Modelism - RHC Forum: Cafenea multicoptere - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 89 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafenea multicoptere

#1 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16431
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 07 October 2013 - 08:13 AM

Cred ca a venit vremea sa avem si noi un loc de povestit chestii care nu merita lansat un topic nou.
Sper sa nu se mute toata activitatea aici, lol :D

L-am deschis pentru ca sambata am avut parte de o experienta unica, si nu mergea pusa in alta parte, nici macar la "Rise of the machines".
Pe cadrul meu in general e cam dezordine, pentru ca experimentez mereu cate ceva... :) asa ca in general receptorul, un Frsky D4R, nu este prins nici macar cu un scai minimal, ci atarna de FC in unicul cablu de servo pe care vine CPPM si alimentarea. Da, stiu... o merit :)
Am mai avut niste "semne" asta vara, cand ambele antene mi-au fost barbierite de elice, cand receptorul a prins un balans mai violent, dar am ignorat avertismentul, le-am lipit la loc si mi-am vazut inainte de improvizat.
Sambata asta a venit insa randul receptorului in sine sa fie smuls din conector complet !
Care credeti ca a fost comportamentul ? :) Daca primul gand va duce sa ma intrebati cum aveam setat failsafe-ul... uitati de asta, acum nu mai aveam nici macar receptor, deci semnal nul pe la pinul CPPM ! :D E vorba de MPNG 2.7. Hai sa vedem care ghiceste :)
renatoa de la aacr.ro
0

#2 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2086
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 07 October 2013 - 08:56 AM

s-a oprit si a cazut, semnal nul nu duce la anularea comenzilor? dar megapirate in codul sursa nu are setat si failsafe? multiwii parca are si paremise ca am citit asta si despre megapirate :)
Fly it, like you stole it!
0

#3 Useril este offline   EdiV12 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 07-June 11
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 07 October 2013 - 10:35 AM

in ce mod erai? daca era alth sau loiter venea incet jos, daca erai pe stab si nu aveai throttle fail safe se opreau motoarele. am facut o simulare in MP si daca scot receptorul se centreaza toate canalele mai putin throttle care se duce la 900. acum nu stiu cum ai tu setate modurile de zbor pe canalul 5 si ce face acel canal la 1500 ... stai un pic ca ai doar 4 canale :huh: ...
0

#4 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2086
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 07 October 2013 - 10:38 AM

Vezi postareaEdiV12, la 07 October 2013 - 10:35 AM, a spus:

in ce mod erai? daca era alth sau loiter venea incet jos, daca erai pe stab si nu aveai throttle fail safe se opreau motoarele. am facut o simulare in MP si daca scot receptorul se centreaza toate canalele mai putin throttle care se duce la 900. acum nu stiu cum ai tu setate modurile de zbor pe canalul 5 si ce face acel canal la 1500 ... stai un pic ca ai doar 4 canale :huh: ...


4? eu am 8 canale, identic scoase prim PPM Sum, D8R-II cu soft de XP (mii de multumiri lui Renato)
Fly it, like you stole it!
0

#5 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16431
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 07 October 2013 - 11:41 AM

D4R in mod CPPM are 8 canale, si repet, failsafe-ul receptorului nu mai conta, pentru ca nu mai aveam semnal de la el.
Ei bine, se pare ca MPNG are implementat un failsafe intern, care la intrerupere totala semnal de la receptor intra in landing :)
Pentru ca asta a facut... :)
Bine, nu mai zic cat am avut noroc ca era aproape si jos, sub 50m/10m, si vant zero, dar ma gandesc ce ar fi insemnat sa nu faca landing si sa fiu in stbilize cu un pic de ascensiune... nu mult :D si sa bata si vantul... ma si vedeam alergandu-l si asteptand terminarea bateriei salvatoare...
Ei, dar asta nu a fost tot... ajuns la sol a inceput sa faca salturile rituale, pentru ca elicile nu se opreau... M-am repezit la el, l-am imobilizat, si ... ce facem cu un Y6 care are elici pe ambele parti ca sa ii taiem alimentarea :D
La un quad era simplu, rasturnat si ii blocam elicile in iarba.
S-a lasat cu 2/3 julituri, evident... :rolleyes:

Si, ca sa se termine totul perfect, am si gasit receptorul, desi zona era foarte aproximativa, cam 20m diametru, noroc ca era iarba tunsa scurt, pista de ULM-uri.
Si ca sa fiu obraznic pana la cap... ieri am zburat vreo 4 baterii fara antene ! :D doar prin preajma, in 20-30m incepea sa beepaie telemetria si il aduceam inapoi
renatoa de la aacr.ro
0

#6 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 07 October 2013 - 12:05 PM

FS-ul din mpng e activat by default? Norocosule :)
0

#7 Useril este offline   EdiV12 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 07-June 11
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 07 October 2013 - 01:03 PM

nu stiam ca D4R are 8 in cppm, daca erai in stabilize fara failsafe-ul intern activat se opreau motoarele pt ca in lipsa semnalului, adica scos cablul din receptor (cel putin la mine (apm)) imi da thr jos la 900 µs si celelalte canale pe centru.
0

#8 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16431
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 07 October 2013 - 01:41 PM

Pai tu ai facut simularea asta in Mission Planner, nu ?
Si de ce am considera ca FC-ul "gandeste" ca MP ? :unsure:

Sau, poate ca a fost o faza intermediara, intai smuls antene, receptor nema signal, intrat FS, initiat landing, si apoi smuls receptorul, cand probabil ca nu mai conta, el fiind in landing... :unsure: cert e ca nu a picat ca bolovanu :D
renatoa de la aacr.ro
0

#9 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 08 October 2013 - 06:50 PM

Intrebare de incepator: cum se mumeste functia prin care directia ramane aceeasi ca in momentul decolarii indiferent de pozitia multicopterului. Adica atunci cand i-l intorc cu fata spre mine comenzile nu se "inverseaza". Nu de alta dar am fost luat putin prin surprindere de funcție si as vrea sa o dezactivez.
Sper ca m-am facut inteles :D
Este un controller ArduPilot 2.5
0

#10 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 08 October 2013 - 07:00 PM

Vezi postareaadioperator, la 08 October 2013 - 06:50 PM, a spus:

Intrebare de incepator: cum se mumeste functia prin care directia ramane aceeasi ca in momentul decolarii indiferent de pozitia multicopterului. Adica atunci cand i-l intorc cu fata spre mine comenzile nu se "inverseaza". Nu de alta dar am fost luat putin prin surprindere de funcție si as vrea sa o dezactivez.
Sper ca m-am facut inteles :D
Este un controller ArduPilot 2.5


Simple Mode

atentie sa-l decolezi cu "coada" la tine.. pt ca altfel nu mai intelegei nimic, am testat :D

Aceasta postare a fost editata de icsss: 08 October 2013 - 07:02 PM

0

#11 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 08 October 2013 - 07:06 PM

Vezi postareaicsss, la 08 October 2013 - 07:00 PM, a spus:

Simple Mode

atentie sa-l armezi cu "coada" la tine.. pt ca altfel nu mai intelegei nimic, am testat :D

0

#12 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 08 October 2013 - 07:32 PM

Aha, cand am facut setările am vazut bifat "Simple Mode" dar nu i-am dat importanta. Merci! :)
Inca o chestie, in Alt Hold si GPS nu reuseste sa mentina altitudinea, ce sa fie?
0

#13 Useril este offline   Dot 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 14-January 03
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 08 October 2013 - 09:39 PM

Vezi postareaadioperator, la 08 October 2013 - 07:32 PM, a spus:

Inca o chestie, in Alt Hold si GPS nu reuseste sa mentina altitudinea, ce sa fie?



Buretele lipsa de pe senzorul de presiune?
0

#14 Useril este offline   Para 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 20-December 11
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Ghencea

Postat 08 October 2013 - 10:04 PM

Vezi postareaadioperator, la 08 October 2013 - 07:32 PM, a spus:

Inca o chestie, in Alt Hold si GPS nu reuseste sa mentina altitudinea, ce sa fie?


Poa' sa fie throttle accel P/I sau AltHold P. Cum reactioneaza daca-l pui in Loiter la 2m ?
0

#15 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 07:15 AM

Da-ne mai multe detalii despre cum reactioneaza in alt hold.

Daca variaza usor pe altitudine poate fi de la PID-uri sau de la senzor neprotejat de vant.
Daca urca brusc sau cade ~1m cand activezi alt hold-ul.. e de la vibratii.

eu vorbesc de versiunile de la 2.9.x in sus, cand au bagat alt hold inertial.
0

#16 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 01:04 PM

Vezi postareaPara, la 08 October 2013 - 10:04 PM, a spus:

Poa' sa fie throttle accel P/I sau AltHold P. Cum reactioneaza daca-l pui in Loiter la 2m ?


Inca nu l-am pus in Loiter :rolleyes:

Practic din momentul activarii incepe sa piarda usor altitudine, sa spun undeva pe la 0,3-0,5 m/s.

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 09 October 2013 - 01:05 PM

0

#17 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 01:16 PM

Vezi postareaadioperator, la 09 October 2013 - 01:04 PM, a spus:

Inca nu l-am pus in Loiter :rolleyes:

Practic din momentul activarii incepe sa piarda usor altitudine, sa spun undeva pe la 0,3-0,5 m/s.


Ce versiune de soft ai? Pare a fi o problema legata de PID-uri.. imi suna a ver. 2.8.x sau 2.7.x cu un "Alt Hold I" setat gresit.
Pana cand pierde altitudine?

Inca ceva.. tu nu cumva faci hover sub 50% THR? Dupa activare ALT HOLD, aduci THR pe ~50%?

Aceasta postare a fost editata de icsss: 09 October 2013 - 01:19 PM

0

#18 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 01:30 PM

Mda, hover face la 37-40% Thr si cand puneam pe alt hold sau gps nu duceam stik-ul de motor la jumatate. De aici ar fi problema :D
P.S. Spre rusinea mea nu am verificat sa vad ce versiune de soft are :unsure:

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 09 October 2013 - 01:33 PM

0

#19 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16431
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 October 2013 - 01:42 PM

Asta era, ai deadband la throttle in Alt-hold intre 40 si 60%.
Pune o curba pe throttle sa aduci hover-ul la 50%.
renatoa de la aacr.ro
0

#20 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 01:43 PM

Vezi postarearenatoa, la 09 October 2013 - 01:42 PM, a spus:

Asta era, ai deadband la throttle in Alt-hold intre 40 si 60%.
Pune o curba pe throttle sa aduci hover-ul la 50%.


sau asa dar afla intai ce ver de soft ai :D

Aceasta postare a fost editata de icsss: 09 October 2013 - 01:44 PM

0

#21 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16431
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 October 2013 - 02:01 PM

Eh, nu toti au placi cu log... unii au incercat 2.9 si au revenit la 2.7... si curba pe gaz oricum e musai ca sa iti faci viata usoara.
renatoa de la aacr.ro
0

#22 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 02:11 PM

Vezi postareaadioperator, la 08 October 2013 - 06:50 PM, a spus:

Este un controller ArduPilot 2.5


Nu sunt sigur dar cred ca are .. :)

Eu is pe 3.0.1 si-mi place.. chiar si cu bug-ul legat de GPS. Adrenalina! :D

Aceasta postare a fost editata de icsss: 09 October 2013 - 02:13 PM

0

#23 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 02:16 PM

edit: nu stiu cum se poate seta curba de gaz daca eu fac hover la 61%. Dupa activare tot in sus o ia.. sau gresesc?
edit2: daca stau si ma gandesc mai bine ai dreptate.. o sa incerc asap :)

Aceasta postare a fost editata de icsss: 09 October 2013 - 02:19 PM

0

#24 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 03:47 PM

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, aveti cate o cafea de la mine. De fapt la ora asta ar merge o bere sau poate mai bine un whiskey ca tot suntem in cafenea :drinks:
0

#25 Useril este offline   Sere4uall 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 11-October 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti & Constanta

Postat 10 October 2013 - 11:22 AM

daca tot e cafenea pun si eu o intreabare:

Unde gasesc un gimbal ieftin si ok pentru un gopro 3?


Si daca puteti sa puneti/punem linkuri cu oferte and shit pentru multicoptere.

Pe mine ma bate gandu sa pun cumva un gimbal pe o masina rc / fpv :D

Aceasta postare a fost editata de Sere4uall: 10 October 2013 - 11:24 AM

Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit

On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10

Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
0

#26 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2031
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 10 October 2013 - 01:41 PM

https://www.facebook...&type=1

Arata bine.. dar nu-mi plac culorile :D
0

#27 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16431
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 10 October 2013 - 02:04 PM

Sa rateze ei ocazia sa puna si un pic orange... greseala asta o sa ii coste, tz, tz...
renatoa de la aacr.ro
0

#28 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2086
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 10 October 2013 - 02:20 PM

Vezi postarearenatoa, la 10 October 2013 - 02:04 PM, a spus:

Sa rateze ei ocazia sa puna si un pic orange... greseala asta o sa ii coste, tz, tz...


orange ala mie mi se arata ca fiind red, pare o clona dji naza :D
Fly it, like you stole it!
0

#29 Useril este offline   Nanok@ 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10
  • Gender:Male

Postat 10 October 2013 - 07:31 PM



se pregatesc si multicopteristii de invazia zombilor:)

asta da indestructibilitate :)

si DA controlerul e APM .. cu motoare si ESC-uri DJI :D

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 10 October 2013 - 07:32 PM

The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#30 Userul este online   adi_ryan 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 06-January 10
  • Gender:Male
  • Location:Baia Mare

Postat 10 October 2013 - 08:49 PM

Frame facut din Kydex material folosit pentru fabricarea tecilor pentru cutite, stie cineva unde se poate gasi la noi si cum se lucreaza cu el?
0

Arata acest topic


  • 89 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro