Modelism - RHC Forum: Turnigy 9x - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 62 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnigy 9x

#31 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 02:14 PM

Vezi postareaDan Andrei, la 06 March 2011 - 08:35 AM, a spus:

Ieri am testat range-ul la sol cu statia unui amic Turnigy 9x V2 si pot sa va spun ca am fost total dezamagit.......a functionat pana la maxim 250 m :) Meniul era destul de ok si nu foarte complicat dar din pacate doar acest lucru am avut de admirat la aceasta statie.....deci aviz amatorilor de navo,uitati de aceasta statie :excl:


@Dan Andrei - imi pare rau sa aud ca are un range asa mic la sol insa cum zicea si nenea cu barba alba de la RCModelReviews ... "it's a $54.00 radio". Eu cred ca investind in 2 upgrade-uri, anume placa addon de la SmartieParts si un alt modul radio, statia asta are mare potential. Dpdv al optiunilor de programare este mult peste alte statii. Unul dintre cei care au scris firmware pentru ea a conectat inclusiv un SD card reader pt a stoca nspe modele, nu multe statii avand optiunea asta :)

Aceasta postare a fost editata de Vucea Radu: 06 March 2011 - 02:15 PM

0

#32 Useril este offline   PaunFD 

  • Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 06 March 2011 - 03:45 PM

N-as vrea sa fiu rau, sau sa sune aiurea, dar ... cred ca investitia de a ridica statia de la performantele pe care le are ea cum vine in cutie, la ... maximum de potential pe care-l are, atat dpdv bani in sine, cat si ore de munca (cautare, documentare, munca de electronist propriu-zisa cu lipit si dezlipit fire si eventual alte piese, etc.) ajungi destul de aproape de o statie performanta, care vine cu toate cele necesare gata implementate.
Iar dupa aceea, cred ca nu vei putea recupera "investitia" si daca mai pui in calcul ca sunt unii care stau si compun firmware, concep module electronice si ... castiga bani frumosi comercializand produsele finite ... ma gandesc eu ca nu-i chiar asa de rentabil. Adica, vreau sa spun ca ... de ex. inginerii de la ... Futaba, cam asta fac si ei ... dezvolta firmware, compun/inventeaza scheme electronice, ataseaza module SD, RAM si alte cele, iar apoi, ies pe piata cu un produs finit, testat si ... eventual lipsit de glich-uri, iar niste foarte multi doritori dau bani frumosi pe ... produsele lor.
Daca eu, ca om care doar doresc sa-mi petrec cateva ore frumoase zburatacind un aveon pe ceriul patriei, m-apuc sa reinventez roata ... sau sa perfectionez ceva (in cazul nostru o statie de emisie ... ), atunci se duce dracului ideea de hobby. Nu se poate incadra nici in performanta, pentru ca ... om fiind, esti supus greselii, iar statia, oricat de performanta va iesi ea, la final, tot ceva se va trezi sa mearga prost si ... vei da cu vre-un model de pamint, ca urmare a ... nu stiu, unui fir nelipit corespunzator, de ex. Oricat de bun ai fi, mai bun ca fabrica ... chiar si chinezeasca fiind, nu prea ai cum sa fii, decat daca ai la dispozitie sculele dintr-o fabrica ... si in unele cazuri nici atunci. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, sau sa sugerez ca ... cineva ca electronist sau ce meserie are el acolo, n-ar fi bun in ceea ce face el, dar ... parerea mea este ca ce-i facut de fabrica ... mai ales in domeniul electronicii zilelor noastre ... bate omul.

Din cate am inteles eu, pana acuma, cei care fac performanta si ... ocupa locuri fruntase la diferite competitii nationale si internationale de profil, nu umbla cu ... "improvizatii" (chiar daca suna urat cuvantul), statii modificate/adaptate/etc. ci au la dispozitie produse ca lumea.

Pentru mine, care cum spuneam, intentionez sa folosesc statia la modele care ... prin dimensiunile lor vor face destul de greu sa fie observabile la distante mai mari de 250m, statia asta este mai mult decat suficienta. Apoi, daca la sol, abia ajunge la 250m, probabil ca in aer, receptia va "duce" la un ... 300m, poate chiar 500m la modul "safe", ceea ce va fi mai mult decat suficient. Mai ramane sa testez si eu statia aceasta sa vad pe ce distanta bate, in zona mea (nu de alta, dar receptia este functie si de zona in sine ... asta din cate "transmisiuni" imi mai aduc aminte) si sa va povestesc ce si cum.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#33 Useril este offline   Dan Andrei 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 781
  • Inregistrat: 18-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Campina

Postat 06 March 2011 - 05:29 PM

In aer sigur duce peste 800m ceeace cred ca este ok pt orice aeromodelist incepator si nu numai......Dar parca te simnti mai confortabil cand ai aeromodelul in aer si in mana o statie al carei range este de cca.3000 m <_<
Yak 54 Russian Thunder pwd by 55cc reborn!
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
0

#34 Useril este offline   Zen 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09
  • Gender:Male
  • Location:Galati

Postat 06 March 2011 - 06:55 PM

Vezi postareaPaunFD, la 06 March 2011 - 03:45 PM, a spus:

Oricat de bun ai fi, mai bun ca fabrica ... chiar si chinezeasca fiind, nu prea ai cum sa fii, decat daca ai la dispozitie sculele dintr-o fabrica ...

Stai putin, cumva in fabrica umbla numai roboti care lipesc chestii ? :rolleyes:
It's difficult to make things simple!
0

#35 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 07:28 PM

Punctul meu de vedere asupra statiei in cauza:

@PaunFD - Intradevar, statia asta de 54 dolari nu o sa se bata nici o data cu una de 1000+ euro ... pe de alta parte costa o fractie din acea statie. De asemenea nimeni nu isi ia o statie de 54 dolari pentru concursuri sau performanta. Eu vad statia asta ca o alegere buna pentru incepatori sau oameni cu buget mic care pot obtine ceva chiar decent la un pret super mic. Referitor la upgrade-uri, ele nu sunt mare branza ... si cum tot suntem la capitolul hobby - bricolaj - hand made stuff ... se presupune ca stim sa lipim 2 fire, pentru ca, asta e tot ce vei lipi la statia asta. Placa aceea pentru programare se conecteaza fara lipituri, la fel si backlight-ul iar programarea ei necesita 10 minutele de munca si documentare. Trebuie sa lipesti doar o mufa Dean sau XT60 pentru baterie LiPo. Deci cu 40-50$ in plus si putin efort avem o statie la 320 RON care este foarte buna, mult mai buna decat alte solutii "din fabrica" si mult mai ieftina. Cat de sigura e ? Nu conteaza, daca ai cumparat-o inseamna ca ai un aeromodel ieftin. Daca ai un aeromodel de 1000 euro nu cumperi statia asta :rolleyes:

@Dan Andrei - In prima parte ai dreptate iar in a-2-a am acelasi raspuns ca pentru PaunFD, la peste 800m nu cred ca duci un aeromodel mic/ieftin, iar daca ai un aeromodel scump nu ai ce cauta cu statia asta :D

@Zen - Asa-i, si statiile futaba, etc. sunt tot de manutza asamblate si eventual lipite pe ici-colo, fire si altele.

Eu personal am luat statia asta pentru un Guppy MK II pe care il construiesc eu. Este un aeromodel ieftin, stabil si usor de pilotat. Nu il voi duce la 800m si nici nu voi participa la concursuri cu el. Si cum aeromodelul si statia m-au costat sub 10 milioane eu zic ca e foarte bine :)
0

#36 Useril este offline   PaunFD 

  • Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 06 March 2011 - 08:16 PM

Pai exact acelasi lucru il vad si eu in statia asta: "... o alegere buna pentru incepatori sau oameni cu buget mic care pot obtine ceva chiar decent la un pret super mic"!
Am oarece rezerve totusi cand vine vorba de "incepatori" ... cred ca mai degraba s-ar putea "traduce" in "advanced begginers and intermediate", pentru ca un incepator "pur sange", cu greu reuseste sa intelegea de ce-i sta modelul in aer ... si in cel mai bun caz a aflat ce-i ala CG!
De asemenea, am oarece rezerve si cand vine vorba de expresia ... "se presupune ca stim sa lipim 2 fire, pentru ca, asta e tot ce vei lipi la statia asta", pentru ca nu toti sunt prieteni buni cu ... pistolul de lipit si printre modelisti, cu siguranta mai sunt oameni care inca n-au dezlagat toate tainele unui ... aparat de masura ... .
De asemenea, vreau sa spun acest forum si acest topic este vizionat si citit de ... toate categoriile de oameni, de ca cei care se semneaza cu degetul, pana la cei care au deja al 5-lea doctorat si se pregatesc pentru al 6-lea fiind in cautari de teme pentru acesta si ... probabil ca si respectiva statie poate fi achizionata si folosita de ... toti.

Ma gandeam eu ca printr-o fabrica de electronice mai umbla si oameni ... dar putini sunt acolo, pentru a tine in mana un pistol de lipit si a face lipituri, cred ca nu foarte multi. Din cate ii stiu eu pe japonezi ... la o statie Futaba (de ex.) cred ca si CTC-ul il face tot un robotel ... iar omul s-ar putea sa intervina la ... aranjarea marfii in raftul magazinului de desfacere.

Acuma, daca sunt destul de multi modelisti, atat incepatori, cat si de-a dreptul artisti, asta nu inseamna neaparat ca toti sunt familiarizati cu electronica sau si-au propus sa devina ... Eu merg pe ideea ca daca afirmi ca le stii pe toate ... mmmm naspa!!! Pentru ca ori ai o impresie prea buna despre tine, ori stii tu ceva, mai precis cate ceva din fiecare subdomeniu, dar ma indoiesc ca poti excela in toate ..., iar daca cineva afirma ca este "artist" in toate ... mmm ma cam ia cu fiori de teama si ... prefer sa caut informatia in alta parte. In ultima instanta, pentru asta exista electronistii, instalatorii, mecanicii, brutarii ... etc.

In rest, e clara treaba, daca ai cumparat o statie de 54$ si vrei sa duci cu ea un model de peste ... 250-500$ (oricum sensibil mai mic decat 1000$), la distante mai mari decat cele de vedere cu ochiul liber, cu siguranta te bazezi prea mult pe abilitatile tale si ... se prea poate sa tavalesti modelul de mama terra, ranindu-ti printre altele si orgoliul. Oricum, vazand pe alte forumuri si esecurile celor care au incercat sa reprogrameze statiile lor, m-am decis: am s-o las exact asa cum vine de la mama ei ... Principiul ingineresc spune ca, daca ceva functioneaza, nu e tocmai bine sa te apuci sa-l repari ...
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#37 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 08:22 PM

@PaunFD - De acord cu ce ai spus mai sus. Vroiam doar sa iti spun ca statia aia se repara usor. Poti inclusiv sa lipesti alt CPU pe ea :rolleyes: iar firmware-ul original din ce am inteles are si el bug-urile lui. Eu din fericire am auzit numai de cazuri de bine si de oameni fericiti. Cei mai multi prefera firmware-ul ER9x si se zice ca ar fi stabil si toate cele. De asemenea o modificare care mi se pare esentiala este schimbarea alimentarii si instalarea unui lipo sau ceva. Solutia lor din fabrica, un battery holder de 8 AA-uri este mega prost si se poate deconecta oricand lasandu-te cu modelul in aer :)
0

#38 Useril este offline   Dan Andrei 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 781
  • Inregistrat: 18-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Campina

Postat 06 March 2011 - 09:05 PM

Si inca o chestie destul de ciudata am trait-o cand am montat in suportul pt baterii 8 acc.Turnigy de 2200mAh si am constatat ca nu se mai inchide capacul comparimenului,pak-ul astfel format depasea cu 3-4 mm spatiul destinat.......Probabil trebuiesc folositi accu.cu amperaj mai mic care probabil sunt un pic mai subtiri :rolleyes: Referitor la treaba cu modifacari (de orice natura ar fi ele) nici eu nu prea sunt de acord.....se pt intampla tot felul de lucruri ciudate,dezacorduri,bruiaje etc si cred ca intr-un final toate chestiile astea suplimentare nu fac decat sa mareasca substantial consumul de curent ceeace nu este chiar un castig.
Yak 54 Russian Thunder pwd by 55cc reborn!
Yak 55 EP by Telink
Heli-T-Rex 450 Sport
HK450 pro
0

#39 Useril este offline   NAVOMARIUS 

  • MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4694
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:AEROMODELE

Postat 06 March 2011 - 09:13 PM

Vezi postareaDan Andrei, la 06 March 2011 - 09:05 PM, a spus:

Si inca o chestie destul de ciudata am trait-o cand am montat in suportul pt baterii 8 acc.Turnigy de 2200mAh si am constatat ca nu se mai inchide capacul comparimenului,pak-ul astfel format depasea cu 3-4 mm spatiul destinat.......Probabil trebuiesc folositi accu.cu amperaj mai mic care probabil sunt un pic mai subtiri :rolleyes: Referitor la treaba cu modifacari (de orice natura ar fi ele) nici eu nu prea sunt de acord.....se pt intampla tot felul de lucruri ciudate,dezacorduri,bruiaje etc si cred ca intr-un final toate chestiile astea suplimentare nu fac decat sa mareasca substantial consumul de curent ceeace nu este chiar un castig.

Si eu am o astfel de statie si astazi am folosito prima oara,pentru un buget mic este ok,cat despre acumulatori am pus un pack lipo 3s-2200mA si intra la fix in locul suportului de acumulatori
Tel 0740850863








Grea 6--POZE CET VEST
0

#40 Useril este offline   PaunFD 

  • Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 06 March 2011 - 09:30 PM

Eu am pregatiti pentru ea 8 buc de acumulatori AA de 2500mAh ni-mh, iar pentru supriza cu deconectatu' in plin zbor, informatia este chiar buna si ca masura de "contra-atac" am si pregatit o bucata de ... carton s-o infig sa fixez holderul cu ea ... nu de alta, da' la improvizatii din astea "aeromodelistice", din ciclul "las-o bah ca merge asa ..." ma mai pricep eu, cat de cat. :):rolleyes:
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#41 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 09:37 PM

Vezi postareaPaunFD, la 06 March 2011 - 09:30 PM, a spus:

Eu am pregatiti pentru ea 8 buc de acumulatori AA de 2500mAh ni-mh, iar pentru supriza cu deconectatu' in plin zbor, informatia este chiar buna si ca masura de "contra-atac" am si pregatit o bucata de ... carton s-o infig sa fixez holderul cu ea ... nu de alta, da' la improvizatii din astea "aeromodelistice", din ciclul "las-o bah ca merge asa ..." ma mai pricep eu, cat de cat. :):rolleyes:


Cine doreste poate face asa

http://www.smartieparts.com/images/9x/9x_usb_lipo.jpg

O sa vezi cat o sa injuri @PaunFD pentru ca te vei chinui 5 minute sa pui capacul la baterii si sa potrivesti holder-ul. Si apoi e si foarte greu de deschis.
0

#42 Useril este offline   PaunFD 

  • Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 06 March 2011 - 09:57 PM

Portul acela USB e ... upgrade, sau e by default? (banuiesc ca-i upgrade ...)
Asa da!!! DA, cu poze, ca sa intelegem toti, chiar si eu ... stii doar ca eu, de ex. am nevoie de explicatii, cat mai anti-prost posibile ... :p.
Apropos de capac, m-am "antrenat" la ... tiang sheng sa pun capacul ... am facut niste "muschi", de mi-au cuprins si o parte din creier ... :o
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#43 Useril este offline   NAVOMARIUS 

  • MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4694
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:AEROMODELE

Postat 06 March 2011 - 09:57 PM

Vezi postareaVucea Radu, la 06 March 2011 - 09:37 PM, a spus:

Cine doreste poate face asa

http://www.smartieparts.com/images/9x/9x_usb_lipo.jpg

O sa vezi cat o sa injuri @PaunFD pentru ca te vei chinui 5 minute sa pui capacul la baterii si sa potrivesti holder-ul. Si apoi e si foarte greu de deschis.

De cat este acumulatorul 2s sau 3 s?
Tel 0740850863








Grea 6--POZE CET VEST
0

#44 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 10:03 PM

@PaunFD - USB-ul este pentru programare, este upgrade si vine de la placa aceea care se monteaza peste placa de baza, adica ...
http://www.smartieparts.com/images/9x/9x_connected.jpg

@NAVOMARIUS - Bateria este 2s dar necesita fie o rezistenta lipita pe placa de baza ( pentru a pacali statia ca primeste 10V ) fie update de firmware care iti permite sa setezi tipul de baterie instalat.

Aceasta postare a fost editata de Vucea Radu: 06 March 2011 - 10:04 PM

0

#45 Useril este offline   NAVOMARIUS 

  • MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4694
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:AEROMODELE

Postat 06 March 2011 - 10:05 PM

Ma poti ajuta cu una din cele 2 metode contra cost?
Tel 0740850863








Grea 6--POZE CET VEST
0

#46 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 10:08 PM

Te ajut si fara contra cost :o

Optiunile sunt:

1. Nu vrei alt firmware pe statie, lipim o rezistenta
2. Vrei alt firmware pe statie, caz in care trebuie sa astepti pana imi vine acea placa de programare ( in vreo sapt )
0

#47 Useril este offline   NAVOMARIUS 

  • MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4694
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:AEROMODELE

Postat 06 March 2011 - 10:10 PM

Vezi postareaVucea Radu, la 06 March 2011 - 10:08 PM, a spus:

Te ajut si fara contra cost :o

Optiunile sunt:

1. Nu vrei alt firmware pe statie, lipim o rezistenta
2. Vrei alt firmware pe statie, caz in care trebuie sa astepti pana imi vine acea placa de programare ( in vreo sapt )

Ne pricepanduma in asa ceva merg pe mana ta,ce este mai bine aia fac
Tel 0740850863








Grea 6--POZE CET VEST
0

#48 Useril este offline   PaunFD 

  • Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 06 March 2011 - 10:14 PM

Eu as alege varianta cu un nou firmware, totusi.
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#49 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 10:17 PM

Si eu pentru ca nu implica modificari fizice pe statie :o cu exceptia lipirii unei mufe XT60 sau Dean pentru pack LiPo
0

#50 Useril este offline   aurel10 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 13-August 10
  • Gender:Male

Postat 06 March 2011 - 10:32 PM

Prima data am incercat statia cu suportul pt. baterii in care am pus 8 bucati nimh de 2050mAh GP, capacul se inchidea bine, dar cu oarece greutate, in schimb se deschidea foarte greu.
Solutia cea mai buna este un pack de emisie, pt. ca pot apare contacte imperfecte la acele arcuri si lamele ale suportului.
Un avantaj al statiei este ca putem alege ceea ce ne convine,tipul acumulatorului(nimh,lipo,liIon) si capacitatea lui, cu conditia sa incapa in spatiul respectiv

Vezi postareaDan Andrei, la 06 March 2011 - 08:35 AM, a spus:

Ieri am testat range-ul la sol cu statia unui amic Turnigy 9x V2 si pot sa va spun ca am fost total dezamagit.......a functionat pana la maxim 250 m :o Meniul era destul de ok si nu foarte complicat dar din pacate doar acest lucru am avut de admirat la aceasta statie.....deci aviz amatorilor de navo,uitati de aceasta statie :p

Testul de distanta a fost facut cu receptorul in 9 canale? Receptorul era pe un model sau era stationar?
Sant curios daca a facut cineva un test cu receptorul HK cu 3 canale, care e pt. modele terestre.
In legatura cu modificarile aduse statiei, eu zic ca putem indrazni, fiecare dupa priceperea lui sau cu ajutorul altora( atata timp cat nu facem experimente aiurea) mai ales ca avem chiar aici
atatea exemple de imbunatatiri aduse statiei.
Am si o intrebare:Am vazut azi pe Hobbyking un modul pt. backlight(4,99usd) L-a folosit cineva?
0

#51 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 10:46 PM

Foarte tare ca au bagat un modul de backlight ieftinache. Singura problema pe care o vad este faptul ca este pornit mereu, in rest, jmecher rau :o

P.S.: Nu vad ce nu ar putea merge. Este pe LED-uri, nu electroluminiscenta si vad ca are o mufa intermediara ca sa "fure" curent dintr-o mufa existenta in statie.

Aceasta postare a fost editata de Vucea Radu: 06 March 2011 - 10:47 PM

0

#52 Useril este offline   NAVOMARIUS 

  • MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4694
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:AEROMODELE

Postat 06 March 2011 - 11:04 PM

Ok,atunci astept metoda care este mai buna,si eu asi pune un lipo2s in loc de cel pe care il am de3s
Tel 0740850863








Grea 6--POZE CET VEST
0

#53 Useril este offline   aurel10 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 13-August 10
  • Gender:Male

Postat 06 March 2011 - 11:14 PM

Cred ca s-ar putea monta un intrerupator pe unul din fire pt. a se opri backlight-ul cand se doreste asta.
Tocmai pt. ca am vazut ca este "led driven" am pus intrebarea. Am vazut pe net backlight cu led-uri (diy, nu de la Hobbyking)
care nu luminau uniform lcd-ul. Nu sant sigur ca cel vandut de ei este la fel de bun ca cele ce folosesc EL panel. :o
0

#54 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 06 March 2011 - 11:30 PM

Din ce vad acolo se pare ca acel panou de backlight de la HK e ca la telefoane, cu o bucata de rasina care imprastie lumina. Cele DIY nu cred ca aveau acel panou sau nu era asa bun.
0

#55 Useril este offline   aurel10 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 13-August 10
  • Gender:Male

Postat 09 March 2011 - 08:50 PM

Vezi postareaPaunFD, la 04 March 2011 - 09:43 PM, a spus:

Sunt extraordinar de bucuros pentru ca am primit informatia ca statia comandata de mine, e in tara si luni, poate marti, voi intra in posesia ei.

PaunFD - A venit "paianjenul"?
0

#56 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 09 March 2011 - 09:57 PM

Dragi detinatori de Turnigy 9x ... astazi mi-a venit placa de la SmartieParts

http://i676.photobucket.com/albums/vv123/bradu/placa.jpg

... asa ca am instalat-o ...

http://i676.photobucket.com/albums/vv123/bradu/placa-instalata.jpg

... si am reprogramat si statia ...

http://i676.photobucket.com/albums/vv123/bradu/all-done.jpg

... acum am backlight si firmware-ul er9x. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie :)

Aceasta postare a fost editata de Vucea Radu: 09 March 2011 - 09:58 PM

0

#57 Useril este offline   hash84 

  • DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2119
  • Inregistrat: 28-November 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 09 March 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaVucea Radu, la 09 March 2011 - 09:57 PM, a spus:

... acum am backlight si firmware-ul er9x. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie :)

fa si tu o prezentare a softului, cu poze frumos, sa vedem ce poate :)
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#58 Useril este offline   NAVOMARIUS 

  • MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4694
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:AEROMODELE

Postat 09 March 2011 - 10:26 PM

Vezi postareaVucea Radu, la 09 March 2011 - 09:57 PM, a spus:

Dragi detinatori de Turnigy 9x ... astazi mi-a venit placa de la SmartieParts

http://i676.photobucket.com/albums/vv123/bradu/placa.jpg

... asa ca am instalat-o ...

http://i676.photobucket.com/albums/vv123/bradu/placa-instalata.jpg

... si am reprogramat si statia ...

http://i676.photobucket.com/albums/vv123/bradu/all-done.jpg

... acum am backlight si firmware-ul er9x. Daca aveti intrebari va stau la dispozitie :)

Cand crezi ca putem rezolva ce am vorbit?Stima
Tel 0740850863








Grea 6--POZE CET VEST
0

#59 Useril este offline   rad_gaby 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08
  • Gender:Male
  • Location:Botosani

Postat 09 March 2011 - 10:39 PM

Foarte tare display-ul ala, luminat albastru - o minune, si plin de informatii necesare (cum ar fi pozitia stick-urilor, in caz de crash e esential sa stii ce te-a adus acolo). Totusi remarc absenta unui timer care ar fi fost cu adevarat folositor.

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 09 March 2011 - 10:41 PM

0

#60 Useril este offline   Vucea Radu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 219
  • Inregistrat: 20-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Muzica, Grafica, Aeromodelism, Airsoft

Postat 09 March 2011 - 10:46 PM

@hash84 - as face mega prezentare dar habar nu am nici 5% din setarile de pe acolo, nu stiu sa va explic :)
@rad_gaby - exista timer, clar, firmware-ul este mega configurabil, insa, nu mi-am bagat inca degetelele peste tot :)

Aceasta postare a fost editata de Vucea Radu: 09 March 2011 - 10:47 PM

0

Arata acest topic


  • 62 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro