Pagina 1 din 1
redresor v un redresor ptr compresor auto
Postat 04 July 2005 - 08:21 PM
doresc sa fac un redresor ptr un compresor auto am transformatorul care scoate 12 v este destul de mare chiar mare ca si gabarit si as dori o schema simpla ptr redresare sa pot folosi compresorul
va multumesc
PS cunostintele mele de electronica sunt limitate si as dori ceva simplu
va multumesc
PS cunostintele mele de electronica sunt limitate si as dori ceva simplu
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
Postat 04 July 2005 - 09:31 PM
Cel mai simplu "montaj" poate fi o dioda legata in serie cu motorul. Dioda sa suporte curentul care trece prin motor. Apoi poti ajunge la o punte redresoare sau 4 diode care fac acelasi lucru, apoi poti suplimenta si cu un condensator electrolitic si te poti complica la infinit. Cred ca-i suficienta o punte. Zic si eu...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 04 July 2005 - 10:17 PM
12V alternativ= 15,5-16V CC (aprox) ,daca pui 4 diode in punte pe la 5-10A si un condensator 4700uF/25V.Sigur merge si numai cu puntea,aplicatia nefiind prea pretentioasa,iar inductanta motorului oricum lucreaza si ea ca un filtru.
Aceasta postare a fost editata de S62: 04 July 2005 - 10:18 PM
Iulian
Postat 05 July 2005 - 08:59 AM
am ineles si nu am ineles
deci iau o dioda mare (de ca ?, de care???) si o pun in serie cu moorul, pe
mai multe detalii daca se poate sau daca puteti si un mic desen de mana ca pentru prosti :lol: (eu recunosc :D))
multe multumiri
deci iau o dioda mare (de ca ?, de care???) si o pun in serie cu moorul, pe
mai multe detalii daca se poate sau daca puteti si un mic desen de mana ca pentru prosti :lol: (eu recunosc :D))
multe multumiri
Nu dispera maine o sa fie si mai rau! [B]
Postat 05 July 2005 - 12:16 PM
Inca ceva: dioda (ce poate fi de tipul RA120, RA125 sau D25N05) e bine sa o pui pe un radiator. Traful trebuie sa-ti asigure cel putin 12 volti/10A, deci cam 150W si sa aiba sectiunea de cel putin 15 cm2.Esta arhisuficeinta o singura dioada. Condensatorul nu este obligatoriu, dar e bine sa fie totusi.
Un sfat insa: Inceraca mai bine cu un motor de frigider, compresorul auto nu o sa-ti reziste prea mult, plus ca face zgomot........!
Un sfat insa: Inceraca mai bine cu un motor de frigider, compresorul auto nu o sa-ti reziste prea mult, plus ca face zgomot........!
Imagini atasate
Postat 05 July 2005 - 07:43 PM
Poza nu prea ajuta la mare lucru ! Masoara grosimea pachetului de tole si latimea miezului central. In caz ca nu poti masura miezul central, masoara latimea partii din margine si inmulteste-o cu 2. Inmulteste grosimea pachetului (masurat in cm) cu una din cele doua dimensiuni (masurata tot in cm) si afli suprafata miezului. Ridica la patrat aceata dimensiune (masurata in cm2) si afli aproximativ puterea pe care o poate debita transformatorul in secundar. Imparte aceasta putere la 12 (daca zici ca asta e tensiunea de iesire) si obti aproximativ curentul pe care il poate debita transformatorul! Acesta trebuie sa fie de cel putin 10 A ,ca sa poti face ceva treaba.
Repet sfatul: cumpara un motor de frgider!
Repet sfatul: cumpara un motor de frgider!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1