Modelism - RHC Forum: Finalul campaniei "Opreste distrugerea Muzeului Aviatiei" - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Finalul campaniei "Opreste distrugerea Muzeului Aviatiei"

#1 Useril este offline   MagdaRasnoveanu 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 21-February 11

Postat 01 March 2012 - 03:17 PM

Dragi sustinatori si simpatizanti ai aviatiei,

Mai jos, veti regasi comunicatul de presa emis astazi catre presa si care anunta finalitatea proiectului nostru comun de salvare
a Muzeul Aviatiei.

Multumim tuturor pentru sprijinul acordat!


Muzeul National al Aviatiei Romane a fost declarat monument istoric

COMUNICAT DE PRESA

Bucuresti, 01 martie 2012

Asociatia “Aripi Romanesti”, Centrul de Resurse pentru Participare Publica, Fundatia Erou Cpt. Aviator Alexandru Serbanescu si Asociatia “Salvati Bucurestiul” anunta clasarea Muzeului National al Aviatiei Romane in categoria monumentelor istorice.

In urma unei lungi campanii de advocacy ce priveste salvarea de la distrugere a Muzeului Aviatiei, Asociatia “Aripi Romanesti”, initiatoarea campaniei, impreuna cu alte 20 de organizatii neguvernamentale, reuseste sa obtina clasarea in categoria monumentelor istorice, categoria Ansamblu, grupa valorica B, a 5 componente din cadrul Muzeului National al Aviatiei Romane, din str. Fabrica de Glucoza, nr. 2-4, sector 2, Bucuresti: cladirea administrativa, cladirea principala a Muzeului, biblioteca si hangarele 2 si 3. Acest lucru presupune recunoasterea valorilor nationale in domeniul aviatiei si faptul ca istoria ramane in picioare, ca un bun necesar generatiilor viitoare.

Ordinul de inscriere al Muzeului National al Aviatiei Romane in patrimoniul istoric, a fost obtinut prin evidentierea in fata autoritatilor centrale si locale, timp de doi ani, a riscurilor grave pe care le implica lansarea proiectului de construire a unor cladiri ANL pe terenul Muzeului National al Aviatiei Romane. In tot acest timp, intreaga comunitate de pasionati de aviatie si aeronautica romaneasca, precum si specialisti si cetateni de rand, au fost informati constant despre situatia grava a Muzeului, fiind implicati activ in procesul de stopare a distrugerilor bunurilor istorice romanesti.

Asociatia “Aripi Romanesti”, Centrul de Resurse pentru Participare Publica, Fundatia Erou Cpt. Aviator Alexandru Serbanescu si Asociatia “Salvati Bucurestiul” le multumesc, astfel, tuturor celor care au crezut in aceasta cauza, s-au implicat si au sustinut campania “Opreste distrugerea Muzeului Aviatiei!”: autoritati locale si nationale, jurnalisti, specialisti in aviatie, pasionati de aviatie romaneasca si cetateni din tara si de peste granite.

Muzeul National al Aviatiei Romane a fost infiintat in 1990 prin Hotararea Guvernului Romaniei, "pentru cinstirea ilustrilor inaintasi ai aviatiei romane si reintegrarea in patrimoniul national a realizarilor de prestigiu in domeniul aeronautic" si se afla in subordinea Ministerului Apararii Nationale si Departamentului Aviatiei Civile. In octombrie 2010 muzeul a primit titulatura de muzeu de importanta nationala si denumirea de Muzeul National al Aviatiei Romane.

Asociatia ”Aripi Romanesti” este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale, cu un accent deosebit pe pastrarea si promovarea istoriei aviatiei, indeosebi a aviatiei romanesti.

Pentru a afla lista de parteneri si sustinatori ai campaniei si detaliile proiectului, va rugam sa vizitați site-ul Asociatiei “Aripi Romanesti” sau sa contactati:

Magdalena Rasnoveanu
Coordonator Comunicare si Relaţii Publice
Asociatia "Aripi Romanesti"
Telefon: 0734.101.887
E-mail: pr@aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro