Modelism - RHC Forum: Hobby Arena - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Hobby Arena Pista automodele OnRoad Frumusani

#1 Useril este offline   Flo234 

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 2307
  • Inregistrat: 24-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 14 May 2013 - 05:27 PM

Ce este Hobby Arena?
Automodelismul este o ramura foarte importanta a modelismului. Multe din inovatiile
aplicate automobilelor din ziua de astazi au fost indelung testate in concursurile de
automodelism, raliuri sau in formula 1.
Un automodel profesional poate avea performante nu doar remarcabile, ci chiar dincolo de
limita de suportabilitate a corpului uman. Acceleratii infernale (1,2 sec de la 0=100 km/h),
acceleratii laterale extreme, putere de franare care sa asigure nu doar oprirea micilor
bolizi, ci si controlul asupra acestor modele de curse. Acestea sunt rezultatele obtinute de
mecanisme care au in componenta piese de mare precizie, din materiale speciale cum ar
fi carbon, titan, ergal, oteluri inalt aliate.
Pilotarea unui asemenea automodel "top competition" necesita un loc special, un circuit de
top, precum si dotarile adiacente acestei activitati, automodelismul de competitie. In
acelasi timp, un circuit de top este cel mai potrivit loc pentru antrenamente si pentru
pilotajul entry-level, deoarece ofera conditiile pentru pregatirea modelului si pentru pilotajul
corect si in siguranta chiar daca modelul sau pilotul practica aceasta activitate la nivel de
hobby.
Din pasiune, din dorinta de performanta si de ce nu, din dorinta de a redesena Romania pe harta automodelistica competitionala europeana a fost conceput complexul Hobby Arena. Nu s-a urmarit doar atingerea standardelor EFRA (Federatia Europeana de Automodele Radiocomandate) si IFMAR (Federatia Internationala de Automodele Radiocomandate), acestea au fost considerate un minim de la care s-a plecat. Sistemul de cronometrare este AMB-rc, complexul este complet autonom cu energie electrica solara, alimentare cu apa, 40 de locuri de parcare pentru autoturisme si 20 pentru rulote, sistem de supraveghere video, sistem de vizualizare a rezultatelor din cursa in timp real, toalete, dusuri, spatii special amenajate pentru piloti, spatii pentru intretinerea automodelelor si rectificare rotilor. Locul dedicat pregatirii modelelor este acoperit si ofera 120 de posturi pentru piloti.
Standul de pilotaj este la 3.5 m inaltime, asigurand o buna vizibilitate asupra pistei, si loc pentru 10 piloti in conditii confortabile, cu spatii pentru mecanici sub acesta, in dreptul pit stop-ului. Sistemul de sonorizare este de maxima eficienta, astfel incat pilotii si mecanicii pot auzi in conditii perfecte atat anunturile facute de arbitri, cat si notificarile generate de softul de cronometrare.
Standul este de asemenea dotat cu o zona dedicata echipamentelor de cronometrare, sonorizare si convertoare digitale, iar la etaj, langa zona dedicata pilotilor, un birou pentru directorul de cursa.
Complexul Hobby Arena este un loc nu doar pentru practicarea automodelismului ci si o locatie unde participantii pot imbina utilul cu placutul. In acest sens, in incinta complexului a fost realizata o zona de recreere unde participantii pot consuma bauturi racoritoare sau pot savura o cafea delicioasa achizitionate de la bar.
Acest complex este cel mai important din Europa de Est, mult tehnologizat fata de majoritatea circuitelor europene in general , si va gazdui competitii nationale si europene, fiind totodata deschis permanent in functie de conditiile meteo pentru antrenamente sau pilotajul la nivel de hobby.
Intreg complexul a fost construit avand in vedere respectul pentru natura, investindu-se serios in vederea folosirii de energie alternativa. Energia electrica este obtinuta prin convertirea energiei solare care este inmagazinata in acumulatori de 1500 A, asigurand astfel necesarul de energie pentru toate echipamentele din dotare si pe timp de zi/noapte. Energia inmagazinata in acumulatorii de 24V este convertita in tensiune alternativa de 220V prin intermediul a trei invertoare Studer a cate 3.5 kw fiecare. Totodata, complexul este dotat cu doua generatoare a cate 10 kw fiecare. Sistemul energetic total al complexului ajungand la 30 kw.
Pista dedicata practicarii automodelismului a fost realizata respectand cele mai inalte standarde in domeniu. Infrastructura si asfaltul de cea mai buna calitate au facut posibila realizarea unei piste fara denivelari si cu aderenta crescuta. Cu o lungime de 300 de metri si o latime de 5 metri Hobby Arena se situeaza in topul celor mai tehnice piste dedicate practicarii automodelismului din Europa. Configuratia circuitului ofera pilotilor posibilitatea sa se antreneze la un nivel ridicat de indemanare si totodata la viteze extreme.
Pentru a asigura un confort cat mai ridicat participantilor complexul este dotat cu retea wi-fi pentru accesul la internet.

Detalii tehnice Hobby Arena
Complexul Hobby Arena cuprinde urmatoarele facilitati: 1. Pista onroad - proiectata considerand specificatiile EFRA drept un minim.
- Infrastructura specializata, strat balast compactat 40 cm, structura din beton rutier 15 cm, covor asfaltic BA25 (7 cm), covor asfaltic BA8 (4-5 cm). - Lungime masurata pe mediana 300 metri, principala linie dreapta avand o lungime de 60 metri.
- Latime 5 metri, zona de Pit Stop avand o latime de 6 metri. - Trasare cu culoare alba a limitelor, plus mediana pe linia dreapta. Virajele sunt marcate prin culoare alba si rosie pentru o vizibilitate maxima. - Pit Stop generos, spatiu de maxima siguranta pentru mecanici. - Banda de decelerare si banda de accelerare pentru trecere la Pit Stop. - Podium de pilotaj pentru 10 piloti, in conditii de maxima vizibilitate a pistei. - Acces podium separat urcare/coborare pentru eficientizarea traficului. - Sistem de cronometrare AMB-rc integrat, cu vizionare publica in timp real a rezultatelor pe display-uri LCD in complex. - Sistem de sonorizare profesional pentru comunicarile arbitrilor si a mesajelor din softul de cronometrare. - Loc special de verificare a parametrilor agreati ai automodelelor. - Birou special amenajat pentru Director Cursa, echipat cu ecrane LCD pentru vizualizare in timp real al rezultatelor din timpul cursei si vizualizare camere video. - Birou special amenajat pentru echipamentele de cronometrare, audio, video. - Intretinerea pistei se face cu echipamente specializate de maturat/spalat si aspirat. Totodata, pentru cresterea aderentei periodic pista este stropita cu solutii antiderapante speciale.
2. Casa Pilotilor
- Suprafata total construita 250 mp. - Zona de lucru pentru piloti 200 mp. - Numar posturi de lucru piloti 120. - Zona de relaxare 50 mp. - Numar de locuri zona relaxare 15. - Prize 220 Volti pentru fiecare post de lucru. - Sistem de sonorizare pentru comunicarea informatiilor din timpul curselor. - Ecran LCD pentru vizualizarea rezultatelor in timp real. - Tabela de afisare a rezultatelor printate. - Supratafa vitrata generoasa pentru o iluminare naturala cat mai eficienta. - Pardoseala din gresie portelanata antiderapanta.
3. Toalete
- Toalete generoase femei/barbati. - lavoare pentru igiena personala. - incapere dus pentru igiena personala. - Apa calda/rece. - Dotare cu prosoape hartie/sapun lichid.
4. Zona pentru intretinerea automodelelor (Reglare/rodare/rectificare roti)
- Blat de lucru pentru curatarea/intretinerea automodelelor. - Pistol suflat cu aer comprimat. - Blat de lucru pentru rodarea motoarelor termice. - Blat de lucru pentru rectificarea rotilor cu alimentare 12 Volti. - Chiuveta doua cuve (apa calda/rece).
5. Snack bar - Zona special amenajata pentru comercializarea bauturilor racoritoare/ snack-uri/cafea.
6. Zona fumatori - Zona special amenajata pentru fumatori. 7. Parcare - Zona parcare pentru 40 autoturisme. 8. Zona campare - pentru 20 campere.
Complexul este in intregime autonom, avand surse proprii de apa si curent. Energia electrica este obtinuta prin convertirea energiei solare care se inmagazinea in baterii de acumulatori de 1500 Amperi. Invertoarele Studer asigura tensiunea de alimentare pentru toate echipamentele din dotarea complexului. De asemenea complexul Hobby Arena este dotat cu generatoare diesel cu activare automata pentru backup.
Apa calda este obtinuta tot cu ajutorul energiei solare. Pentru un confort cat mai ridicat complexut este dotat si cu centrala termica pe peleti pentru suplimentarea necesarului de agent termic.
Pentru confortul participantilor Hobby Arena dispune de retea wi-fi si sistem supraveghere video.

Taxele de acces sunt urmatoarele.

Luni - Inchis
Marti - 25 RON (09.00 - 20.00)
Miercuri - 25 RON (09.00 - 20.00)
Joi - 25 RON (09.00 - 20.00)
Vineri - 45 RON (09.00 - 20.00)
Sambata - 65 RON (08.00 - 20.00)
Duminica - 65 RON (08.00 - 20.00)


Regulament Hobby Arena 1.
ConditiiGenerale
1.1 Accesul in cadrul Complexului Hobby Arena se poate face doar in conditiile respectarii prezentului regulament. 1.2 Persoanele care doresc sa acceseze facilitatile puse la dispozitie de Hobby Arena sunt obligate sa manifeste o conduita civilizata si sportiva fata de ceilalti participanti, vizitatori, personal de deservire sau organizatori. In caz contrar conducerea Hobby Arena isi rezerva dreptul de a limita accesul persoanelor care incalca aceste conditii in cadrul complexului pentru o perioada de timp limitata sau definitiv.
1.3 Orice persoana apta pentru practicarea automodelismului poate accesa facilitatile puse la dispozitie de Hobby Arena, fara limita de varsta, legitimata sau nu la un club sportiv. Persoanele care nu au implinit varsta de 14 ani pot accesa facilitatile Hobby Arena doar insotite de tutore, antrenor sau sef de lot sportiv.
1.4 Accesul la facilitatile Hobby Arena se poate face doar prin achitarea unei taxe de acces, conform tarifelor stabilite de conducerea Hobby Arena. Achitarea taxei de acces se face doar in incinta Hobby Arena. In schimbul taxei, pilotul primeste un tichet de acces pe care are obligatia de a-l pastra asupra sa pe toata durata valabilitatii acestuia conform indicatiilor primite la momentul achizitiei acestuia. Taxa de acces odata achitata permite pilotului sa utilizeze mai multe modele, indiferent de clasa, in aceiasi zi.
1.5 Pilotul poate fi insotit de un mecanic, acesta din urma fiind scutit de taxa, neavand dreptul de a utiliza, chiar si pentru reglaje, pista din cadrul complexului. In caz contrar, mecanicul este obligat sa achite taxa de acces. 1.6 Hobby Arena pune la dispozitia participantilor o zona de campare, contra cost. Camparea se poate face doar in zona amenajata in acest sens prin achitarea taxei aferente. Suplimentar se poate asigura contra cost si alimentare cu energie electrica (putere maxima per loc de campare - 300 W).
2. Conditii de Utilizare
2.1 Activitatile specifice practicarii automodelismului (pregatirea, setarea si repararea) se pot derula doar in spatiile special amenajate in acest sens respectiv "Casa Pilotilor". 2.2 Fiecare pilot are dreptul de a utiliza un singur loc in zona dedicata acestor activitati, conform indicatiilor stabilite de conducerea Hobby Arena si conform marcajului realizat pe mesele de lucru. Pilotii au obligatia protejarii zonei de lucru pe masa prin utilizarea unui prosop.
2.3 Gentile de scule si materialele/echipamentele ajutatoare se pot amplasa in dreptul locului utilizat, sub blatul de lucru, astfel incat sa nu deranjeze alt participant sau sa nu blocheze caile de acces catre alte mese sau iesire. 2.4 Iluminatul in zona individuala de lucru se poate face doar cu lampa de tip LED sau echipata cu bec economic.
2.5 Consumul electric total admis pentru un pilot, indiferent de echipamentele utilizate, este de 200W. 2.6 Pentru refacerea contactelor imperfecte se pot utiliza doar statii de lipit digitale (pentru exemplificare - de tip LRP). Hobby Arena vine in sprijinul pilotilor care nu dispun de sisteme performante de lipit si pune la dispozitia acestora, gratuit, o statie de lipit LRP. 2.7 Pentru incarcarea/descarcarea acumulatorilor utilizati la propulsia sau alimentarea componentelor electronice cu care sunt echipate automodelele (receptor, servouri, etc) se vor utiliza in mod obligatoriu saci de protectie contra incendiilor special conceputi in acest sens.
2.8 Pentru evitarea interferentelor radio pilotul are obligatia de a anunta frecventa de lucru a echipamentului din dotare, pentru a fi publicata spre informarea celorlati participanti, inca de la achizitionarea tichetului de acces. Totodata, pilotii au obligatia de a se informa cu privirea la frecventele de lucru utilizate de ceilalti participanti, astfel incat sa se evite posibilitatea realizarii unor interferente radio intre modele. Exceptie de la prezentele prevederi fac pilotii care utilizeaza echpamente radio care utilizeaza sistemul DSP.
2.9 In incinta Complexului Hobby Arena se pot pilota doar automodele on-road radiocomandate, propulsate cu motoare electrice sau termice, produse de firme specializate, clasele acceptate fiind urmatoarele: 1:5 2/4WD, 1:8 2/4WD, 1:10 2/4WD, 1:8 Rally Game. Pilotarea automodelelor realizate in regim "home made" este interzisa.
2.10 In cadrul Hobby Arena este strict interzisa pilotarea de aeromodele (planoare, avioane, elicoptere) indiferent de dimensiune si producator. 2.11 Automodele termice, indiferent de clasa, se pornesc si regleaza (eventual rodeaza motorul) doar in zonele destinate in acest sens (pentru rodare motor sau reglare in zona dedicata acestor operatiuni "Rodare/reglare motoare termice" ; pentru intrarea pe pista - in zona boxelor situate sub standul de pilotare). Este interzisa deplasarea intre zona de "Rodare/reglare motoare termice" si pista cu motorul automodelului termic pornit.
2.12 Curatarea automodelelor se face cu aer comprimat doar in zona special amenajata in acest sens "Aer Comprimat". Hobby Arena pune la dispozitia participantilor aer sub presiune ce poate fi utilizat doar in scopul curatarii de praf a automodelului. 2.13 Rectificarea rotilor se poate face doar in zona amenajata in acest sens "Rectificare roti". Hobby Arena pune la dispozitia participantilor tensiune de alimentere 12 volti pentru echipamentele individuale de rectificarea a rotilor.
2.14 Pilotarea automodelelor pe pista se poate face doar in limitele orarului de functionare. 2.15 Este obligatorie respectarea directiei de rulare a automodelelor pe pista, stabilita de conducerea Hobby Arena. 2.16 Pentru indepartarea mizeriei de pe maini pilotii/mecanicii au obligatia sa utilizeze doar chiuveta amplasata in zona "Rodare/reglare motoare termice". Lavoarele amplasate in zona toaletelor pot fi utilizate doar pentru igiena personala.
2.17 Pentru nevoile personale participantii vor utiliza doar zona amenajata in acest sens "Toalete". Hobby Arena pune la dispozitia participantilor toalete individuale femei/barbati dotate si igienizate periodic. 2.18 In incinta Hobby Arena se poate fuma doar in zona special amenajata in acest sens si marcata corespunzator. Nerespectarea acestei prevederi atrage raspunderea pecuniara a persoanei care incalca aceasta prevedere cu amenda in valoare de 200 RON si interzicerea accesului pe perioada nelimitata in incinta Hobby Arena.
3. Conditii speciale
3.1 Conducerea Hobby Arena isi rezerva dreptul de a completa si modifica prezentul regulament ori de cate ori considera necesar. Modificarile/completarile devin obligatorii pentru toti participantii din momentul publicarii lor. 3.2 Conducerea Hobby Arena isi rezerva dreptul de a inchide temporar, partial sau total, facilitatile sau chiar intreg complexul sportiv, in cazul unor remedieri sau reparatii ce trebuiesc efectuate si care impiedica buna desfasurare a activitatii sau care pun in pericol securitatea persoanelor sau complexului.
3.3 Conducerea isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul pe pista a automodelelor pentru antrenamente libere pe toata durata desfasurarii concursurilor programate si anuntate din timp pe site-ul www.hobbyarena.ro. In acest caz pilotii se pot antrena doar daca sunt inscrisi in respectiva competitie si au achitat taxa aferenta competitiei.
3.4 Conducerea Hobby Arena isi rezerva dreptul de a restrictiona temporar accesul automodelelor pe pista in situatia in care conditiile meteorologice impiedica buna desfasurare a antrenamentelor in conditii de siguranta pentru pilot, automodel sau pista. 3.5 In cazul in care o persoana se accidenteaza, aceasta sau celelalte persoane au obligatia sa anunte imediat conducerea Hobby Arena.
3.6 In cazul in care o persoana constata o defectiune la echipamentele care sunt in dotarea complexului sportiv are obligatia sa anunte imediat conducerea Hobby Arena si sa inceteze imediat utilizarea echipamentului respectiv. 3.7 Hobby Arena, atat ca entitate juridica cat si personalul acesteia nu pot fi facuti responsabili in caz de accidente ce pot surveni prin manipularea necorespunzatoare sau gresita a automodelelor sau a oricaror echipamente proprii sau puse la dispozitie de catre Hobby Arena sau ca urmare a nerespectarii prezentului regulament sau a altor prevederi si anunturi/semnalizari afisate la adresa locatiei sau pe site-ul propriu.
3.8 Nerespectarea de catre pilot, mecanic sau vizitator a conditiilor mentionate in prezentul regulament poate atrage asupra sa, in functie de gravitatea faptei, avertismentul, excluderea provizorie sau permanenta din incinta complexului sportiv Hobby Arena, fara obligatia restituirii taxei de acces, iar dupa caz, da dreptul conducerii Hobby Arena de a cere despagubiri pentru pagubele materiale provocate direct sau indirect.
4. Interdictii
4.1 In incinta complexului sportiv Hobby Arena este interzisa utilizarea urmatoarelor echipamente electrice/electronice: resou incalzire/calorifere electrice; ventilatoare/sisteme de climatizare (altele decat cele puse la dispozitie de Hobby Arena); ciocan de lipit (cu exceptia sistemelor de lipit digitale); orice alt aparat electric care are un consum energetic mai mare de 200W sau care prezinta defectiuni tehnice care pot genera defectiuni la sistemele integrate de alimentare ale complexului sportiv Hobby Arena.
4.2 Este interzisa utilizarea de echipamente electronice de bruiaj radio sau echipamente care prin functionare genereaza paraziti radio. 4.3 Este strict interzisa aruncarea in orice loc (amenajat sau neamenajat) din incinta complexului sportiv Hobby Arena, inclusiv in zonele limitrofe complexului sportiv) a urmatoarelor: combustibili, uleiuri, vopseluri, acumulatori/baterii de orice tip sau dimensiune, bidoane de combustibil sau uleiuri, sau orice alt recipient/produs care prezinta risc de incendiu sau contaminare chimica sau care necesita colectare speciala. 4.4 Este intezisa aruncarea resturilor menajere (hartii, sticle, mancare, etc) in alte locuri decat in cele special puse la dispozitie in acest sens (pubele de gunoi).
4.5 Este strict interzisa incarcarea acumulatorilor fara supraveghere. 4.6 Este strict interzis fumatul in alta parte decat in zona special amenajata in acest sens. 4.7 Este interzisa spalarea autovehiculelor sau a altor obiecte personale in incinta Hobby Arena. 4.8 Este interzis accesul cu animale de companie in incinta Hobby Arena. 4.9 Accesul participantilor in zonele semnalizate cu indicatorul "Accesul interzis" sau "Zona privata" este strict interzis. 4.10 Este interzisa pilotarea automodelelor in afara ariei special amenajata in acest sens. 4.11 Este interzisa pilotarea automodelelor ce prezinta defecte tehnice sau piese lipsa. 4.12 Este interzisa pilotarea automodelelor neechipate cu caroserii. 4.13 Este interzisa pornirea motoarelor termice in alte locuri decat in cele specifice. 4.14 Este interzisa lovirea intentionata, fie chiar si din gluma, a altui automodel aflat in rulare pe circuit. 4.15 Este strict interzis accesul pe circuit cu mijloace de transport tip: carucior, geanta cu roti, troller, bicicleta, trotineta, patine cu rotile, skateboard, etc. 4.16 Este strict interzis accesul pe circuit cu incaltaminte alta decat tip pantof sport.
4.17 Este strict interzis accesul vizitatorilor/insotitorilor in zonele destinate practicarii automodelismului (podium de pilotaj, pit stop, zona de curatare si rodare a motoarelor, zona destinata mecanicilor). Exceptie fac persoanele care sunt insotite de personalul de deservire a complexului sportiv Hobby Arena.
4.18 Este strict interzis pilotajul automodelelor pe circuit in afara orelor de program ale complexului sportiv Hobby Arena. 4.19 Maxim zece piloti pot pilota simultan pe circuit. Accesul pe podium se poate face doar daca s-a eliberat minimum un loc. In cazul competitiilor private sau EFRA pot exista reguli speciale suplimentare sau complementare prezentului regulament, pe care participantii sunt obligati sa si le insuseasca si sa le respecte.
4.19 Accesul persoanelor aflate sub influenta bauturilor alcoolice in incinta Hobby Arena este strict interzis.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: _MG_8889mik.jpg
  • Imagine atasata: _MG_8890mik.jpg
  • Imagine atasata: _MG_8891mik.jpg
  • Imagine atasata: _MG_8895mik.jpg
  • Imagine atasata: _MG_8899mik.jpg
  • Imagine atasata: _MG_8900mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0064mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0094mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0105mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0106mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0113mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0122mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0126mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0132mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0137mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0138mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0142mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0157mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0164mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0191mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0192mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0193mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0196mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0197mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0202mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0208mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0210mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0213mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0215mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0219mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0220mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0227mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0228mik.jpg
  • Imagine atasata: IMG_0238mik.jpg

Fisiere atasate


0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro