Modelism - RHC Forum: JR 11X Zero... in curand - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

JR 11X Zero... in curand O noua radiocomanda de la JR

#61 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17763
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 July 2015 - 09:11 AM

Si evident ca acum dupa 6 ani topicul e golit de orice imagini postatate ca referinta externa, asa ca un nou venit nici nu stie de ce vorbesti :)

De fapt, un nou venit nascut generatia smartfon cred ca il apuca thrill-ul numai la gandul de a lua ceva de 6 ani vechime :D

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 09 July 2015 - 09:12 AM

renatoa de la aacr.ro
0

#62 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 09 July 2015 - 09:50 AM

Dap, asta cu imaginile externe e o porcarie, eu unul as scoate posibilitatea de a posta imagini externe din softul forumului.

11X-ul meu are doar 4 ani vechime, 9303 are 7 ani vechime. Vorbesc de ce am eu. Intradevar 9303 e lansata de prin 2003 (parca) si JR11X din 2010.

Sunt si eu curios cat o sa functioneze JR9303 ireprosabil.
0

#63 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 09 July 2015 - 11:19 AM

Copiere model din statie in SD card - 30s pentru un fisier de 13k. E uluitor de lent.
0

#64 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17763
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 July 2015 - 11:27 AM

Suna cam a seriala de 4800 bps... :unsure:
renatoa de la aacr.ro
0

#65 Useril este offline   GigiGL 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1990
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:Aero

Postat 09 July 2015 - 12:41 PM

@stiganas:
Doua persoane - una bine cunoscuta tie - cu doua statii JR 9303 pe DSM2 si doua modele in acelasi timp in aer, Extra 300 si Bravata, simultan raman spectatori la prabusirea modelelor cu statiile inutilizabile in mana. Cel mare irecuperabil. Aceeasi poveste cu un DX8 la Rapa acum trei ani, cu un Decathlon ajuns surcele. Unica sursa logica a problemelor este interferenta radio. Ar mai fi exemple, dar daca tot stergi postul, macar retine ce am scris. N-am vechime pe forum si in pilotaj, dar statii am reparat si intretinut din toate generatiile. Acum iti poti cumpara orice-ti doresti.
Toate cele bune!
Gigi Sterian
Bixler 1400mm (primul profesor! )
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
... Taranis X9D plus
0

#66 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 09 July 2015 - 02:34 PM

Ati luat-o razna. De unde asta cu sters postul. Sterg doar mitocanii si injuraturi.

Te cred dar experienta mea este altfel. Cum nu ii cunosc pe respectivii, nu stiu ce si cum erau modelele lor nu pot sa trag nici o concluzie. Chestia cu logica nu tine, logica nu tine loc de diagnostic, am vazut destui care au luat-o pe logica si au dat-o in bara, realitatea e mai bogata.

Cam tarziu pentru sfatul sa nu imi cumpar statie compatibila Spektrum avand in vedere ca zbor asa ceva din 2007, de fapt am fost printre primii din RO cu statie in 2.4Ghz, pe vremea cand cei mai multi de pe forum se scobeau in nas si ziceau ca la noi nu o sa prinda 2.4Ghz, ca nu are viitor, ca or sa ramana in 35Mhz pana la moarte, etc (cautati si va distrati).

Exact la asta ma gandeam si eu, ca pare o seriala.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 09 July 2015 - 02:34 PM

0

#67 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17763
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 July 2015 - 03:06 PM

Vezi postareastiganas, la 09 July 2015 - 02:34 PM, a spus:

...Exact la asta ma gandeam si eu, ca pare o seriala.


Chiar este, un SD card reader pe o seriala se acceseaza, si la Taranis e la fel, doar ca acolo e la 400k :)
La 8 biti, generatia *duino vad ca la 9600 sunt tutoriale: http://embedded-lab.com/blog/?p=6801
renatoa de la aacr.ro
0

#68 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 09 July 2015 - 11:05 PM

Well, programarea e o varza. Ma lupt cu programarea de planor ca la heli e foarte simplu, nu prea ai ce programa.

Problema principala care face sa fie o varza sunt conventiile de nume, mai precis canalele nu se numesc can: 1, 2, 3, 4 .. etc., nu, au nume
1- throtle
2- elevator
3- etc

numai ca la planoare canalul de throtle devine aileron cel de gear flap si tot asa

mai mult si switch-urile au nume - rudder, elevator, gear, etc (de ce au aceste nume nu stiu), numai ca aceste nume se schimba daca ai planor, avion sau heli si etichetele fizice sunt mici, ascunse si criptice.

Peste asta statia e un 11X cu upgrade de soft la XG11 si manualul/conventiile de nume sunt o mixtura intre cele doua.

Dupa ce treci peste partea asta cu numele programarea e simpla si logica, de fapt e mai simpla decat 9303.

Singura inovatie enervanta e legata de motor.

JR a zis in mod intelept - pentru modul planor primele 6 canale sunt pentru cele 6 servo astfel incat poti zbura un planor full house cu un RX cu 6 canale.

Pe ce canal e pus motorul (daca ai si motor)?

Logic ar fi sa fie canalul 7 ca vine la rand si sunt receptoare destule cu 7 canale.

Gresit.

Poate fi pus pe canalul 5, gear, bun daca ai receptor cu 6 canale si un singur canal de flaps sau

surpriza, pe canalul 8 daca ai primele 6 canale pentru servo.

Asadar ori folosesti RX cu 8 sau mai multe canale ori faci un mix suplimentar canalul 8 cu 7. Motorul l-am pus ca si pana acum pe levierul dreapta.
0

#69 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 10 July 2015 - 10:08 PM

Am dat un prim zbor cu Radian. Statia e diferita la mana fata de clasicul 9303.

Sliderul dreapta pe care am pus motorul nu e la indemana ca la 9303, e destul de ascuns pe spatele statie. Am trecut motorul pe un switch cu 3 pozitii pe dreapta (deasupra celui de launch) si e foarte comod.

Avand trei pozitii motorul e pe zero, jumate si maxim. Din servo speed l-am facut sa porneasca cat de lent vreau.

Eu sunt stangaci. Arunc planorul cu stanga si de aceea e comod sa am motorul pe dreapta, in timpul lansarii cu mana dreapta pot sa controlez motorul si modelul.
0

#70 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17763
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 10 July 2015 - 10:19 PM

Am impresia ca te autosugestionezi din greu sa nu revii la 9303 :)
renatoa de la aacr.ro
0

#71 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 10 July 2015 - 10:55 PM

9303 e deja vandut unui prieten caruia i-am facut o oferta de nerefuzat.
0

#72 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 08 November 2018 - 09:39 PM

Putin fun fact legat de acumulatorii care alimenteaza statiile:

- am luat JR9303 de la Primus acum multi ani (2010) cu un acumulator obosit Lipo, o celula parea moarta, am zis - il mai tin cateva luni si cumpar altul. Ei bine in timp s-au echilibrat celulele, o incarcare ma tinea o luna si nu l-am mai schimbat. Astazi statia e la Bogdan cu acelasi acumulator si tot la fel de bine tine.

- am luat JR 11X cu un acumulator Life mai mic, tot asa, celule dezechilibrate si la incarcare se termina totdeauna cu o eroare, doua celule aveau 3.4V, una avea 3.7V. Tot asa, mi-am zis ca o sa-l schimb, nu l-am schimbat, au facut la fel la incarcare pana luna trecuta cand brusc, s-au incarcat toate egal pana la capat, 3.7V si de atunci se incarca perfect. Nici pe asta nu ma mai gandesc/grabesc sa-l schimb.

Asadar in statie, in regim de functionare lejer (si nu lasati peste iarna incarcati si nezburati) pakurile Lipo, Life tin mai mult decat statia. Cele Nimh dupa 3-4 ani oricat le gadilai erau duse.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 08 November 2018 - 09:41 PM

0

#73 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 8963
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 09 November 2018 - 04:16 AM

Vezi postareastiganas, la 08 November 2018 - 09:39 PM, a spus:

Putin fun fact legat de acumulatorii care alimenteaza statiile:

- am luat JR9303 de la Primus acum multi ani (2010) cu un acumulator obosit Lipo, o celula parea moarta, am zis - il mai tin cateva luni si cumpar altul. Ei bine in timp s-au echilibrat celulele, o incarcare ma tinea o luna si nu l-am mai schimbat. Astazi statia e la Bogdan cu acelasi acumulator si tot la fel de bine tine.

- am luat JR 11X cu un acumulator Life mai mic, tot asa, celule dezechilibrate si la incarcare se termina totdeauna cu o eroare, doua celule aveau 3.4V, una avea 3.7V. Tot asa, mi-am zis ca o sa-l schimb, nu l-am schimbat, au facut la fel la incarcare pana luna trecuta cand brusc, s-au incarcat toate egal pana la capat, 3.7V si de atunci se incarca perfect. Nici pe asta nu ma mai gandesc/grabesc sa-l schimb.

Asadar in statie, in regim de functionare lejer (si nu lasati peste iarna incarcati si nezburati) pakurile Lipo, Life tin mai mult decat statia. Cele Nimh dupa 3-4 ani oricat le gadilai erau duse.


Da, cele NiMh, chiar si cele de la mama Sanyo, au fost niste glume proaste. NiCd, cele inlocuite de noile minuni erau acumulatori adevarati. LiFe am de ani de zile. Vorbesc de cei verzi de Hobbico, sunt eterni.
Dar sa fim drepti, in Aurora am acumulatorii originali, NiMh, incarcati cu alimentatorul original si ma tin o zi de zbor fara probleme. Chiar, ultima data, am plecat fara sa fie programat, deci neincarcati si tot am facut doua zboruri.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 November 2018 - 04:21 AM

0

#74 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17763
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 November 2018 - 10:37 AM

Tot ce am incercat LiFe de HK, 3 modele nu mi-a tinut mai mult de 2 ani.
Actualul de fapt are cred ca 2 ani si se tine bine, cele doua anterioare nici unu jumate... au crescut ca aluatul...
renatoa de la aacr.ro
0

#75 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 8963
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 09 November 2018 - 02:10 PM

Exact, de aceea am si precizat. Cele de la HK nu sunt bune de nimic. Cele verzi, de exemplu https://www.towerhob...?&I=LXHDJM&P=ML sunt imortale. Am uitat una, incarcata 100%, intr-un model si, dupa un an, nu pierduse nimic. Le am de ani si nici una nu s-a umflat. Celulele sunt perfect egale. Sunt niste minuni.
Am si doua Venom https://www.towerhob...p?&I=LXFMCW&P=7 de vreo doi-trei ani si par la fel de bune.

PS. Inca nu am gasit ceva acceptabil pentru Aurora mea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 November 2018 - 02:13 PM

0

#76 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2018 - 10:25 AM

In JR11X am un pak LiFe de 1500mah de la HK. Se pare ca am avut noroc.
0

#77 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17763
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 10 November 2018 - 10:33 AM

Banuiesc ca ce am si eu acum, si care tine de 2 ani, asta:
https://hobbyking.co...mpatible-1.html

Astea doua NU!
https://hobbyking.co...ter-pack-1.html
https://hobbyking.co...o4-tx-pack.html
In special cel galben, am avut un group buy, 4 bucati, si toate s-au umflat, la toata lumea !
Cel de 1800 inca mai tine, asa umflat cum e, dar da 1200-1300 real si fara sincope.
Cele galbene nu mai incapeau in statie insa !

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 November 2018 - 10:36 AM

renatoa de la aacr.ro
0

#78 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 7553
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 10 November 2018 - 10:54 AM

Da, pe ala albastru il am. Da sti cum e la HK, cumpaeri un produs , e bun (sau rau) mai cumperi odata peste ceva timp si e cu totul altceva (cum a fost cu cauciucul de sandou), la pakuri in mod special nu poti sa ai nici o incredere ca sunt la fel.
0

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro