Modelism - RHC Forum: Jurnal de zbor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Jurnal de zbor O noua jucarie

#1 Useril este offline   Mihai Stancu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 19-February 10
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Postat 28 October 2013 - 03:05 PM

Arieseni. 19 celsius.Cer ca sticla de senin. Putin vant. Imi tremurau genunchii si mainile ca dracu', de emotie.Stick-urile radiocomenzii se miscau de parca eram in calibrare, din cauza tremuratului. Dupa saptamani de revizii si verificari, a venit momentul! Check list, wifi on, parametri ok. Hai sa-i fac totusi o calibrare magnetica.
Ma invart ca apucatu' de nu stiu cate ori, de-am ametit ca naiba. Mai ales pe verticala nu-mi iese si pace! Baga-mi-as! Incerc in continuare si, intr-un sfarsit, jegurile alea de cercuri rosu si albastru sunt, aproape, suprapuse!
That's it! Taratataaaaaa!
Armez! Totul in regula! Bag gaz, pasarica se ridica pe la un vreo 3 metri! Tremur ca piftia, ce ma-sa in cur, nu pot sa ma abtin?
Stabil, cred ca sunt in mod GPS, la emotiile pe care le am nu mai stiu care switch in ce pozitie e! Nu-i bai, stie baiatu ce are de facut!
Rudder stanga. Vreo 120 de grade, asa de test. Vine o usoara pala de vant si-mi duce jucaria cativa metri mai incolo. Hm, te joci cu nervii mei, nu? Am zis doar ca stie baiatu ce are de facut! Asa ca hai sa-l aduc mai aproape de nea, sa fie sub ochisorii mei.
Baga comenzi, in consecinta! Ce mama, mamei, mamelor!?!? Unde pleaca bazdagania asta, ca nu mai inteleg?! Panica, panica, panica!
Pentru ca ochii-ti tremura mai putin, vezi acusi rapid daca gasesti un loc potrivit care sa nu amplifice dezastrul cauzat de throttle 0 instant! Zis si facut, hexa-ul aterizeaza, nu foarte delicat dar nici excesiv de dur, in iarba! Intr-o parte, dara fara urmari.
Intre timp, analizez si realizez rapid : Para i-a pus rosii pe spate si albe in parti, nema in fata! Si, tu obisnuit numai cu luminite peste tot (nu mai zic si ca la barabafta aia de fantoma alea rosii erau in fata), te-ai zapacit.
2 ore pauza, in primul rand pentru revenirea din emotii.
Acum ma bag in spate, in campul de afinis, vreo cateva mii de metri liber de jur imprejur, minus ceva brazi ici-colea.
Check list by the book! Inca un dans al ploii, ca sa fiu sigur.
Verificat jocurile in articulatii, sunt bine,nu mai tremur! O fi de la lipsa?
Armez si decolez. Acum tin minte ca rosu-i in spate, alb in parti, canci in fata. Totul pare bine.
Baga-l in GPS, sa te minunezi de cat de bine face hover-ul. 2 secunde, doar, apoi incepe drift in stanga. Nu-l las mult, mi-i teama sa nu se amplifice. Il aduc inapoi si-l las din nou in hover. Aceleasi lucru, drift spre stanga! Ce puii mei?
Il dau jos, il deconectez si iau totul la mana: totul pare in regula.
Intru in telecomanda, amintindu-mi de ce mi-a zis Para :"De ce heli, vezi ca ala face mixaje, nu-i bine". "Da mai, dar altfel nu putem sa ma folosesc de alea doua butoane cu trei pozitii". O avea dreptate Para?
Verific fiecare lucru din meniu, chiar si canale ce nu le folosesc, nu sunt setate. Dau jos end-ul de la 120% la 100% acolo unde schimbasem. Ajung la ultimul meniu, mixaje. Guess what : mix 1, pitch trim/gear activat. Baga-mi-as! De aicea e, sunt sigur.
Reverific totul inca de doua ori.
Armez, ridic gazul. Canci, motoarele nu pornesc. Inca odata, la fel.
Normal, ai modificat parametri RC-ului, trebuie recalibrat cu FC-ul. Intra in setari, calibreaza din nou stick-urile.
Hai din nou. Armez, throttle putin. Se invart toate, e bine, sus cu el! Adu-ti aminte de rosu spate, alb parti, vax fata!
10-12 metri. GPS on. Hover perfect! Stanga, dreapta, fata, spate. Parca revine cam greu, nu-i bai, mai setam gain-urile, mai tarziu.
Yaw 180, te-ai prins, golanule. Nu esti chiar pilot de vanatoare dar la niste lucrari agricole de imprastiat ierbicid, s-ar putea sa te poti baga.
"Hmm, ce zici de zuratoarea mea?". "Mda, am vazut, acuma da-o jos si sa mergem ca avem treaba!"."Ai vazut cum sta singura in hover, uite, fara maini pe telecomanda!". "Da, bine, dar se pare ca ti-a afectat auzul. Hai sa mergem ca avem treaba"."Acuma o dau jos"."Pai ce dureaza atata, la coborare ar trebui sa fie mai repede!"."Da ma, bine ca esti tu destept!".
Ultima palma primita nici c-am simtit-o. Hexa-ul a zburat, chiar bine, restul e detaliu.
Doamne Ajuta sa tina si vremea cu mine, saptamana asta vreau sa filmez cate una alta.
E bine, pentru moment! Maine, e o alta zi.
Bunul simt ar trebui sa fie de "common sense'.
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro