linkul zice de DS14 dar extensiile sunt pentru DS12 (DS12 e ieftinatura noua de 14k coroane fata de 21K coroane DS-14 sau 42k coroane DS16 sau 54k coroane DS24 ...pentru iubitorii de aritmetica inmultim 14000 x 0.1875 = 2625 lei adica vreo 550 EUR ...ieftina, se bate cu FrSky X12S, faceam misto acu ceva timp ca la pretul lui X12 mai bine mai pui un ban si iei Jeti...uite ca nu mai trebuie sa faci fata acestei dileme metafizica ca X12s e 558 EUR la distribuitorii europeni.

Prezentarea lui Ds12 e cam veche din iulie, imi cer scuze fata de colegi dar daca si userul Jeti de pe forum doarme in papuci asta e, nu putem sa acoperim toate produsele noi Jeti:

https://www.youtube....eature=emb_logo

Ce nu apare evident la prima vedere e ca DS-12 e un sistem DUAL BAND 2.4 GHz / 900 MHz , asa se explica si "strofocarea" lui FrSky sa anunte in aprile X11 cu Tandem (= "abureala" curata).

http://www.jetimodel...@produkt/DS-12/

Nu va entuziasmati prea tare ca toate bulinutele alea goale inseamna optiuni de upgrade.

Nasol momentul pentru FrSky, daca si Jeti au ajuns sa ii atace la segmentul superior (X12S), Jumper le face ravagii la gama X9D - X10 - X10S cu T16 si cu T12 la X9lite si QX7 ...fara misto acuma dar cand ai produse mai bune la acelasi pret sau cu calitate similara la pret mai mic nu prea stai bine (cel putin la statii). "Karma is a bitch" , ai copiat (intr-un fel) designul seriei DS de la Jeti, ai copiat cu nesimtire si controlerul redundant : na ca te-a bagat Jeti in seama si s-a apucat sa iti faca o "bucurie" la vanzari (ca margine are de unde).

Acu sa va vad daca sunteti atenti: CE LIPSESTE DE LA DS-12?





Aceasta postare a fost editata de ender67: 27 November 2019 - 09:50 PM

0

#144 Useril este offline   ender67 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 15-September 13

Postat 28 November 2019 - 09:51 PM

BEEEEP...timpul a expirat.
Jeti DS-12 cred ca e prima statie Jeti FARA SLIDERE. Are acolo niste potentiometre la colturi dar se livreaza cu rotita normala. Distribuitorul Jeti in SUA (Esprit Models) a facut teste cu niste butoane de slidere mai ca lumea dar cica ar fi inestetice (ceva mai ridicate) ...si nici ergonomia nu e cine stie ce.
Unii mai cu imprimante 3D pe acasa au rezolvat altfel:
https://www.rcgroups...1&postcount=239
Va inchipuiti chesttile alea rosii pe o statie "premium"? urmatorul poster ii zice in fata ca le-ar pune doar pe Turnigy...
0

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro