Modelism - RHC Forum: Scrisoare D-lui Zanciu Mihail, presedintele FRMd. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Scrisoare D-lui Zanciu Mihail, presedintele FRMd.

#1 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

  Postat 19 July 2004 - 06:53 PM

Stimate Domnule Zanciu,
Fara sa vreau si dintr-o mare placere si pasiune pentru aeromodele am vrut sa vin arbitru saptamana viitoare la campionatul mondial de zbor liber BUZAU. Intentia mea s-a concretizat dupa discutia cu Dl Marius Conu de sambata pe terenul de zbor de la Calugareni. Mi-a placut ideea si mai ales am intzeles ca trebuiesc cam 54 de arbitrii. Sincer eram dispus sa-mi asigur singur cazarea , masa si transportul acest lucru nefiind o problema cunoscand si eforturile pe care le face federatia de ani de zile .
Surpriza a fost luni cand cu regret am primit dispozitia dumneavoastra de a nu participa la arbitraj, motivul fiind neparticiparea mea la nici un concurs de zbor liber. Gresit domnule Zanciu, dumneavoastra cu respect cand eu stiam ce sunt acelea aeromodele dumneavoastra predati cu cinste la catedra de fizica. Va recomand sa mai intrebati pe cei vechi la cate concursuri de zbor liber am fost, va poate spune antrenorul emerit care a fost Elvira Purice, chiar imi aduc aminte o cupa UTC castigata la Festivalul Sporturilor Tehnico Aplicative de la Galati prin 1984, de multele cupe de iarna alaturi de Popa Crangu si Gabi Nica. Este adevarat pe atunci eram in pantaloni scurti si lucrurile au evoluat spre alte clase mult mai complexe de zbor.Chiar si carnetul de arbitru si antrenor al FRMd ar fi fost deajuns.
Va informez despre aceste lucruri intrucat este cel mai hilar raspuns primit in activitatea modelistica si dupa 25 de ani de activitate mi se pare o ironie rautacioasa.Consider ca reprezint un nume serios si greu in miscarea modelistica si in grupul de modelisti.. Va reamintesc doar placerea de a fi participat la acest concurs mondial si in nici un caz interese materiale si consider opinia dumneavoastra jignitoare la adresa mea. Daca chiar ati gasit 54 de specialisti arbitrii in aeromodele eu ma declar multumit ca miscarea a luat amploarea aceasta si ca timpul a adus in fata oameni mai pregatiti ca mine!

PS. Va mai amintesc ca dupa ultimul titlu de campion national la acrobatie am fost scarbit de prestatia arbitrilor care si-au batut joc de munca si efortul in timp si bani investit. Datorita dumneavoastra ,care ati nominalizat lista de arbitrii, au arbitrat in stare de ebrietate si probabil ca urmareau pasarile sau copacii: Ionescu Tiberiu si un necunoscut de la palat Cipilica ii zicea. Singurul treaz era nea Serban care a mai punctat ceva ca lumea. Si mi-am dat seama atunci de umilinta si grosolania indurata. Pacat de investitia morala si tehnica in doua participari la campionatele europene si de susele de la campionatul national.Mi-am spus atunci ca nu merita sa-mi distrug cariera de inginer si om de afaceri pentru concursuri arbitrate de betivi si neaveniti.Am preferat sa arbitrez in ultimii ani competitiile copiilor, macar ei sa nu fie mintiti!
Cu stima si respect!
Ing. Dan Octavian
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#2 Useril este offline   wabo 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 20 July 2004 - 07:49 AM

Sorry,
nu stiu daca era nevoie scrisoarea aceasta publica la un lucru de fapt mai mult privat.
Nu concosc nici macar Domnul Zanciu personal, dar imi apare exagerat reactie la un lucru asa de simplu.
Oricum ar fi adevarul cred ca aici sa amestece lucrurile personale cu cele de functie. Fiecare om care are rezponsabilitate pentru anomite lucrrui are si de facut deccizie neplacute pentru unii.

Legatura facuta la ocazie aceasta cu alte lucruri care de fapt puteai sa reclami in fata locului, probabil si dupa regulament, asa cum am inteles eu, duceau atuns la anularea concursului si pierderea ta de loc si cupa ? Asa trebuie vazut ?

Lamentarea aceasta despre betivi etc. imi apare ca ceva plingere deplazat in timp si loc.

Scuzati ca iar am vorbit din balcon sau de nestinta faptelor. Imi a fost necessar sa scriu totusi parerea.

Aceasta postare a fost editata de wabo: 20 July 2004 - 07:51 AM

Salutare
Walter Born
0

#3 Useril este offline   pitts 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 20 July 2004 - 11:23 AM

Dom* Profesor,
Imi pare rau ca una am gandit si alta a iesit....pana la urma din cauza mea.
Ar fi bine-si constructiv-sa trimiti mesajul tau direct Dlui Zanciu, fie pe fax la 330.01.03, fie pe e-mail la mzanciu@modelism.mcit.ro

In rest, chiar daca nu iti vine sa o faci, tine-mi pumnii pentru europeanul asta (nu mondial).....ma gandesc numai la procesarea modelelor de pe 26 iulie (195 concurenti x 4 modele/concurent=....ma doare capul...)
No brain, no headache.....
0

#4 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 21 July 2004 - 10:41 PM

Draga Marius,
Nu numai ca iti urez success dar incerc sa te luminez un pic. Faptul ca procesezi date, chiar foarte multe, o poti face foarte usor daca faci temele de acasa. Banuiesc ca lucrezi cu un PC sau un laptop(daca ai nevoie de laptop ti-l imprumut pe al meu).
Tot ce trebuie sa faci e un mic program in EXCEL.Pregatesti din timp capul de tabel cu nr de ordine, nume participant, tara, zborurile de calificare nr. 1,2,3.., zborurile de finala si baraje exprimate in secunde. Excel nu numai ca aduna numere pe orizontala si verticala dar poti crea la coloana cu total puncte o formula de aranjare dupa criteriul maxim de puncte care ordoneaza pe verticala pozitia competitorului. Tu nu ai de facut la teren decat sa aduni foile de arbitraj si sa introduci datele si calculatorul aduna si ordoneaza singur. Bineinteles poti scoate la imprimanta oricand clasamentul(la pauze)
Succes!
PS: O sa te ajute sigur unul din cei 54 de arbitrii selectionati mai buni decat mine sa faci treaba asta, cu siguranta daca eu pot cu atat mai mult ei!
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#5 Useril este offline   pitts 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1966
  • Inregistrat: 08-May 02

Postat 22 July 2004 - 08:09 AM

Dom*Profesor, multumesc :-)
Apreciez bunele intentii relativ la procesare, dar eu ma refeream doar la verificarea tehnica conform regulamentului FAI (greutate, supr. portanta, greutate cauciuc, cilindree motoare ....). Asta se va face de cate 3 grupe a cate doi arbitri, dar va trebui sa stau ca closhca langa ei pentru ca INERENT apar probleme din cele mai diferite, si nu neaparat legate de latura pur tehnica.....
In ceea ce priveshte procesarea scorurilor,bineintzeles ca lucram cu worksheet in Xcell, de catziva ani buni :-)....shi vom avea un om care se va ocupa de asta. In ceea ce ma priveshte, in afara asistentzei la verificare, am cu totul alte sarcini din partea FAI (alaturi de Andras Ree-HUN-shi Ivan Horejsi-CZE-sunt al treilea membru al juriului FAI.....leguma mare... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif....)
Eshti primul care, de 30 de europene shi mondiale incoace organizate de noi in ultimii 12 ani in Romania, se ofera cu generozitate sa-mi imprumute un laptop....Cu toate ca mi-ar fi bun pe timpul campionatului pentru alte aspecte ledate de organizare shi "bucatarie" interna, imi este frica sa umblu cu o scula scumpa care nu este a mea...derivate ale legii lui Murphi actzioneaza fara gresh in astfel de situatzii...oricum, MULTZUMESC :-)
No brain, no headache.....
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro