Modelism - RHC Forum: Operatiunea COBRA - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Operatiunea COBRA diorama scara 1/35

#1 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:18 PM

Calde salutari frati mai mici sau mai mari, cunoscuti sau necunoscuti, modelisti de profesie sau simpli amatori, mai tineri sau mai putini tineri, dar toti cu suflet mare si pur de copil inocent , ma inclin in fata voastra si va transmit tuturor , deopotriva, zile linistite si insorite, SANATATE si calde urari din ultimele zile friguroase de Octombrie.
Avand ca .... MOTTO : <<..... cum sa invatam si sa-nvatam... de la frate la frate ! >> in speranta de zi cu zi ca poate vom reusii sa fim mai buni, mai onesti si mai sinceri in primul rand cu noi insine si cu semenii de langa noi, am hotatat sa impartasesc cu voi placerea construirii unei diorame , a unei lucrari simbolice.
Am ales aceasta tema din respect pentru toate acele PERSOANE,fie ei civili sau militari deopotriva care au fost sactificati pe altarul razboiului mondial, din perioada 1939-1945 , in speranta ca am invatat o lectie cruda despre viata si moarte , despre respect si fraternitate.
De ce Operatiunea COBRA ? ; sau ..... poate ce a fost aceasta operatiune prea putin cunoscuta ? : pana una alta.... o mica privire in timp pentru o minuscula lectie de istorie.
Deci, urmand ordinea evenimentelor , totul a inceput cu .....ZIUA Z , Marea Debarcare Din Normandia..........................



.......... Mergand pe premiza că ocuparea Caenului este „crucială ” pentru victorie, Montgomery a declanşat o serie de atacuri de uzură pentru cucerirea localităţii. Primul atac a fost Operaţiunea Perch (Oiştea), prin care s-a încercat darea peste cap a flancului german la Villers-Bocage, care a fost încheiată cu bătălia de la Villers-Bocage, pierdută de aliaţi. După o amânare cauzată de dificultăţile de aprovizionare generate de vremea nefavorabilă (17 – 23 iunie), aliaţii au respins contraatacul german (de organizarea căruia, serviciile de spionaj aliate aflaseră prin decriptarea prin programul Ultra a mesajelor transmise de germani). Caenul a fost bombardat puternic şi luat cu asalt între 7 – 9 iulie. Între 18 - 21 iulie, o nouă ofensivă a trei divizii de blindate britanice a dus la eliminarea ultimelor focare de rezistenţă din Caen şi din împrejurimi. Luptele au continuat între 25 – 28 iulie pentru extinderea zonei controlate de aliaţi, lupte la care au participat în principal trupele canadiene.
..................
,,Străpungerea liniilor germane prin atacuri declanşate de pe capetele de pod din Normandia,,
Montgomery concepuse o strategie prin care se urmărea uşurarea declanşării atacurilor aliaţilor aflaţi în regiunea vestică a plajelor de debarcare, prin atragerea rezervelor germane către zona de est a teatrului de luptă. S-a ajuns astfel ca germanii să deplaseze în zona britanică şi canadiană şase divizii şi jum ătate de tancuri, iar în zona de atac american doar o divizie şi jumătate de Panzere. Strategia aceasta s-a dovedit un succes, prin declanşarea Operaţiunii Cobra, lansată pe 24 iulie. Armata I americană a reuşit astfel să străpungă liniile germane şi să ajungă pe 28 iulie la capul de vest al Peninsulei Cotentin, la Coutances.
Pe 1 august, pe teatrul de luptă a intrat Armata a 3-a americană în frunte cu generalul George S. Patton. Montgomery a schimbat planul de luptă, detaşând doar un corp de armată care să ocupe Bretania, izolând trupele germane într-o enclavă în jurul porturilor din regiune. Armata a 3-a americană a declanşat un atac spre sud, iar Armata I americană a depăşit frontul german pe flancul lor vestic. Împotriva marii concentrări de forţe germane de la sud de Caen, Montgomery a transferat blindatele britanice spre vest şi a lansat Operaţiunea Bluecoat (30 iulie – 7 august), pentru a creşte presiunea exercitată de americani. Atacurile aliate din regiune i-au împins pe germani mai spre vest, ceea ce a permis declanşarea unei noi operaţiuni ofensive pe 7
........ iar totul s-a soldat cu <<Punga de la Falaise>>
La începutul lunii august, dându-şi seama că aliaţii nu vor efectua mult aşteptata debarcare lângă Calais, germanii au adus în regiune tot mai multe rezerve. Cum forţele germane fuseseră încercuite în sud, înaltul comandament nazist a încercat să le despresoare folosindu-se de atacul forţelor germane din regiunea Calaisului, ceea ce ar fi permis o retragere generală şi organizată spre Sena. Planurile generalilor germani au fost anulate de Hitler, care a cerut organizarea unui atac la Mortain, în partea de vest a pungii în care se aflau forţele germane încercuite. Atacul german declanşat pe 7 august a fost respins de aliaţi, care beneficiaseră din nou de informaţii obţinute prin sistemul Ultra. Planul aliat original prevedea o încercuire largă pe valea râului Loara. Generalul Bradley şi-a dat seama însă că foarte multe unităţi germane sunt incapabile să execute manevre ample, comandantul american cerând şi primind permisiunea de a executa o „mi şcare-cârlig ” scurtă pentru încercuirea mai strânsă a germanilor. Pentru executarea acestui atac a fost desemnat generalul Patton, ale cărui trupe au înaintat aproape f ără opoziţie prin Normandia, prin Le Mans, după care au continuat spre nord, spre Alençon. Germanii au fost încercui ţi într-o pungă lângă Chambois. Rezistenţa puternică a germanilor şi plecarea unei părţi a americanilor spre Mantens, pe Sena, au f ăcut ca încercuirea să fie încheiată doar pe 21 august. În pungă au rămas 50.000 de soldaţi germani. Dacă generalul Patton nu ar fi părăsit încercuirea pentru a acţiona la Mantens, în pungă ar fi fost prinşi mult mai mulţi germani. În schimb, americanii au împiedicat inamicul să stabilească o linie defensivă puternică pe Sena, ceea ce le-a permis canadienilor şi britanicilor să-şi atingă obiectivele stabilite de Mongomery mai rapid şi mai uşor decât se prevăzuse. La scurtă vreme a urmat eliberarea Parisului. Rezistenţa Franceză din Paris s-a ridicat împotriva ocupantului pe 19 august, iar Divizia a 2-a blindată franceză şi Divizia a 4-a de infanterie americană au forţat înaintarea spre capitala Franţei. Generalul Philippe Leclerc a primit capitularea germanilor din regiunea pariziană pe 25 august, consfinţind eliberarea Parisului.
......... iar in toate aceste evenimente si-a gasit locul si faimoasa Operatiune Cobra.
Este dureros faptul ca in umila si mizera noastra viata ne este dat sa cunoastem si asemenea evenimente, e trist si dureros ca datorita unei minti diabolice si bolnave , insetata de sange si suprasaturata de ura au trebuit sa treaca in nefiinta numai in perioada 6 iunie – 25 august :
Statele Unite: 29.000 morţi. 106.000 răniţi şi dispăruţi;
Regatul Unit: 11.000 morţi. 54.000 răniţi şi dispăruţi;
Canada: 5.000 morţi; 13.000 răniţi şi dispăruţi;
Franţa: 12.200 civili morţi şi dispăruţi.
Germania: 23.019 morţi;
67.060 răniţi;
198.616 dispăruţi şi răniţi
Pacat, mare pacat ........... sper sa ne fie o invatatura de minte, inca sper in continuare sa nu mai existe asemenea persoane diabolice care sa inpinga omenirea la macel, la ....... pieire !
Imagine postata
......si poate totusi
0

#2 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:25 PM

Trecand peste toata aceasta lectie de istorie, sa va prezint umila mea lucrare care a demarat in toamna anului 2008 si la care sincer lucrez cu oarecare strangere de inima si in care pun toata pasiunea si priceperea de care dispun momentan. Lucrarea este ..... sa zicem destul de avansata , dar pana la finalizare mai este cale lunga, si un drum anevoios de urmat. Lucrarea pe cat este de impunatoare pe atat este de costisitoare. spun costisitoare pentru ca am plecat pe o scara destul de mare, adica 1:35, iar placa de baza are dimensiunea de 90x60 cm. Stiu ca nu pare mult, dar nici putin dar in toata nebunia in care m-am aruncat am pus tot sufletul si toata pasiunea de care dispun, asa ca ....... va las pe voi sa cantarit nebunia pe care am alocato acestui proiect, si inainte sa incep cu inceputul, dati-mi voie sa mai fac o singura remarca constatata pe propria piele si adusa la ordinea zilei de un alt foarte bun prieten pe care am sa incerc sa-l citez :
,, Daca cei ce detin functiile de decizie ar gandi asa (........ in speranta ca am invatat o lectie cruda despre viata si moarte , despre respect si fraternitate.), am avea o lume mai buna iar grijile din fiecare zi ar fi cu mult mai mici. Din pacate specia umana, e singura specie de pe planeta care din experente anterioare invata doar cum poate fi mai eficienta in a distruge. Tentativele pacifiste sunt tratate ca divertismente in timp ce noi si tot mai numeroase masari de trupe militare sunt normalitati cotidiene. Vechiul proiect ,,din sabii - pluguri'' care vizual era pe genericul oricarei productii Mosckfilm, chiar si in timpul derularii lui a fost eclipsat de cursa inarmarilor. Cred ca dintre cei in masura sa faca aprecieri in domeniu, si modelistii au un cuvant datorat permanentului contact cu evolutia tehnicii militare transpusa in machete, de la cele ale unor modele antice pana la ultimele noutati militare.
Chiar notiunea de erou a devenit o parodie, mortii, schilozii (care mai sunt) cei care s-au jertfit pentru idealurile neamului, au ajuns sub clasa cersetorilor, eroi fiind cei ce ucid aiurea, parte din ei nici macar nestiind de ce fac asta. ,,

DIN NOU fac o paranteza in care trebuie sa-mi etalez regretele si parerile de rau cu privire la ......mintea umana, noi cei care ne ascundem in lumea noastra, in lumea modelismului suntem considerati ..... nebuni, iar cei ce ucid, schilodesc si care au idealuri bolnave ( gen prea iubitii nostrii a...i )sunt si au cu compotament normal. Mi-e mila de copii si nepotii nostrii.
In Incheiere vreu sa va multumesc ca ati avut rabdarea sa suportati si sa cititi tampeniile, visele si idealurile unui simplu om, si VA MULTUMESC ca existati si ca ma-ti primit si pe mine in umila familie a modelistilor, mi-ati deschis si mie o use spre o alta lume, ca mi-ati intins o mana de ajutor numai prin simplul accept de a devenii prieteni. Totul face foarte mult pentru mine si poate si pentru voi, si ....cu asta am incheiat si incep prezentarea.
Sa nu par misogin sau mitocan, doresc sa mai abuzez intr-un mod aparte de bunavointa voastra, si sa scuzati calitatea unor poze, care au fost facute pe parcursul realizarii dioramei , dar si eventualele greseli de exprimare si de ortografie aparute pe parcursul postarilor anterioare dar si viitoare.
Am ales expunerea lucrarii in ideea ca vor exista doritori in realizarea unor asemenea diorame, dar si pentru a beneficia de ajutorul,sfaturile, parerile, ideile dar si reprosuri si observatii voastre. Deci,...... nu ezitati, ori si ce sugestie sau observatie este bine venita.
Sa nu mai lungesc, am sa trec la prezentare, pe care am s-o fac pe mai multe..... episoade... !!!
Imagine postata
......si poate totusi
0

#3 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:29 PM

......................................................
Realizarea acestui proiect a demarat in urma cu mai bine de un an si jumatate, mai exact la jumatatea lunii noiembrie a anului 2008, asa ca ..... aproape 2 ani ( ce repede trece timpul ).
Pentru realizarea suportului de baza , am ales o bucata de placaj de 6 mm cu dimensiunea de 60 x 90 cm.
La realizarea suportului secundar am folosit o placa de rigips de 9 mm grosime , pe care am inceput sa trasez viitoarea diorama. Dupa masuratori si calcule, am inceput sa realizez drumul cu piatra cubica, obtinuta prin sculptare in material cu un obiect ascutit de tip sula de cizmarie si a unui pix vechi.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10008.JPG
  • Imagine atasata: SDC10010.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#4 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:32 PM

..................................................

In toata nebunia cu pavajul drumului am beneficiat in mica masura si de ajutorul si sprijinul sotiei careia trebuie sa-i fiu recunoscator si sa-i multumesc ca a avut si are inca puterea de a suporta cu stoicism nebuniile si excapadele modelistice.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10014.JPG
  • Imagine atasata: SDC10015.JPG
  • Imagine atasata: SDC10016.JPG
  • Imagine atasata: SDC10017.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#5 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:35 PM

... Si la toata nebunia am ales sa realizez si un cap de pod, la care optiunea a fost pavajul cu piatra naturala si nu cu piatra cubica, asa ca .....



........................

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10013.JPG
  • Imagine atasata: SDC10022.JPG
  • Imagine atasata: SDC10021.JPG
  • Imagine atasata: SDC10012.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#6 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:40 PM

Satul de praf si mizerie de la atata sculptura , am inceput si realizarea de copaci care-si vor gasii locul pe diorama.
Procedeul nu este greu, dar nici prea simplu, asa ca ..... inzestrat cu sarma de cupru de 1,5 mm grosime, la care am indepartat izolatia, am inceput sa realizez trunchiul si ramurile viitorului copac , prin rasucirea unui manunchi de sarme taiate si indoite pe jumatate, asta pentru a realiza atat coronamentul cu crengile principale, dar si radacinile arboricole.



.....

.....

....

.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 4.JPG
  • Imagine atasata: 10a.JPG
  • Imagine atasata: 3.JPG
  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG
  • Imagine atasata: 9a.JPG
  • Imagine atasata: 8i.JPG
  • Imagine atasata: 7i.JPG
  • Imagine atasata: 6.JPG
  • Imagine atasata: 5.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#7 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:42 PM

....... dupa optinerea unor rezultate cat de cat satisfacatoare am preparat o pasta din aracet cu ipsos si am aplicat-o pe toata suptafata trunchiului si a crengilor mai gtoase pentru a textura forma neregulata a coajei de copac, iar rezultatul optinut este cel din poze.

...

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 2.JPG
  • Imagine atasata: 1.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#8 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:46 PM

Dupa cateva zile de crosetat sarme si optinut copaci, am revenit la placa viitoarei diorame, pe care am inceput s-a o mazgalesc.
La finele sculpturii, am fixat capul de pod la locul lui si intreaga suprafata am acoperit-o cu o emulsie de apa cu aracet in proportie de doua parti si jumatate apa la o parte de aracet. Aceasta emulsie am aplicat-o pentru intarirea suportului pe care am sculptat drumul. Pentru a impiedica deformarea placii de rigips, dupa aplicarea emulsiei am fixat placa intre 2 placi drepte de aceleasi dimensiuni , optinand astfel un SANDWICI, fixat pe alocuri cu cleme. aceasta operatie am efectuoat-o de trei ori, pentru optinerea unui rezultat multumitor.
in toata aceasta perioada , sa nu irosesc timp pretios, am inceput realizarea ruinelor.
...... cam asa vroiam sa arate diorama, asta .....cu aproximatie.

......toate bune si aproape frumoase, am trecut la vopsirea pietrei cubice la care am recurs la ajutorul vopselelor acrilice , dar si la unele artificii tehnice invatate, sau inventate. Ca prim strat de baza am folosit un negru cu o tenta de gri afumat ,diluat cu alcool izopropilic de concentratie ridicata. Inainte ca aceata vopsea sa se usuce in totalitate am inceput sa tamponez zona piturata cu tampoane de vata imbibate in prealabil in alcool izopropilic , iesind cam ceea ce se vede.

..................

.....

.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10046.JPG
  • Imagine atasata: SDC10044.JPG
  • Imagine atasata: SDC10043.JPG
  • Imagine atasata: SDC10042.JPG
  • Imagine atasata: SDC10018.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#9 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:50 PM

Pentru a obtine un drum cat mai aproape de realitate , si pentru a nu apare diferente foarte mari la final ,am aplicat tot acum si capacele gurilor de canal si a celor de scurgere realizate din forex, scobind locasurile acestora, si aducandule la nivel cu piatra cubica.
Tamponarea cu alcool am continuat-o si dupa ce am mai aplicat vopsele acrilice de diferite culori in straturi succesive, diluate mai mult sau mai putin. Am mai folosit 3 nuante de gri 2 nuante de sand (nisip) si 2 nuante de maro. La final a iesit culoarea care se vede . Pentru realizarea pamantului care se observa in zonele de culoare maro, am folosit rumegus foarte fin pe care l-am amestecat cu aracet si ipsos obtinand un fel de chit aplicat cu pensula, pentru a crea o zona cat mai apropiata de cea naturala. Dupa uscarea acelor zone , am pulverizat in doua straturi succesive, cu ajutorul aerografului, 2 nuante de maro-pamantiu, incepind cu o nuanta putin mai inchisa la culoare.

.....

.....

.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10111.JPG
  • Imagine atasata: SDC10109.JPG
  • Imagine atasata: SDC10103.JPG
  • Imagine atasata: SDC10102.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#10 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:52 PM

Cuprins de entuziasm si euforie, in paralel cu toate acestea am inceput lucrarile si la alte maruntisuri care-si vor avea locul pe diorama. La toate acestea am realizat si o baricada de sarma ghimpata care, sincer vorbind, nu a fost usor de realizat si foare costisitoare din punct de vedere al timpului alocat . Dar ce sa faci ?? mai trebuie si asa ceva.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10091.JPG
  • Imagine atasata: SDC10093.JPG
  • Imagine atasata: SDC10089.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#11 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:56 PM

.................................
Dupa mai muta munca la diverse maruntisuri dedicate efectiv dioramei, am incercat sa asez , asa in mare, dupa bunul plac cate ceva pe placa goala pentru a incerca sa insufletesc putin lucrarea, un pic de gard home made, o tentativa de ruina care v-a devenii o cafenea, un amarat de BANTAM si o amaraciune de STUDEBACKER si....... parca parca incepe sa semene a ceva, dar a ce ......??? asta ramane de vazut.

.......

.....

.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10107.JPG
  • Imagine atasata: SDC10106.JPG
  • Imagine atasata: SDC10105.JPG
  • Imagine atasata: SDC10104.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#12 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 28 October 2010 - 11:58 PM

..........si, daca tot am un cap de pod, de ce sa nu fie si o bariera si un punct control, asa ca ...... din placa de forex am inceput sa confectionez minunea de baraca, dupa o documentare temeinica, iar rezultatu obtinut........


.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10107.JPG
  • Imagine atasata: SDC10108.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#13 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 29 October 2010 - 12:00 AM

Ici colo un felinar, ici colo cate un stalp, un pic de vopsea, un pic de murdarie si .......parca parca incepa sa aduca a cate ceva , dar cale de urmat, mai este multa ! :rolleyes: :)

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10112.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#14 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 29 October 2010 - 12:04 AM

.... dupa ceva saci de nisip, care ..... mi-au cam pus rabdarea la incercare, si dupa ceva mitraliere grele aruncate pe saci, eu zic ca merge, si parca parca prinde contur.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10120.JPG
  • Imagine atasata: SDC10124.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#15 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 29 October 2010 - 12:07 AM

.....

.....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10128.JPG
  • Imagine atasata: SDC10129.JPG
  • Imagine atasata: SDC10130.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#16 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 29 October 2010 - 12:08 AM

Dupa alte sedinte de pensulit si mazgalit una bucata ruina aproape dar totusi foarte departe de finalizare, si ata ruina si mai departe de final, dar totusi arata cat de cat bine la locul lor, asta provizoriu.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10118.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#17 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 29 October 2010 - 12:09 AM

....

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC10181.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#18 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9328
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 29 October 2010 - 06:24 PM

Domnul meu, jos palaria. Cu fiecare lucrare si fiecare gen, atat de diferit, unul de altul, ma uimesti si ma incanti. Iti multumesc pentru ceea ce ne (sunt convins ca sunt multi care privesc) arati si pentru ceea ce invat.
Multa bafta si putere de munca. Este superb ceea ce faci.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 29 October 2010 - 06:25 PM

0

#19 Useril este offline   U1326 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 15-June 08

Postat 01 November 2010 - 10:16 AM

Foarte frumos!
Ma bucur ca a mai postat cineva si aici http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Multumesc,
U-1326
Pics
NON SERVIAM !!!
0

#20 Useril este offline   ToX 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 04 November 2010 - 03:04 PM

Felicitari, foarte frumos.
Sa ne spui si noua secretul ala mare, cum ai reusit sa convingi sotia sa te ajute?! :D
0

#21 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:35 PM

Dragii mei, va salut din nou. Dupa o perioada de timp extrem de dificila careia am fost silit sa-i fac fata, cu greu..... trebuie sa recunosc, si in speranta ca apele tulburi se vor mai linistii ..... am incercat sa inod firul vietii.
Chiar daca viata i-ti da cate o palma, chiar daca soarta este extrem de cruda, chiar daca unii nu merita sa plateasca un pret exorbitant pentru........ banuiesc ca insusi credinta te face sa ierti, te face sa meditezi la tot ceea ce-ti este dat sa patimesti.
Iubiti colegi..... proiectul Operatiunea Cobra..... nu a murit. Iata ca la mai bine de un an de la ultima postare , incerc sa-mi accept crucea care mi-a fost data si sa continui cele incepute.
Chiar daca soarta-mi este mizera, chiar daca viata mi-a intors spatele si mi-a dat o palma grea pe care cu greu am reusit sa o accept, incerc pe cat posibil sa revin pe carari mai insorite, cu toate ca din ocombrie 2009 nori negrii se aratau la orizont iar din aprilie 2010 sa dezlantuit furtuna.
Deci.... in speranta ca postarile mele vor revenii la normal ( sper din tot sufletul) am sa va prezint putinii pasi facuti in actualul proiect.
Am inceput detalierea : iarba, pietre, garduri , porti, afise.......

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg

Imagine postata
......si poate totusi
0

#22 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:38 PM

Au inceput sa apara si figurinele .... in cauza..... doi cai si carutasul

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 9.jpg

Imagine postata
......si poate totusi
0

#23 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:40 PM

S-a continuat cu detaliile in curitea fermei normande si in zona barierei

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 8.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: 7.jpg

Imagine postata
......si poate totusi
0

#24 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:42 PM

Cum carutasul parea cam singur.... decizia mea de ai alunga singuratatea sa materializat prin realizarea unui copil, in cazul de fata o fetita. Si daca tot m-am decis ca la bariera sa asez si o santinela.... aceasta v-a fi insotita in permanenta de un caine lup.

Aceasta postare a fost editata de tom cat: 21 December 2011 - 11:43 PM

Imagine postata
......si poate totusi
0

#25 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:44 PM

UPSSSSS !!!! Am uitat poza. :) :rofl:

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 10.jpg

Imagine postata
......si poate totusi
0

#26 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:45 PM

Si.... reuniunea de familie incheiata. Bunicul alaturi de nepotica

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 11.jpg
  • Imagine atasata: 12.jpg

Imagine postata
......si poate totusi
0

#27 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 December 2011 - 11:50 PM

Dragii mei.... am inebunit de-a binelea. Daca actiunea se petrece in toiul razboiului, consider ca merita prezentata si drama prin care trec cele mai nevinovate persoane, adevarate umbre, victimele colaterale....... CIVILII. In peisaj am decis sa asez si cati-va civili care vor prezenta adevarata drama de care aveau parte zi de zi. Pribegia, frica, fuga de distrugeri, speranta in liniste si pace.
Urmeaza vopsirea si fixarea lor definitiva in peisaj.

Dragii mei..... iata ca am ajuns cu prezentarea dioramel la stadiul actual. Ca parte constructiva ,poroiectul este finalizat in proportie de 30-35% , deci...... NO COMENT !!!!
Chiar daca ma considerati nebun , anormal, sarit de pe fix...... in peisaj v-or mai ateriza, trupe americane in diferite ipostaze, prizonieri germani, un Kubelwagen distrus, daramaturi........ si multe , multe altele.

Dar..... pana la o noua sedinta foto cu tema : Worck in progress ..... va las sa va exprimati parerile cu privire la cele prezentate pana acum, deci......... LIBER LA COMENTARII.
Va doresc un calduros LA MULTI ANI, si SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI.
Tom Cat

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 13.jpg
  • Imagine atasata: 14.jpg
  • Imagine atasata: 15.jpg

Imagine postata
......si poate totusi
0

#28 Useril este offline   micromillian 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 31-December 11

  Postat 06 January 2012 - 01:48 AM

Foarte tare . Sunt incepator si... fur orice idee . Stiam de pomi ca se fac din sarma dar de aracet cu ipsos am aflat de aici.
0

#29 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 February 2012 - 09:48 PM

Salutare dragi colegi. Iata din nou fata in fata , si .... ca sa va linistesc, pe unii dintre domniile voastre, proiestul in cauza ( Operatiunea Cobra ) nu a murit. Fiind o lucrare destul de pretentioasa, se impune calm, daruire, rabdare, pasiune...... in realizarea acesteia.
Chiar daca dtadiul lucrarilor este asa cum este, va marturisesc cinstit ca , in general , momentul cand decid sa mai lucrez cate ceva la acest proiect trebuie sa fie unul propice, practic starea mea sufleteasca trebuie sa fie in asentiment ce EU-l meu.
Prea mult.... nu am mai pigulit. Practic m-am jucat putin cu luminile si umbrele , un Washing pe ici pe colo, un dry brushing unde mai era necesar, re-asezat pe ici pe colo cateva tufe si buruieni, pentru a respecta realitatea, am inceput (intr-un final) sa lucrez si la viitoarele personaje din scena ( refugiati, prizonieri germai, trupe americane) am inceput realizarea si a diferitelor piese de mibilier din incinta cafenelei, a ...daramaturilor......etc.
Pentru inceput... cateva poze mai edificatoare

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC13790.JPG
  • Imagine atasata: SDC13792.JPG
  • Imagine atasata: SDC13796.JPG
  • Imagine atasata: SDC13797.JPG
  • Imagine atasata: SDC13798.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

#30 Useril este offline   tom cat 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 828
  • Inregistrat: 01-July 10
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelismul

Postat 21 February 2012 - 09:55 PM

Chiar daca modul de lucru si cel de prezentare nu pare prea ortodox, nu va sfiiti sa faceti comentarii si sa va expuneti parerile. Fiecare sugestie, opinie, parere pro sau contra este binevenita. Stiu si eu !!!! poate mi-a scapat ceva , poate este ceva in neregula, sau este ceva gresit ........ atentionarile sunt binevenite, deci....... nu va sfiiti !!! :) :)

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: SDC13799.JPG
  • Imagine atasata: SDC13801.JPG
  • Imagine atasata: SDC13802.JPG
  • Imagine atasata: SDC13806.JPG
  • Imagine atasata: SDC13810.JPG
  • Imagine atasata: SDC13811.JPG

Imagine postata
......si poate totusi
0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro