Modelism - RHC Forum: Panther Panzer Kampfwagen V /Tamiya 1/35 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Panther Panzer Kampfwagen V /Tamiya 1/35 Kit report

#1 Useril este offline   _Ronin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-November 03

Postat 01 July 2004 - 10:34 AM

Kit report
Panther Panzer Kampfwagen V
(sd.kfz171) Ausf. A
Cod: 35065
Producator: Tamiya
Scara: 1/35
Nivel: usor/mediu (pe scara personala)
Nr piese: 74 bucati
Pret: 22 Euro
Furnizor: Magazin de machete, Dusseldorf




ISTORIE.
Spilcuiri din foaia de prezentare a modelului: A fost primul tanc “altfel” decat cele standard germane, influentat in constructie probabil de T-34. Utilizat pe scara mult mai larga decat Tiger-ul, Panther-ul avea o formidabila putere de foc si o deosebita manevrabilitate. Folosit in cea de a doua parte a celui de-al doilea Razboi Mondial, Panther-ul a fost un tanc deosebit de bine echilibrat din punct de vedere tactic, putand fi numit o capodopera a tehnologiei germane din WW II.
Tot in foaia de prezentare se aminteste de o batalie celebra (fara a-i fi dat numele), in care tancurile de tip Panther au inregistrat o victorie zdrobitoare in fata tancurilor JS-2 (dotate de Mama Rusia cu un tun de 120 mm), raportand peste 350 de JS-2-uri distruse, si inca alte 20 de blindate.
DATE TEHNICE:
Echipajul, format din 5 persoane, avea la dispozitie un tanc cu o greutate de cca. 45.5 tone, cu blindaj inclinat, avand grosimea cuprinsa intre 40-45 mm in partile laterale si spate, ajungand la 80 mm in fata si in zona turelei, echipat cu un motor Maybach HL 230 (12 cilindri in V, racit cu apa),. Motorul, functiona cu petrol, asigurand o autonomie de 160 de km. Armamentul principal consta intr-un tun cu tragere rapida de calibru 75 mm (inferior celui de 88 mm de pe Tiger) acompaniat de 3 mitraliere de calibru 34 mm, una coaxiala cu tunul, a doua in partea frontala a tancului, cea de-a treia (pe turela) avand scop de protectie antiaeriana.
PREZENTARE KIT:
Plasticul din care e turnata macheta e de culoare galben-maro, calitatea plasticului, cel putin la prima vedere e excelenta. Nu lipsesc piese, ramele, trei la numar, sunt trase in folie de plastic, ceea ce impiedica pierderea eventualelor repere desprinse de pe rame.
Bavurile sunt inexistente (la un kit de Tamiya, ceva normal).

Scheme de inmatriculari: pe foaia cu decal-uri se gasesc 10 embleme diferite, si trei tipuri de numere. Instructiunile nu contin scheme de amplasare a decal-urilor, decat in mod foarte grosier. Un pic de ajutor ofera artwork-ul, dar numai o singura vedere, care se repeta pe partile laterale ale cutiei..

Din ceea ce exista in cutie, se poate scoate un model frumos, corect, poate un pic prea sarac in detalii. Dar daca ai vointa necesara (adica vrei sa strangi banii si sa-i investesti in asta), se pot achizitiona diverse accesorii (Zimmerit, teava metalica, aparatori laterale, etc., exact pentru macheta respective) care te costa cam de trei ori pretul machetei…
0

#2 Useril este offline   _Ronin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-November 03

Postat 01 July 2004 - 10:35 AM

L-am scos din cutie, m-am uitat lung la el...s-a uitat si el lung la mine... E un kit subtire, pe care, fara trenul de rulare, l-am asamblat in 4 ore (cu tot cu niste gratare fotoincizate pentru gurile de ventilatie din spate, obtinute de la Pavel). Ca o mica paranteza, P IV H l-am adus in acelasi stadiu in aproximativ 10 ore…Am fost L (de Panther)…
Si atunci am vazut articolul lui Alguhan, despre Zimmerit. Mi-am spus ca merita sa incerc, avand in vedere cat de subtire e kit-ul.
Si-am dat cu chit pe kit, intai pe o bucata mica, apoi pe una mai mare, si uite-asa, incet, incet, m-am trezit ca am Zimmerit pe tanc. Dar, conform dictonului “alungati monotonia”, l-am mai spart, pe ici, pe colo.
Mi-am promis in barba sa nu mai dau cu atata rugina, avand in vedere sfaturile primite. E normal ca Panther-ul, intrat in razboi mai tarziu, sa nu apuce sa rugineasca atat de mult... Dar pana la rugina, mai era cale lunga de strabatut.
Deci, dupa ce am aplicat Zimmerit-ul, m-am pus sa-i dau forma. Am folosit niste lame de bisturiu, de diverse forme, pe care le umezeam din cand in cand cu apa, apoi dupa ce chitul s-a mai intarit (dar nu de tot), am presat forma dreptunghiurilor. Dupa ce s-a uscat, tot cu o lama de bisturiu, curbata, am zgariat fiecare dreptunghi, astfel incat sa imite forma Zimmerit-ului.
Pornind de la ideea ca si in realitate a fost aplicat manual, nu m-am straduit foarte tare sa le dau o aparenta simetrica. De asemenea, mai mult ca sigur ca grosimea stratului realizat de mine nu este la scara. Chitul folosit se numeste Fin, se poate dilua cu apa, se intareste complet in 2 ore.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: fotoincizii.JPG

0

#3 Useril este offline   _Ronin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-November 03

Postat 01 July 2004 - 10:36 AM

A urmat primul strat de grund, cu vopsea emailata de la Revell (Basic Color), moment in care fotoinciziile mi-au aparut in alta lumina, si mi-am spus ca intr-adevar, merita !

Acum urmeaza galbenul, care este de origine acrilica, si a urmat primul soc ! Nu sunt un fan al rigurozitatii nuantelor, dar galbenul pe care il scosesem sarea in ochi, zgaria retina, si sapa pana in creier… Era un galben canar ! Panther-ul meu cu Zimmerit semana la culoare cu o masina sport! Am inchis ochii, am tras aer in piept, si m-am intors spre prafuri (de creta !), am razuit un maro, l-am folosit, am razuit si un verde, l-am asternut si pe el, am lacuit. In momentul in care lacul s-a uscat, culoarea, mai sparta pe ici pe colo de maro si verde aparea… tipatoare in continuare!

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Panther_canar.JPG

0

#4 Useril este offline   _Ronin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-November 03

Postat 01 July 2004 - 10:37 AM

Dezastru ! mi-am spus, e adevarat ca galbenul invioreaza, dar asta nu-i tanc, e un papagal vioi (si galben)! M-am intors din nou catre pudra, si am creat un nou amestec: maro, negru, un pic de albastru si un strop de galben. Am folosit cu darnicie, si s-a mai inchis la nuanta. A devenit mai rezonabil…A urmat stratul de lac mat, care a fixat pudra definitiv…
Decal-urile au fost convinse cu zeama de la Wuerger, imprumutata de la Max Fax. A functionat bine. Sfat: nu trageti pe nas din flaconul cu solutia nr. 1 (numai daca nu simtiti o nevoie acuta de senzatii tari…). Dupa ce au fost aplicate, le-am lacuit (lac mat) si le-am imbatranit un pic, cu pudra gri. Un nou strat de lac pentru sigilare…
Se poate observa efectul puternic pe care il au pudrele asupra unei suprafete mai deschise la culoare. De fiecare data gasesc surprinzator efectul pe care il au aceste prafuri de creta…
Galetii au fost munciti cu un creion normal, pentru a obtine luciul acela metalic. L-am fixat cu lac, si am mai dat cu pudra, pe ici pe colo. Normal, ultimul strat de lac a fixat totul pe pozitie.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: P1010005.JPG

0

#5 Useril este offline   _Ronin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 11-November 03

Postat 01 July 2004 - 10:38 AM

Cu toata saracia kit-ului, Panther-ul e un tanc frumos. Regret doar ca nu l-am cumparat pe cel de Zvezda. Sfat: daca aveti de ales intre cel de Tamiya, si cel de Zvezda, luati-l pe cel de Zvezda ! (Are Pavel…)

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: P1010001.JPG

0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro