Modelism - RHC Forum: Skookum720 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Skookum720 acum si cu GPS

#1 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 22 February 2013 - 05:31 PM

Dupa amanari de aproape 3ani au lansat si promisul gps,are 6 moduri de lucru:
- position hold
-altitude hold
-rescue now
-hard deck
-soft deck
-si cireasa de pe tort Return to Home
Dupa calibrare,care mi-a luat vreo 1h30 am probat pos. hold si altitude hold,stiind ce probleme am avut cu el imi tremurau genunchi ca la primul zbor.
Surprinzator s-a comportat excelent,mai trebuie micsorat gainul si in rest e perfect.Are in dotare un triled foarte vizibil pe lumina puternica.


0

#2 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 12 May 2013 - 04:30 PM

Am reusit si am probat toate cele 6 moduri.Un filmulet cu Return to Home,care,dupa cateva balbaieli din partea SK(neconcordante in manual)merge perfect.

Deci daca incumetati sa dati 1000+ usd,va spun ca merita toti banii.
0

#3 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7762
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 13 May 2013 - 07:54 AM

Foarte tare. Dar 1000+ USD e mult. Mai astept cativa ani, o sa fie cu siguranta muuult mai ieftin.

Cele mai spectaculoase functii imi par cele de hard/soft deck - adio simulator.
0

#4 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7762
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 09 July 2013 - 02:03 PM

Platesti putin si primesti mult :)

Imagine atasata: IMG_6974.jpg

Nu este al meu. E pentru un amic. Eu o sa asist la setare si zbor. In USA nu e pe stoc, in UK nu e pe stoc. In USA e 1000 USD, In europa e 1000 EUR.

Numai la hwack-rc e 944 USD si bonusuri de peste 100 USD. Din pacate a fost una singura si acum e la mine.
http://www.hawk-rc.c...product_id=2876

Interesant e ca pachetul SK720 + GPS e facut chiar de Skookum dupa cutie, bonusurile sunt de la hawck-rc. Totul arata foarte bine lucrat, inspira incredere.

Unitatea si modulul GPS sunt surprinzator de mici (RX-ul e pus pentru comparatie)

Daca o sa faca ce zice ca face o sa pun si eu bani deoparte. Pana atunci o sa revin cu poze si filmari de la zbor (peste vreo luna asa).

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: IMG_6977.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6978.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6980.jpg
  • Imagine atasata: IMG_6985.jpg

0

#5 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 09 July 2013 - 02:41 PM

Te duci departe cu 1 luna....duminica prevad o zi plina de nervi cu reglaje si teste.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#6 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 09 July 2013 - 07:12 PM

La cunostintele tale setupul dureaza max. 10min,trebuie luate masuri antivibratii altfel nu functioneaza nicio facilitate.Cateva sfaturi:
Nu-l monta pe un heli mare (eu am facut prostia si l-am montat pe Outrage) cand lucreaza Gps-ul este inspaimantator,iar crasurile costa mult.
Zbori si reglezi in prima faza fara Gps,apoi il montezi si pe el.
Atentie la calibrarea compasului,in spatiu degajat……scrie in manual.Prima calibrare mi-a luat 2min,la urmatoare am facut vreo 40/50 de incercari.
Cea mai tare obtiune este “Rescue now” din orice pozitie il urca la 8/10 m cu coada la tine,in “position hold”,treaba e sa nimeresti repede switchul.
Oricum dupa ce te obisnuiesti cu el nu o sa mai vrei alt system fbl.
0

#7 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 09 July 2013 - 11:34 PM

Va fi montat pe un 500PRO DFC care este nou,deci vibrati reduse,unitatea vine cu senzori inbunatatiti fata de versiunea 2010.Legat de cea mai tare obtiune de departe mi se pare hard deck(pentru asta a fost luata unitatea)
Amicul care a vrut unitatea spera sa invete sa zboare heli fara prea mult simulator....sa vedem ce iese.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#8 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 July 2013 - 01:03 PM

Am o problema cu SK 720BE,nu este recunoscuta de W7/64 iar pe siteul SR nu exista driver pentru unitate.
Am citit ca sa mai intamplat cu unitatile mai vechi insa nu am inteles cum sa rezolvat problama,am incercat reinstal,reboot,schimbat porturile USB(cam asta zic uni ca ar fi rezolvarea)...si nimic.
Unitatea vine cu softul actualizat la ultima versiune,GPS lafel,terminalul LCD suporta ultima versiune(cu el ma pot conecta la unitate).
Datimi o idee ce sa mai incerc.

Ps.Am incercat si pe laptop si pe desktop cu aceleasi rezultate.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#9 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 14 July 2013 - 03:56 PM

Softul nu recunoaste unitatea,sau nu poti instala softul?Oricum W7/wista si mac-ul au avut probleme,eu merg inca pe Xp prof si totul este ok.Din ce am citit,be vine cu un cablu USB de proasta calitate.Alta rezolvare ar fi sa "bagi" XP pe un pc.
0

#10 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 July 2013 - 04:04 PM

W7 nu recunoaste unitatea,am incercat mai multe cabluri,inclusiv pe laptop(tot cu W7) si inca nu ii dau de cap,mi se pare o prostie sa nu mearga cu W7-8 si sa mearga doar cu XP.
O alta intrebare ar fi...cu unitatea de programare se pot face toate setarile necesare?...dar TOATE,inclusiv GPS?
E posibil ca unitatea ne avand servouri cuplate sa faca figurile astea?
Am incercat si cu alimentare separata a unitati,inclusiv cu semnal de la RX(activ)....si degeaba,ledul clipaceste verde(semn ca e in modul de transfer date) si cam atat.

O sa fac un update de W sa vedem ce iese.

Aceasta postare a fost editata de furios: 14 July 2013 - 04:07 PM

MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#11 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 14 July 2013 - 04:19 PM

Se pot face toate setarile,numai ca nu sunt asa intuitive,eventual le urmaresti pe interfata PC si lucrezi cu unitatea.Nu este nevoie de servouri,iar Gps-ul lasa-l mai tarziu,rezolva intai cu unitatea.A si inca ceva ai luat softul(interfata) de pe siteul lor? versiunea 3.30 parca?
0

#12 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 July 2013 - 04:20 PM

3.4....asa vine ea,gata instalata cu ultima versiune si GPS 1.2

Aceasta postare a fost editata de furios: 14 July 2013 - 04:21 PM

MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#13 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 14 July 2013 - 04:27 PM

trebuie o interfata la pc care arata asa.Ai instalat-o?
Imagine atasata: Capture0.jpg
0

#14 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 July 2013 - 04:32 PM

da,doar ca la tine unde scrie conected la mine e disconected... varianta de soft siserialul nu il vad decat pe programator

Aceasta postare a fost editata de furios: 14 July 2013 - 04:37 PM

MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#15 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 14 July 2013 - 04:53 PM

Vezi postareafurios, la 14 July 2013 - 04:32 PM, a spus:

da,doar ca la tine unde scrie conected la mine e disconected... varianta de soft siserialul nu il vad decat pe programator

Atunci,nasol.Incearca-l pe un pc cu XP,pe la vreun vecin,ca sa te convingi ca este de la os.
0

#16 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 July 2013 - 06:49 PM

hai ca e culmea,pe alt laptop cu licenta merge...si pe un altul care a fost butat de mine cu CDul meu cu care le-am facut si pe ale mele.....MERGE....iar pe ale mele nu merge,nu mai inteleg nimic.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#17 Useril este offline   apstudio 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 02-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest
  • Interests:Computers, 3d Graphica, Films, Bodybuilding, Helicopters, Aircrafts, Ships

Postat 14 July 2013 - 08:34 PM

Vezi postareafurios, la 14 July 2013 - 06:49 PM, a spus:

hai ca e culmea,pe alt laptop cu licenta merge...si pe un altul care a fost butat de mine cu CDul meu cu care le-am facut si pe ale mele.....MERGE....iar pe ale mele nu merge,nu mai inteleg nimic.


In W7 incearca sa dai drepata pe exe-ul care porneste aplicatia, vezi un tab "Compatibility" pui bifa si incearca sa alegi XP din select box, teoretic ar trebui sa mearga.
The Truth Is Out There.
0

#18 Useril este offline   HELIFAN 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3461
  • Inregistrat: 06-June 05
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Elicoptere

Postat 15 July 2013 - 05:23 PM

sa nu fie o problema cu alocarea COM-urilor daca e pe USB - eu am o problema similara cu NAZA-H pe un laptop vede conexiunea USB pe altul nu :D

Aceasta postare a fost editata de Ionel: 15 July 2013 - 05:23 PM

TX - Futaba T-10CAP 2,4 Ghz - Radio
HELI:
Spirit L16 Robbe in fuselaj Agusta 109 | Spirit L16 Robbe - clasa 550 | Taurus 50 electric clasa 600 |
Trex 600E FBL Custom Frame V.2 | Trex 600E FBL Custom Frame V.3 | Trex 600E FBL Custom Frame V.4 |
AUTO:
2buc. Buggy - ANSMANN Master Smacker 1:10 4WD electic
3buc. Truggy - ANSMANN Royal Flash 1:10 4WD electic
TX - RadioLink RC3S 2.4GHz

Proiectele mele:
Trex600E custom frame V1 - http://www.rhcforum....e/page__st__240 --- --- --- Trex600E custom frame V2 - http://www.rhcforum....e/page__st__480
Trex600E custom frame V3 - http://www.rhcforum....e/page__st__570 --- --- --- Trex600E custom frame V4
- http://www.rhcforum....e/page__st__600
0

#19 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 15 July 2013 - 05:51 PM

Mda...nu e o mare problema,bine ca am de unde sa imprumut un laptop cu care stiu ca merge.
Dupa cum spunea si Stefan unitatea e a unui amic,eu doar o testez.
Din ce am vazut la prima vedere nu e deloc simplu de setat desi pare intuitiva,e suficient sa nu faci corect o setare si sa stricat tot.Cel mai simplu mi se pare de setat GPS-ul contrar aparentelor are foarte putine reglaje dar foartebine gandite.
O sa revin cu detalii despre unitatea minune....ca prea multi o lauda si parca ma vad cu heli infipt la primul zbor.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#20 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 13 August 2013 - 07:04 PM

Am reusit sa reglez si sa fac testele pe unitate.
Concluzia este clara...nu am eu capacitatea sa testez unitatea la capacitatea ei maxima...coada este beton,comenzile pe ciclic sunt de vis,are o stabilitate pe vant in rafale de zici ca nu adie deloc vantul,iti lasa impresia ca toate comenzile iti ies perfect fara supra compensari sau precompensari aiurea....de testele de picaj,viteza,pich brusc,roll,flip,piro nici nu am avut ce critica.Raspunsul meu final este....zboara ca pe simulator ba chiar mai frumos(pot spune ca simulatorul zboara ca un skokum)

Problemele.
Am cuplat unitatea GPS si se pare ca m-am blocat.Dupa conectare am setat scutul,altitudinea,pozitia pe frame a unitati GPS si stikul care comanda trecerea de la modul manual la modul safe....am cuplat modulul,a luat sateliti(verificat cu cardul de programare),altimetrul si ceilalti senzori lucreaza....si de aici sa terminat smecheria.
In momentul cand initializez modelul(cu GPS cuplat) ledul GPS palpaie cateva secunde dupa care se face albastru(semn ca totul este OK),unitatea FBL se initializeaza corect... si totusi ceva nu este in regula...in momentul cand GPS a gasit sateliti imi salta tot platoul sus si eu nu mai am control de pich(restul comenzilor sunt OK,incluziv stabilizarea FBL)misc stikul pentru trecerea la modul manual si nimic,orice as face nu am control pe pich,am verificat daca stikul de control al canalului 5 lucreaza si e OK...la setarile pe cele 3 poziti ale stikului am pus 1 manual,2scutul soft,3RTH,pe unitatea de programare nu imi arata daca canalul 5 este recunoscut de GPS,cert este ca nu pot dezactiva GPS sa intru pe comenzi manuale...si nici nu se poate ridica heli de la sol cu pich maxim ca sa vad daca functioneaza GPS-ul.

Am sa il rog pe takeoff sa imi spuna ce a facut cand a montat unitatea GPS.
In manual am vazut ca trebuie sa ii fac o chestie cu "compas" de genul....misc modelul la sol in toate pozitiile...dar mai bine am zis sa inteb cum se face si in ce ordine.

Aceasta postare a fost editata de furios: 13 August 2013 - 07:08 PM

MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#21 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 13 August 2013 - 08:10 PM

Trebuie facuta calibrarea compasului,adica sa stie unde anume este si in ce pozitie.Ce pot eu sa fac acum este sa-ti traduc cat ma pricep si eu ce scrie in manual:
-cuplezi unitatea la pc si alegi obtiunea Swing...compas decuplezi heli
-fuga cu heli la camp,loc degajat fara stalpi,masina,case.....fara telefon in buzunar si chiar cheile de la masina
-pui heli jos,alimentezi,de preferat cu o alta sursa(ca sa nu decuplezi motorul)
-astepti pana se face ledul verde iar cel de pe GPS clipeste albastru
-ridici heli la nivelul ochilor,cat mai orizontal si incepi sa te rotesti(nu conteaza cum,dta sau stga)
ledul de pe gps da un blink scurt,continuii rotirea cam 2 ture,aprox 10 sec pe tura pana apar doua blinkuri
dupa asta rotesti tot doua ture pe verticala,asta e partea cea mai nasoala(ar fi mai bine fara pale,sau strangi palele mai bine in gripuri) pana ledul din gps clipeste rar sau sta aprins
-asezi heli si astepti vreo 10 secunde,apoi verifici pe lcd daca e bine,daca nu o iei de la capat

Am facut mai multe calibrari,prima am facut-o in 4/5min,la altele am pierdut si 40min.
0

#22 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 13 August 2013 - 08:23 PM

La primul zbor alegi asa

Normal
Position hold
Altitude hold

Eu cand am facut teste am pastrat mereu Alt. hold si la pozitia 3 am pus pe rand celelalte
RTH se seteaza cu motorul pornit 25/30%,cand vine acasa o face destul de rapid,ai impresia ca te ataca :lol:
0

#23 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 13 August 2013 - 09:55 PM

Mersi mult,incaceva...iti mai auci aminte,inainte de calibrarea asta...si tu aveai platoul ridicat?...ca sa stiu daca e doar asta problema.
Intrebarea 2:modulul GPS e prins de frame doar cu 1 dublu adeziv...e suficient?...nu e afectat de vibratii ca unitatea FBL?
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#24 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 13 August 2013 - 10:11 PM

Nu mai tin minte exact,dar parca nu.Daca muti comutatorul pe normal,nu coboara platoul?Ma gandesc nu cumva sa fie pe hard deck si sa vrea sa urce.
Gps nu e afectat de vibratii,e prins cu dublu adeziv si am pus si un arici de siguranta.Daca vrei sa zbori fara gps,scoate cablul care duce la el si unitatea intra in normal.
0

#25 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 August 2013 - 09:31 PM

Mda,am facut si compasul...pe card imi arata"god compass" si a aparut alta problema....dupa ce se unitatea GPS isi ia sateliti pierd toate comenzile si platoul se ridica lafel...imi apare o eroare pe ledul de statul(rosu/albastru intermitent),bag unitatea de programare si imi zice in log ...0 eroare....nu mai inteleg nimic.Sa fi gresit ceva la swing compas?
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#26 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 August 2013 - 10:44 PM

Dupa mai multe verificari si comfigurari am ajuns la concluzia ca ceva se intampla pe canalul 5 pentru ca odata cu trecerea in modul "manual" din stikul canalului 5(pozitia A) unitatea trece in modul manual(deci se poate zbura cu GPS cuplat dar fara sa te folosesti de el)...daca pun alta optiune pe A intra in avarie si nu mai imi ia nici o comanda(asta era problema din postarea anterioara).Daca pun in pozitia B a stikului comanda "manual" si in A pun "hold" de ex...nu trece in pozitia B cand mut stikul,da avarie la initializare(indiferent in ce pozitie a stikului as initializa heli)
Intrebare...daca initializezi heli cu stikul in modul...sa zicem RTH intra in avarie si la tine?
Pe deoparte mi se pare firesc sa nu il poti salta de jos decat in modul manual.
Exista ceva optiuni care sa dezactiveze canalul 5 desi pe statie este activ(curba +100,0,-100)?
In manual am gasit doar tail gain lock insa nu sunt comvins ca acolo e problema,mai ales ca bank-ul se schimba tot de pe acelasi canal.

Aceasta postare a fost editata de furios: 14 August 2013 - 10:47 PM

MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#27 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 14 August 2013 - 11:15 PM

Trebuie sa completez putin setarea compasului din manual(pentru cei care au de gand sa isi ia unitatea)Riscati sa ametiti degeaba invartinduva cu heli ca prosti(schimbarea intre orizontal si vertival se face brusc si daca veti continua sa invartiti pe orizontala in modul vertical...da eroare.
Rotirea care se face pe orizontala e doar atata timp cat ledul clipeste intermitent 1 singura data(la mine a durat 2 ture complete)
imediat ce inregistreaza miscarea pe orizontala ledul incepe sa clipeasca de cate 2 ori intermitent(la mine a durat 2 ture setarea) dupa cele 2 ture GPS-ul sa initializat (fara sa mai fiu nevoit sa il las jos sau sa astept.
E important ca heli sa nu fie miscat mult de pe axa si sa nu ti mana in dreptul GPS-ului cand manevrezi heli.mie mi-a trebuit cam 10 incercari(zicea "bad compas") pana am prins cum sta treaba real.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#28 Useril este offline   takeoff 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Gender:Male
  • Location:Calarasi
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 15 August 2013 - 01:40 AM

Din cate povestesti cred ca nu ai alocat bine comenzile din statie,GPS-ul trebuie actionat cu un switch cu 3 pozitii de obicei Aux2(nu stiu ce statie ai).Cuplat la pc(nu la lcd) cand actionezi comenzile se vad pe interfata cum actioneaza.Daca la schimbarea swiciului intra in avarie inseamna ca nu a primit nicio comanda.Decolarea se face numai in modul manual,nu poti decola in RTH sau hard deck........
0

#29 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 15 August 2013 - 08:08 AM

Asa cred si eu,doar ca pe LCD nu ai optiune de alocare decat gear,pe calculator am vazut ca ai mai multe optiuni.Pe LCD la stikul de comanda imi arata doar varianta A chiar daca misc stikul in pozitia B(din ce zici tu e clar ca trebuia sa schimbe).
Banuiesc ca solutia nu poate fi decat sa fac setarile pe calculator....azi am treaba.
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#30 Useril este offline   furios 

  • RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bragadiru
  • Interests:Heli

Postat 16 August 2013 - 09:12 PM

Am facut cam toate setarile posibile,am verificat ca pe canalul 5 sa am semnal(am verificat cu un servo),am schimbat canalul cu 7 lafel am verificat...nimic,nu vrea sa asimileze semnalul de la canalul 5-7 sub nici o forma.
Acum am un laptop cu care pot face setarile,problema e ca nu vad cum sa fac treaba asta.
Poate are cineva vro idee.
Intre timp mai citesc manualul inca odata(nu mai stiu a cata oara)
MSH PRÔTOS 500 Strechet
T-REX 250 SE
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
RAPTOR 90 SE gasser
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2


Raspuns rapid

  

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro