Mi-am facut si eu un ESC identic cu cel din schema de mai jos, si am intampinat urmatoarele probleme:
1. Cand pun barcuta pe apa se incalzesc in draci IRF-urile. Se incalzesc de nu poti pune mana pe ei.
2. Dupa un timp parca intra in protectie ESC-ul ( se aprinde ledul verde de pe esc si nu mai ia comenzi) dar motorul ramane turat.
La inceput am pus barca in vana am lasat-o maxim in fata si dupa 20 secunde nu mai puteai pune mana pe IRF-uri.
Dupa care am iesit in probe cu barca ( am zis ca poate s-au incalzit unde barca era blocata in margina vanei) si am facut cam 15m cu ea si am intors a mai facut 5 m si s-au ars.
Am facut verificari la ESC si am gasit 2 lipituri imperfecte, am reparat am schimbat IRF-urile arse si face tot la fel se incalzesc de ii ia mama drekului.
Specific ca folosesc o elice de 50mm, motor de masina de infiletat cu acumulatori (12V), si telecomanda este E-fly ETB62A (nu cred ca are importanta).
Va rog daca stie cineva sa imi zica si mie care ar fi problema. Ma pricep putin la electronica dar nu asa mult incat sa imi dau seama din ce cauza face probleme astea.
Va multumesc
Fisiere atasate
-
schema1.pdf (292.91K)
Number of downloads: 328
Aceasta postare a fost editata de Serby13: 18 June 2012 - 05:37 PM