Modelism - RHC Forum: Adaptare telecomanda! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Adaptare telecomanda!

#1 Useril este offline   blue36 

  • Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 13-September 10

Postat 13 September 2010 - 06:32 PM

Va salut si bine v-am gasit!
Azi am dat de forumul acesta si vreau sa va pun citeva intrebari!
Desi am 40 de ani se pare ca este adevarata vorba ca barbatii ramin copii pina cind mor! ^_^
Acum cam 2 ani am adus din Franta o masina cu telecomanda, BMW Z8, superba si la ora actuala functioneaza si arat impecabil.
odata cu ea am mai adus una de curse si un elicopter. La vama pentru ca aveam microbuzul incarcat am fost tras intr-o parte si descarcata marfa, mi s-a facut vama si am plecat. Cind am ajuns acasa am constat ca lipseste o telecomanda si elicopterul (nu ma intrebati ce model ca nu mai stiu), nu aveau unde sa fie sustrase decit la vama dar asta este. Ceea ce este ffrumos este ca au luat elicopterul cu telecomanda de la masina de curse! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Acum cind am vazut forumul am zis sa va intreb daca pot rezolva ceva cu telecomanda pentru masina.
Aceasta este un non name, cred, iar telecomanda de elicopter este un Colibri model RC3910-T.
Telecomanda este in 2,4 GHz iar masina nu am idee de frecventa. Atasez niste poze cu masina si telecomanda.
Eventual o alta telecomanda asemanatoare cu cea sustrasa se poate "trage" in banda?
Puteti sa-mi dati mai multe detalii legate de Colibri daca poate fi adaptata si cum?
Mentionez ca sint incepator asa ca va rog sa aveti rabdare cu un copil mare! :)
Cu stima!

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: HPIM3277_797x600.JPG
  • Imagine atasata: HPIM3276_797x600.JPG
  • Imagine atasata: HPIM3275_797x600.JPG
  • Imagine atasata: HPIM3274_797x600.JPG

0

913Creative.ro

#2 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 4812
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 13 September 2010 - 07:33 PM

Bine ai venit printre noi!
Incearca sa pui o poza cat se poate de clara cu interiorul masinutei. Poate identifici printre piese receptorul. O poza cu el ar fi interesanta. In felul asta poate vedem ce electronica ai pe model, macar ca banda si frecventa pentru receptie. Posibil sa ne dam seama daca este o electronica clasica RC care poate fi folosita in continuare sau e ceva dedicat si trebuie schimbat integral. Cel mai probabil o sa ai de cumparat fie un sistem RC complet, fie numai emitatorul, daca receptorul e ce trebuie. Mai rasfoieste forumul pe la subiectele legate de frecvente si o sa le mai pui cap la cap, ca e simplu.
Parerea mea e ca nu o sa poti folosi emitatorul pe care-l ai, cu receptorul de pe masinuta, o faceai pana acum daca se potriveau. Nu cred ca poate fi vorba de tras in banda dar ai sanse mari sa gasesti de inlocuit emitatorul lipsa. Si nu e scump. Poate ne spui ce scrie pe receptorul de pe model.
Spor la treaba!
ID Yahoo Messenger: bitex25
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   blue36 

  • Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 13-September 10

Postat 13 September 2010 - 08:14 PM

Multumesc pentru raspuns. Atasez pozele cu receptorul.
Am luat legatura cu o cunostinta care are o telecomanda ca seamana perfect cu cea care am avut-o eu dar nu mergea pentru ca am probat-o, daca corespunde benzii se poate modifica?
Telecomanda de elicopter poate fi utilizata in alte scopuri sau este buna de pus la bursa?
Pe integrat scrie NIKKO 847A C1059CA IAR PE QUATRZ FRECVENTA 26.590. Presupun ca este in banda de 27 MHz.
PS. Telecomanda din ultima poza este identica cu ce am avut eu si ce are si cunostinta mea.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: remote_control_car.jpg
  • Imagine atasata: HPIM3282_797x600.JPG
  • Imagine atasata: HPIM3281_797x600.JPG

Aceasta postare a fost editata de blue36: 13 September 2010 - 08:19 PM

0

#4 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 4812
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 13 September 2010 - 08:30 PM

Din pacate nu pot sa-mi dau seama de banda de frecvente in care lucreaza doar dupa poza si nici electronist bun nu-s, sa apreciez din ochi, dupa unele componente. E acolo un cuart care ar lamuri problema dar nu se vede nimic scris pe capatul lui, cu atat mai mult daca este sub izolatie. Cred ca un electronist bun te-ar putea ajuta sa modifici un emitator sa se potriveasca cu receptorul ala (sau invers), dar asteapta sa primesti raspunsuri de la electronisti.
N-as vrea sa spun mai multe acum, sunt pesimist in ce priveste rezultatul final, chiar daca modelul o sa fie functional 100%. Pare a fi doar o jucarie ceva mai scumpa si sper sa ma insel si la partea cu pesimismul. Daca nu e complicat, ramai pe aproape (pe forum) si poate se aduna de un automodel ceva mai performant.
Succes!
ID Yahoo Messenger: bitex25
Telefon: 0721 385365
0

#5 Useril este offline   silver arrow 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 14-July 09
  • Gender:Male
  • Location:Radauti / Iasi

Postat 13 September 2010 - 08:38 PM

Sau poate strangi de un heli (de asta de care ai avut se gaseste si la noi). Nu bag mana in foc dar s-ar putea ca telecomanda aia in 2,4 sa faca bind cu un solo pro II de la hk. ^_^
Bafta, Ady.
0

#6 Useril este offline   rad_gaby 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08
  • Gender:Male
  • Location:Botosani

Postat 13 September 2010 - 08:39 PM

Radiocomanda din prima poza pare sa fie de la un heli Nine Eagles (sau clona, dupa denumire); din pacate nu cred ca o poti folosi la altceva.

Succes, oricum.

(Se pare ca am postat in acelasi timp cu silver arrow)

Aceasta postare a fost editata de rad_gaby: 13 September 2010 - 08:41 PM

0

#7 Useril este offline   blue36 

  • Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 13-September 10

Postat 13 September 2010 - 08:48 PM

Cuartul are frecventa de 26.590, de asta ziceam ca este posibil sa fie in banda de 27 MHz. Daca nu merge nicio telecomanda poate fac rost de o alta masina stricata dar sa aiba receptor si emitator bun si o bag intr-o operatie de transplant electronic ^_^ Tot nu o las! :)
0

#8 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 4812
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 13 September 2010 - 09:17 PM

Daca gasesti receptorul potrivit pentru aia in 2,4GHz, nu cred ca o sa-l poti pune usor pe masinuta ca ai de schimbat mai multe si e munca aproape cat pentru alta. Cred ca gasesti emitator in 27 MHz. Si tragi cum o fi mai usor, unul dupa altul.
ID Yahoo Messenger: bitex25
Telefon: 0721 385365
0

#9 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5703
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 13 September 2010 - 09:33 PM

Telecomanda este 99% de la acest heli:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...V2_(heli_only)_

pe care poti sa il cumperi fara telecomanda cu economie de vreo 25 USD.
daca vreti sa NU luati teapa: http://www.rhcforum....a-nu-cumparati/
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
0

#10 Useril este offline   blue36 

  • Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 13-September 10

Postat 13 September 2010 - 09:54 PM

Multumiri pentru raspunsuri! Ma bucur sa vad ca pe acest forum nu conteaza numarul de postari ci omul! ^_^
Astept sa gasesc o telecomanda potrivita!
Cu stima!
0

#11 Useril este offline   Bughy 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 115
  • Inregistrat: 09-June 10
  • Gender:Male
  • Location:Cluj
  • Interests:Robotica, Electronica, Mecanica

Postat 13 September 2010 - 10:20 PM

In ceea ce priveste electronica de pe masinuta.Am avut ceva asemanator.(chiar mai multe) Tind sa cred ca nu este un sistem proportional si nu stiu cat de usor se poate modifica un emitator standard RC pentru electronica de acolo. E greu sa modifici un emitator standart tinand cont de faptul ca majoritatea sunt controlate de microcontroller si nu prea ai acces la codul din ele. Dupa cum spunea bitex... nu vreau sa fiu pesimist doar un pic sceptic.

Eu propun urmatoarele solutii:

1. O electronica de RC normala, Statie, reciver , ESC. Singura problema e directia, care mai mult ca sigur nu e cu servo standard, dar se poate adapta e electronica de servo pentru treaba asta. (modelul are "switch-uri" la limita curselor).

Pros:
Automodelul va merge "ca uns".
Ai un sistem proportional mai putin directia.
Raza mare de receptie
Cons:
Scump domle' scump.(mai bine economisesti pentru un automodel "standard" ca sa zic asa)

2. Mergi undeva in piata sau pe unde se vand chinezarii. Cauti o masinuta calitate slaba dar cu electronica adecvata. II faci un transplant de electronica, din poze cam trebuie sa modifici chinezaria sa suporte un curent mai mare, pentru ca din ce vad eu in poze... ai niste tranzistori maricei pe partea de forta.

Pros:
Ieftin
Const:
Raza mica de actiune
Nu e proportional..
Riscant(deh' China)

2.1 Cum toate jucariile au clone mai ieftine exista posibilitatea sa gasesti prin acele chinezarii de care vorbeam anterior una o telecomanda care sa mearga perfect cu modelul tau. Merita sa faci o incercare.


Asteapta si alte sfaturi, probabil mai avizate si hotaraste-te ce vrei sa faci. Oricum nu te grabi ^_^. Sa ne tii la curent cu evolutia proiectului.

Mult succes,
Bogdan
"I reject the reality and substitute my own"
Bogdan
0742 796 172
0

#12 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7817
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 14 September 2010 - 04:32 AM

In primul rand, bine ai venit.
Iti sugerez sa-l contactezi pe EBA. Poate are o alta varianta.
Multa bafta.
0

#13 Useril este offline   blue36 

  • Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 13-September 10

Postat 14 September 2010 - 08:59 AM

Intr-adevar, nu ma grabesc, o am cam de 2 ani asa ca pot sa mai astept! O sa ma uit prin piata de ceva chinezari, poate gasesc ceva adecvat, daca nu gasesc reusesc eu pina la urma transplantul respectiv! :lol:
0

#14 Useril este offline   mihai_mag 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 235
  • Inregistrat: 21-June 09

Postat 14 September 2010 - 01:41 PM

Am un elicopter identic acasa. Vezi ca poti sa gasesti si la noi acelasi model de elicoptere fara telecomanda.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: b_4.jpg

Respect the forum staff
0

#15 Useril este offline   elbutchos 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 20-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Budapest

Postat 14 September 2010 - 07:38 PM

Vezi postareablue36, la Sep 14 2010, 09:59 AM, a spus:

Intr-adevar, nu ma grabesc, o am cam de 2 ani asa ca pot sa mai astept! O sa ma uit prin piata de ceva chinezari, poate gasesc ceva adecvat, daca nu gasesc reusesc eu pina la urma transplantul respectiv! :ph34r:


Salut.
Daca te gandesti la "transplant" de pe chinezarie din piata sa te uiti ca chinezaria sa foloseasca acelasi numar de baterii ca si masina care o ai deja.
HPI E-Savage, GCM reaction diffs with HPI Blitz gears, Modified driveshafts, Superglide steering, Turnigy Trackstar 150A, Turnigy XK3665-B-2300KV, External BEC, Turnigy 15Kg Servo, Rulux Halfups, HPI Aggressors.
HPI E-Savage stock.
HPI Savage Flux stock.
0

913Creative.ro

#16 Useril este offline   blue36 

  • Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 13-September 10

Postat 15 September 2010 - 04:35 PM

Sigur, o sa caut ceva care sa aiba si aceeasi tensiune de alimentare!
@mihai_mag, un link unde pot gasi un elicopter fara telecomanda?
Sper sa nu se considere reclama dar este in ajutorul forumistilor un link cu preturi mai mici!
Multumiri!
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro