Modelism - RHC Forum: Nava de pasageri Tudor Vladimirescu - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Nava de pasageri Tudor Vladimirescu

#1 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 22 January 2013 - 03:27 PM

Salutare la toata lumea dupa terminarea impingatorului a urmat o perioada in care am fost de servici timp indeajuns de indelungi cugetari si am hotarat sa fac aceasta nava pe care am mai incercato sa o fac cu ani in urma totul ramanand la stadiul de corp la scara de 1/60 si acum sa va prezint o mica istorie a acestei nave.
Nava de pasageri cu zbaturi" Tudor Vladimirescu "este ,fara indoiala nu numai cea mai veche nava functionala din flota romaneasca ,nava cea mai norocoasa dinte toate pasagerele cu zbaturi ,nava amiral a flotei de pasagere de pasagere de Dunare ,dar si-a adjudecat deja si tititlu , de invidiat de cel mai vapor cu zbaturi din lume .Datele extrase din planurile succesive de reconstructie ale navei din 1919 , 1954 ,1963 si din Anuarul Dunarii din 1936 releva faptul de necontestat ca legenda navei amiral a flotei de Dunare "Tudor Vladimirescu a inceput exact acum 150 de ani in Inperiul hazburgic .Comanda pentru constructia navei a fost data in 1850, de celebra societate de navigatie dunareana Austriaca DONAUDAMFSHIFFE GESELLSHCHAFT (DDSG) care facea comert cu Principatele Unite .Aceasta a comandat santierului naval GANZDANUBIUS din Budapesta un foarte puternic remorcher de cataracte ce trebuia sa faca fata conditiilor de navigatie de la Cazane ,caracterizate de pescaje mici si curenti puternici.Nava a fost data in explopatare in 1854 si fost botezata Croatia.Nava avea corpul din otel cu file de tabla dispuse longitudinal si inbinate prin nituire, iar masina cu aburi cu cilindri verticali oscilanti, cu dubla expansiune era de ultimul tip in epoca .
Principiile constructive ale masinii cu aburri cu dubla expansiune ,suprafetele mari ale pistoanelor ,dar si calitatea materialelor au permis obtinerea unor bune randamente de navigatie cu turatii mici si a unei longevitati de admirat .
La aceasta s-a adaugat si sistemul de ungere ,cu fitile ,solutia extrem de simpla de lubrefiere asigurind o functionare sigura ,corecta si fara mari uzuri.Astfel ,s-a reusit performanta ca masina cu aburi alternativa sa fia si astazi in perfcta stare de funtioanare dupa trecerrea a 150 ani de serviciu pe Dunare
CROATIA isi schimba proprietarul in 1919 ,la sfirsitul PRIMULUI RAZBOI MONDIL ,fiind cedata de Comisia Aliata societati de navigatie de Stat Romaneasca NFR ,in contul despagubirilor pentru pierderile suferite in razboi.Lung de 60,8 m si lat 14,4 m ,cu o vechime in exploatare de 64 ani remorcherui Croatia este prima nava dintr-o serie de patru nave ce au constituit o comanda pentru Santierul Naval Turnu Severin de amenajare a unor nave de pasageri pentru liniile interne .
Croatia este modificata si reamenajata complet pentru functiunile de nava de pasageri si rebotezata Sarmisegetuza ,a funtionat pe liniile de pasageri Braila -Galati-Sulina si pe ruta Turnu Severin-Cafat -Giurgiu -Oltenita -Turtucaia .
In 1923 Sarmisegetuza este cumparata de societatea de navigatie pe acctiuni SRT si i se schimba numele in Grigore Manu ,in cinstea directorului Regiei Monopolurilor Statului ,care a pus bazele flotei fluviale Romanesti si asigurat o dezvoltare sanatoasa a acesteia ,prin achizitionarea santierului naval Turnu Severin .
Nava avea o lungime maxima de 60,8 m si o latime la casa rotilor propulsoare de 14,4 m si dispunea de conditii de transport a cca. 250 de persoane dispusi pe doua punti ,in cabine si saloane ,la prova si pupa .
Caracterstica navei era data de amplasarea timoneriei in zona centrala a navei , intre cosurile inalte si subtiri .
Inceputul celui de-al doilea razboi mondial gaseste nava Grigore Manu pe liniile de transport pasageri de-a lungul intregului curs al dunarii Romanesti .Ruta turnu severin -Calafat -Corabia -Giurgiu-Calarasi-Hirsova -Braila -Galati-Tulcia-Sulina era parcursa timp de o saptamana ,vaporul pleca de la Sulina lunea si se reintorcea Simbata .
Grigore Manu a indeplinit functiuni de nava spital pe toata perioada razboiului,preluind ranitii de razboi adusi de la Odessa de nava Borcea.Acestia erau transportati la Galati ,deorece spitalele din zona deltei erau putine si supraincarcate .Inpreuna cu iahtul egal Luceafarul ,Grigore Manu a scapat de cofiscarile sovietice mascate sub numele de despagubiri de razboi ,fiind considerate mult prea batrine pentru a suporta sarcinile de transport ale momentului.
In 1948 se infiinteaza SOVROMTRANSPORT NFR ,iar nava Grigore Manu nu a putut fi acceptata in inventar sub acest nume fiind rbotezata .
Din pura intaplare noul nume Tudor Vladimirescu a fost considerat de rusii revolutionar ,dar acesta este si numele unui mare erou national si s-a pastrat pana astazi ,fiind unanim acceptat .
In 1954 nava Tudor Vladimirescu intra in santierul naval Orsova pentru o refacere compleeta.Au fost pastrate doar corpul ,masina cu abur ,vinciul ancorei si zbaturile .Toata suprastructura si interioarele au fost modernizate si reamenajate dupa planurile inginerilor S.Geafer,C.Lita,I.Galia si E.Boshitz.
Silueta redesenata anavei se remarca printr-o deschidere larga a spatiilor ,printr-o aerodinamica adegvata navelor de pasageri ale epocii.Comanda navei era amplasata de aceasta data in fata cosurilor si avea prevazute doua pasarele suspendate pe piloni,pentru usurinta manevrelor de acostare .Cosurile au fost coborite si au fost prevazute cu sistem de rabatare manuala ,pentru intretinere usoara.
Este de remarcat inbinarea fericita a formelor hibride cu romantismul unor alte epoci, imprimat cu abilitate de arhitectul naval prin conservarea unor forme si accesorii din alte timpuri.Specialistii ,dar si turistii din toata lumea au apreciat romantismul si parfumul inconfundabil ale naveei alaturand de foarte multe ori calificativul de cea mai elegata nava cu zbaturi din lume .
Un plan general de amenajare a navei Tudor Vladimirescu desenat DRNC Galati in 1963 releva dimensiunile si caractersticile navei inite de modificarile aduse acesteia in scopul folosirii ei pe traseele turistice .
Cabinele prova de sub puntea principala au fost desfiintate si s-a amplasat in locul lor un salon cu functiuni de restaurant si un bar .La pupa se regaseste un compartiment clasa a 2-a cu 100 locuri pe scaune si sub punte,40 locuri de dormit .
Astfel modificata si reutilata ,nava cu zbaturi Tudor Vladimirescu era pregatita pentru a incepe o alta perioada de exploatare ,de aceasta data nu in realizarea unor servicii utilitare de transport ,ci pentru uz turistic si pentru transportul de agrement in cazurile de protocol special.
Vaporul mai indeplinise astel de curse speciale inca de pe vremea cand se numea Sarmisegetuza,printre pasagerii sai di 1928 numarandu-se Regele Ferdinand si Regina Maria ,iar 1931 maresalul Gherghe Averescu.
Sub numele Grigore Manu ,vaporul a avut onoarea de a-i avea la bord pe Regele Carol II si Principele Mihai in 1940,iar in 1943 pe maresalul Ion Antonescu .Dupa "botezul" sovietic din 1949 ,vaporul Tudor Vladimirescu a facut o cursa de protocol inalt in anul 1959 cand i-a delectat cu placerile navigatiei cu zbaturi pe liderii comunisti Nichita Hrusciov si Gheorghe Gheorghiu Dej.
Perioada cea mai buna pentru exploatare turistica a vaporului a coincis cu "dezghetul" din spatele Cortinei de Fier declansat in Romania comunista imidiat dupa moartea lui Gheorghiu Dej.
Nava incepea sa-si construiasca o reputatie excelenta in lumea turistica occidentala care aprecia nava pentu deschiderile largi ale puntilor ,pentru dispozitia inspirata a volumelor si utilitatilor si nu in ultimul rind pentru norii de fum pe care ii lansa pe cosuri de peste 100 de ani si mai ales si starea exceptionala a masinii cu abur cu cilindri ascilanti.Nava activa in Delta Dunarii din Mai pana in Septembrie ,trasportand turisti din Marea Britanie ,Germania si America pe ruta Tulcea-Maliuc-Crisan si retur .Nava facea curse de o zi ,cu intrare pe Dunarea Veche si cu stationare la ancora .Oferea turistilor servicii de servire a mesei cu prepararea acesteia la bordul navei si avea doua cabine la prova si 40 locuri de dormit la pupa.
Celebritatea capatata de vaporul Tudor Vladimirescu l-a ferit de momentele de criza similare celei din 1974 cand s-a pus problema casarii.Trecerea timpului isi lasa insa amprenta asupra navei .
Acesta descriere este luata dintrun pliant de prezentare a navei .


Cateva date tehnice :

Lungimea maxima -60,8 m
Latimea maxima la casa zbaturilor -14,4m
Pescaj minim -1,83m
Pescaj maxim -98m
Deplasament gol - 500 t
Deplasament maxim - 560 t
Viteza tehnica -18 km/h
Masina cu aburi oscilanta cu dubla expansiune - 600 CP
Autonomie de mars -cca. 80 h
Echipaj -27 pers.
Numar max. de pasageri -450 pers.

La constructia modelului voi folosi planurile lui Craciunoiu din cartea Navomodele Vechi nave Romanesti planurile de aici sunt la scara 1/120 eu voi lucra la scara 1/50 o scara des folosita de mine si mai multe poze de pe care am sa ma inspir deorece planurile sunt incomplete si la verificarea lor am gasit si unele inarventente , in continuare cateva poze.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg

0

#2 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 22 January 2013 - 03:32 PM

Acum sunt la faza in care balansez planurile si voi scoate sabloanele pentru coaste ,etrava ,etambou si chila .
Toate cele bune si multa bafta :rolleyes:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: plan.JPG

0

#3 Useril este offline   navigator 

  • Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 22 January 2013 - 09:14 PM

Mmm, o noua productie dj.bobo! Nu mai am rabdare.
:clapping:


0

#4 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 22 January 2013 - 09:56 PM

Salutare din nou , dupa indelungi verificari am marit planul de forme la scara 1/50 si ceva nu se potriveste ,masurate cotele din planul lui Craciunoiu pescajul navei este de 1,45 m in cartea lui Navomodele Vechi nave Romanesti el da pescajul max. de 1,6 m si deplasamentul vasului gol de 342 t iar incarcat de 466 t , din brosura Navromului este dat pescajul max. de 1,98 m si deplasament gol 500 t iar incarcat de 560 t comparand pozele pe care le am nu se vede un pescaj asa mare . In continuare am sa va prezint si cateva poze facute de mine prin 94" -95 " nu sunt de o calitate prea buna pe atunci exersam fotografia.
Cam atat pentru astazi o sera buna in continuare va doresc .


P.S. Pozele sunt di perioada cand nava era scoasa din uz perioada care a durat pana in Ianuarie 2003 cand a fost dusa la Braila unde i s-a ilocuit tabla la opera vie .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 20006.jpg
  • Imagine atasata: 20007.jpg
  • Imagine atasata: 20008.jpg
  • Imagine atasata: 30001.jpg

0

#5 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 22 January 2013 - 09:59 PM

Si inca cateva poze .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 30002.jpg
  • Imagine atasata: 30003.jpg
  • Imagine atasata: 30004.jpg

0

#6 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 22 January 2013 - 10:03 PM

Si inca .
Cam atat pentru astazi o seara buna va doresc -_-

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 30006.jpg
  • Imagine atasata: 30005.jpg
  • Imagine atasata: 30007.jpg

Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 22 January 2013 - 10:03 PM

0

#7 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 23 January 2013 - 10:54 PM

Salutare la toata lumea , astazi am scos sabloanele coastelor pe carton din care voi scoate de pe exterior doi mm ce reprezinta grosimea bordajului ,am fost la tamplar unde am prelucrat o veche scandura de brad pe care voi aseza coastele ,mai jos va prezint planul de forme la sacara 1/50 la care am mai adaugat 4 mm ce vor aduce pescajul navei la 1,6m dupa cum am vazut ca il are din ultimile poze primite de la un coleg de forum .Cam atat pentru astazi o seara buna va doresc in continuare :rolleyes:

Fisiere atasate


0

#8 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 25 January 2013 - 10:50 PM

Salutare la toata lumea , dupa taerea coastelor astazi le-am asezat pe cala pentru aceasta am folosit o scandura trasa pe abric si indreptata .Am avut ceva probleme la dimensiunea planului si datele tehnice ale navei reale ce nu se regaseau in plan . In plan sunt pevazute noua coaste si pentru o mai buna rigiditate a corpului am suplimentat numarul acestora si am ajuns la cinsprezece . Pe planurile sunt trasate ceva linii de apa dar acestea nu au nici o relevanta pentru ca acestea nu se regasesc in planul de forme , coastele suplimentare le-am proectat mai mult ochiometric si la asezarea pe cala se vede ca bordajul in cateva zone nu curge bine ,dar asta se va remedia maine .
Cam atat pentru astazi ,o seara buna va doresc .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: asezare pe cala.JPG
  • Imagine atasata: cala.JPG

0

#9 Useril este offline   cosmin16 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 20-December 12
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:modelism, longboarding

Postat 25 January 2013 - 11:14 PM

Frumos modelul, abia astept sa vad cum va decurge constructia:D
0

#10 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 26 January 2013 - 08:57 PM

Buna seara la toata lumea , azi am mai lucrat cate ceva la model , am fixat chila pe pozitie si am montat curentii lacrimari .Materilul pentru chila este placajul de fag si din cauza ca lungimea modelului depaseste 1 m am confectionat chila din mai multe bucati imbinarea am facuto in coada de rindunica ,prin aceeasi metoda am adaugat etrava si etamboul . Dupa cum va spuneam ieri datorita adaugarii unor unor coaste suplimentare aceste fie sunt prea mici si la acestea am adugat material iar la cele mai mari am indepartat surplusul de material controland curgerea cu o bagheta .Pentru ca baghetele brute pe care le am in debara au o dimensiune de 1010 mm /13mm/1,7mm si sunt cam mari maine le voi taia la 1010/6/1,7 .Pentru fixarea curentilor 4mm/4mm am folosit aracet si bolduri (ace cu gamalie).
Cam atat pentru astazi toate cele bune si o seara placuta va doresc.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: curenti lacrimari pupa.JPG
  • Imagine atasata: curenti lacrimari prova.JPG

0

#11 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07
  • Gender:Male

Postat 27 January 2013 - 06:36 PM

foarte frumos, spor la constructie :)
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#12 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 27 January 2013 - 09:48 PM

Buna seara la toata lumea ,astazi am inceput filarea pentru aceasta am folosit baghete de 1010mm/6mm/ 1,7mm si pentru ca modelul meu este mai lung la fiecare bagheta va trebui prelungita pentru continuitatate voi face o imbinare in "diagonala" .Pentru prinderea baghetelor folosesc cuie de modelism de 0,7 mm si 6mm lungime pe care le voi scoate dupa terminarea filarii si le voi refolosi .Pentru ca nu am un aplicator pentru cuie folosesc metoda clasica cu gauritor si fixarea lor in gaura si apoi baterea cu ciocanelul .
Cam atat pentru astazi o seara buna va doresc in continuare :rolleyes:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: filare 1.JPG
  • Imagine atasata: filare 2.JPG

0

#13 Useril este offline   robert15 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1149
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 28 January 2013 - 10:44 AM

Mi se pare sau baghetele de pe borduri sunt cam in "valuri"?
Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#14 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 28 January 2013 - 02:26 PM

Vezi postareastamate, la 28 January 2013 - 10:44 AM, a spus:

Mi se pare sau baghetele de pe borduri sunt cam in "valuri"?

Salutare, cu siguranta ochiul nu te-a inselat ,uite mai jos si remedierea .Asta se datoreaza coastelor suplimentare proiectate ochiometric.
Toate cele bune :good:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: remediere bordaj.JPG

0

#15 Useril este offline   robert15 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1149
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 28 January 2013 - 07:25 PM

:good:
Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#16 Useril este offline   navigator 

  • Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 28 January 2013 - 08:31 PM

Am vrut sa-ti atrag atentia ca o sa demontezi greu corpul de pe scandura cu holzsuruburile alea bagate dinspre corp inspre scandura. Si sa te intreb si daca niste coaste nu aveau nevoie de niste adaos. Dar apoi am vazut ca unele bucatele de lemn sunt mai lungi si deci n-o sa pui toate baghetele inainte de a le scoate. Iar cu coastele mi-am zis ca poate asa sunt sau e o distorsiune a obiectivului.


0

#17 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 28 January 2013 - 10:06 PM

Vezi postareanavigator, la 28 January 2013 - 08:31 PM, a spus:

Am vrut sa-ti atrag atentia ca o sa demontezi greu corpul de pe scandura cu holzsuruburile alea bagate dinspre corp inspre scandura. Si sa te intreb si daca niste coaste nu aveau nevoie de niste adaos. Dar apoi am vazut ca unele bucatele de lemn sunt mai lungi si deci n-o sa pui toate baghetele inainte de a le scoate. Iar cu coastele mi-am zis ca poate asa sunt sau e o distorsiune a obiectivului.

Salutare ,intradevar acest cavalet de constructie este folosit mai ales la veliere pentru costructia cocilor unde pe fiecare coasta se lipeste banda adeziva pentru ca fila sa nu adere la coasta si filele sunt lipite intre ele , dupa terminarea cocii practic se decofreaza de pe coaste . Eu pentru a scoate corpul de scandura am sa folosesc Dremelu sau un mini ferastrau , cei drept cam greu dar o sa mearga.
Toate cele bune .
0

#18 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 28 January 2013 - 10:22 PM

Buna seara din nou , si sa continui astazi am terminat si filarea modelului si am prins si primele blocuri de lemn masiv la prova , restul continui maine ca deja este tarziu si nu vreau sa supar vecinii cu zgomotul traforajului .
Toate cele bune si multa, multa bafta :rolleyes:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: filare prova.JPG
  • Imagine atasata: lipire blocuri prova..JPG

Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 28 January 2013 - 10:23 PM

0

#19 Useril este offline   robert15 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1149
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 29 January 2013 - 10:25 AM

Sa inteleg ca noul traforaj isi merita toti banii?
Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#20 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 29 January 2013 - 10:31 PM

Vezi postareastamate, la 29 January 2013 - 10:25 AM, a spus:

Sa inteleg ca noul traforaj isi merita toti banii?

Super scula sa tot faci modelism cu asa ceva , de cand am luat-o nu am mai taiat nimic manaual .
OFF Topic .De curand mi-am achizitionat un traforaj electric de la o firma de renume ,lucru de calitate motor puternic si ca zgomot nu mai mult decat cand ai taia manual .
Toate cele bune :good:
0

#21 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 30 January 2013 - 05:39 PM

Buna seara la toata lumea , daca pana acum am lucrat aproape mecanizat ajutat la taierea coastelor de noul traforaj electric care merita toti banii la prelucrarea provei si pupei am lucrat totul manual cu dalta ,raspilul si smirghelul si cam asta a iesit . Urmeaza acoperirea cu un strat de panza de fibra de sticla de 21 g si rasina .
Toate cele bune si o seara frumoasa va doresc .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: blocuri pupa.JPG
  • Imagine atasata: etrava terminata.JPG
  • Imagine atasata: pupa terminata.JPG

0

#22 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 01 February 2013 - 06:56 PM

Salutare , dupa inca un frecus zdravan cu smirghel am acoperit corpul cu fibra si rasina , pana la polimerizarea completa am sa lucrez ceva la carma . Mai jos o singura poza cu Grigore Manu unde comada este intre cosuri si cosurile mai inalte si mai subtiri .
Toate cele bune si multa bafta .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: acoperire cu fibra si rasina.JPG
  • Imagine atasata: Vaporul Grigore Manu.jpg

0

#23 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 05 February 2013 - 10:56 PM

Buna seara la toata lumea ,lucrul continua cu finisarea carenei care in stadiul actual este lucrata in proportie de 98 % . Pentru ca odata cu finisarea corpului trebuie montat tubul etambreu si carma cu aceasta ocazie am confectionat primele piese din acest ansamblu .
Cam atat pentru astazi ,o seara buna va doresc .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: carena finisata.JPG
  • Imagine atasata: carma si tub etambreu.JPG

0

#24 Useril este offline   laly_1705 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 22-October 08
  • Gender:Male
  • Location:constanta
  • Interests:Navomodele, Automodele

Postat 06 February 2013 - 12:49 PM

poate gresesc, (omul din greseli invata) dar observ startul de chit pentru acoperirea imperfectiunilor dat peste fibra, nu risca sa crape (lemnul din ce stiu mai lucreaza), :huh: nu ar fi trebuit invers?
0

#25 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 06 February 2013 - 12:52 PM

Salutare din nou , astazi am definitivat sistemul de guvernare al navei cu gaurirea corpului si introducerea tubului etambreu , confectionarea calcaiului carmei si a modalitatii de prindere acestuia .Urmeaza chituirea carmei si in jurul tubului etambreu inainte de montajul final .
Cam atat pana acum , pauza de masa :D
Toate cele bune si multa bafta.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: carma si calcaiul carmei.JPG
  • Imagine atasata: prindera calcaiului carmei.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 06 February 2013 - 12:54 PM

0

#26 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 07 February 2013 - 05:29 PM

Salutare la toata lumea , dupa trei maini de chit si cu smirgheluiala de rigoare am dat jos corpul de pe cala si am aplicat o mana de grund pentru evidentierea ultimilor defecte pe care le voi remedia cu un strat de "chit de casa " .
A urmat decuparea traverselor coastelor si pentru ca un model este bine sa arate bine si pe interior am facut si aici cateva finisari , dupa care am inlocuit traversele coastelor cu curenti de 4/4mm . Dupa toata aceasta treaba am masurat modelul si are 1204 mm din totalul de 1216 la care trebuie sa ma incadrez cei 12 mm vor fi braiele de la prova si pupa . Urmeaza sa transpun pe carton sablonul puntii principale dupa care urmeaza marele mister zbaturile.
Toate cele bune si o seara placuta va doresc :rolleyes:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: finisare la interior.JPG
  • Imagine atasata: montare traverse coaste.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 07 February 2013 - 05:30 PM

0

#27 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 10 February 2013 - 08:43 PM

Salutare la toata lumea , in ueltimul timp sporul meu la lucru s-a mai micsorat si nu am mai facut mare lucru si ca sa nu mai lungesc vorba ar cam fi ; am trasat pe carton sablonul puntii principale si pentru ca acesta nava este construita intr-o epoca de mult apusa cand tabla se imbina prin nituire am trasat filele de tabla pe corpul modelului .
Nava reala are tabla cu o grosime de 12 mm deci eu la scara la care lucrez v-a trebui sa am o grosime de 0,22 mm ,pentru a imita tabla voi folosi un carton de 0,2 mm grosime .
Pentru trasarea pe tabla a locului unde voi aseza niturile am comandat un dispozitiv care face acest lucru ,pentru nituri inca nu stiu ce voi folosi .Astazi am confectionat o micro preducea dintr-un ac de seringa roz cu care am decupat dintr-o bucata de tabla de plumb si deabea am reusit sa fac cateva bucati si pentru modelul meu cred imi trebuie cateva sute zic eu inca nu stiu cate vor fi .
Cam atat pentru astazi ,toate cele bune si o seara placuta va doresc .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: sablon punte.JPG
  • Imagine atasata: file de bordaj trasate.JPG

0

#28 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 11 February 2013 - 12:39 PM

Salutare la toata lumea , astazi am facut o proba la cartonul de 30 bani cumparat de la librarie si cautand prin casa am descoperit ca si hirtia foto de imprimanta are aceeasi grosime cu cartonul cel folosesc si am focut o proba si cu aceasta .
Concluzii ; cartonul se muleaza mai frumos la lipire unul peste celalalt iar la vopsire suge vopseaua mai mult suprafata fiind fina si nu se ridica pori din carton , hatia foto de imprimanta este mai dura la lipire iar la vopseaua acopera mai bine ,la aceasta hirtie am folosit suprafata lucioasa cea care se imprima fotografiile , nu am probat si suprafata mata banuiesc ca aceasta va trage mai multa vopsea .
Si ca o concluzie finala cred ca am sa folosesc cartonul de 30 bani pentru ca se muleaza mai frumos peste foia vecina si arata mai realist in persepctiva .
Toate cele bune si multa , multa bafta :rolleyes:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: carton de 30 bani.JPG
  • Imagine atasata: hartie foto pentru imprimanta.JPG
  • Imagine atasata: carton de 30 bani vopsit.JPG
  • Imagine atasata: hartie foto de imprimanta vopsita.JPG

Aceasta postare a fost editata de dj.bobo: 11 February 2013 - 12:42 PM

0

#29 Useril este offline   Bobo shipyard 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1315
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Braila
  • Interests:Navomodele. A state of trance . Armada music .

Postat 12 February 2013 - 09:16 PM

Salutare la toata lumea ,lucrul continua cu acoperirea in file a modelului si am ajuns in acest stagiu si pana acum arata asa , dupa acoperirea totala voi efectua un tratament acestui strat de carton pentru a evita vopsirea in mai multe straturi . Cam atat pentru astazi , toate cele bune .

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: primul rand de tabla.JPG
  • Imagine atasata: randul doi.JPG
  • Imagine atasata: filare la pupa.JPG
  • Imagine atasata: filare pupa 2.JPG

0

#30 Useril este offline   raoul_bvand 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1676
  • Inregistrat: 16-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Viena
  • Interests:MODELISM
    FILATELIE
    PESCUIT
    NUMISMATICA

Postat 13 February 2013 - 12:40 AM

Vezi postareadj.bobo, la 29 January 2013 - 10:31 PM, a spus:

Super scula sa tot faci modelism cu asa ceva , de cand am luat-o nu am mai taiat nimic manaual .
OFF Topic .De curand mi-am achizitionat un traforaj electric de la o firma de renume ,lucru de calitate motor puternic si ca zgomot nu mai mult decat cand ai taia manual .
Toate cele bune :good:


Salutare.Aici faci referire la cel facut de D.R.E.M.E.L?Stau si eu pe ginduri daca sa-l iau sau nu.Nu stiu cit de bun este.
Stima
Tot ce-ţi provoacă plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă !
0

Arata acest topic


  • 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro