Modelism - RHC Forum: Am inceput sa construiesc o noua barca pt nadit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Am inceput sa construiesc o noua barca pt nadit Help

#1 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 05 September 2009 - 12:25 PM

Am comnadat aceste piese pentru barca ,sint de ajuns ,sin bune (de calitate)?
Ce parere aveti de Radicomanda comnadata stiti ceva mai bun la acelas pret ?


Acumulator Pb-Acid 12V/ 8 A
E-FLY 100C, 6 canale, 35 MHz sau 40 MHz
Motor Electric POWER 755/ 40
Carma 50 x 36 mm
Elice Dynamic 3 pale 50 mm dreapta
Arbore cu tub pupa 260/4 mm
Cuplaj Keller Navy D4 - D5

Astept sugestii si pareri.

Va mutumesc
Gabriel
0747047259
goctav2000@yahoo.com
0

913Creative.ro

#2 Useril este offline   Nemernic 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 314
  • Inregistrat: 27-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 01:29 PM

Vezi postareagoctav, la Sep 5 2009, 01:25 PM, a spus:

Am comnadat aceste piese pentru barca ,sint de ajuns ,sin bune (de calitate)?
Ce parere aveti de Radicomanda comnadata stiti ceva mai bun la acelas pret ?


Acumulator Pb-Acid 12V/ 8 A
E-FLY 100C, 6 canale, 35 MHz sau 40 MHz
Motor Electric POWER 755/ 40
Carma 50 x 36 mm
Elice Dynamic 3 pale 50 mm dreapta
Arbore cu tub pupa 260/4 mm
Cuplaj Keller Navy D4 - D5

Astept sugestii si pareri.

Va mutumesc
Gabriel
0747047259

goctav2000@yahoo.com

servomecanisme nu folosesti ? 1 ptr carma .. 2 sau 1 ptr cuva/cuve
pune si tu ceva poze cu coca, asa ne putem da seama despre ce e vb

Aceasta postare a fost editata de Nemernic: 05 September 2009 - 01:30 PM

1) Esti pe net
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi


0729 618 393
0

#3 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2557
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 05 September 2009 - 01:34 PM

Telecomanda WFLY FT06-A, sistem RC 6 canale, banda 40 MHz 223,00RON.se zice ca este mai buna, si un servo futaba S3003 (neaparat) pentru cirma ,pentru cuve .....
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#4 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

  Postat 05 September 2009 - 01:40 PM

Continutul Kitului :

1x Emitator E-Fly 100C 6 canale in 35 MHz sau 40 MHz
1x Receptor 6 canale
3 servomecanisme nano.

1x Acumulator 8 NiMH 1000 mA pentru emitator
1x Incarcator pentru radiocomanda
1x Regulator electronic pentru motoare brushed 12 V/ 30 A
1x Simulator FMS + cablu pentru simulator
1x Curea de gat
1x Indicator de directie a vantului ce se ataseaza pe antena

Acele servomecanisme nano sint bune?

Multam pt raspuns. :)
0

#5 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 05 September 2009 - 01:41 PM

Coca o fac ispirinduma de pe forum este tip Cataraman

Am sa revin cu poze
0

#6 Useril este offline   Nemernic 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 314
  • Inregistrat: 27-April 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 05 September 2009 - 01:50 PM

Vezi postareagoctav, la Sep 5 2009, 02:40 PM, a spus:

Continutul Kitului :

1x Emitator E-Fly 100C 6 canale in 35 MHz sau 40 MHz
1x Receptor 6 canale
3 servomecanisme nano.



Acele servomecanisme nano sint bune?

Multam pt raspuns. :)

Nu sunt bune. Ptr carma, asa cum a zis si Manolo, iti trebuie un S3003. Acele servo-uri nano, nu au putere.
1) Esti pe net
2) Esti pe forumul rhc.ro
3) Imi citesti semnatura
5) Nu ai observat ca lipseste punctul 4
6) Tocmai ai verificat daca exista punctul 4 sau nu
7) Zambesti, sau chiar razi


0729 618 393
0

#7 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 05 September 2009 - 02:01 PM

La balta care pescuiesc trebuie sa intru in apa vreo 20m sa lansez si unde mai pui ca vine si timpul rece.
Si o barca de momit este bine venita.
Am avut capturi frumoase aruncind departe, ex. crap 10kg .
Rog pe Domnu 'Ips' sa ma contacteze .

Regards
Gabriel
0

#8 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 05 September 2009 - 02:04 PM

Ok am sa comnad acele servo S 3000 1 pt cirma si 2pentru cuve
0

#9 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 05 September 2009 - 04:14 PM

Ipshi, m-ar interesa si pe mine un pret pentru coca "chioara", incluzand desigur si basculele de momeala astept pe msg goctav2000@yahoo.com



Multam anticipat

Gabriel
0

#10 Useril este offline   liviu85 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 09-August 09
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Postat 05 September 2009 - 06:21 PM

Radiocomanda e buna dar mai merge imbunatatita(marirea razei de actiune..stie nea'ipsihi),receptorul e bun,servomacanismele nu ai ce face cu ele(eventual le potzi cupla maxim la un intrerupator de ex.la luminile navo)....iar regulatorul il gasesti si pe s....a unde scrie clar "nu recomandam utilizarea la navomodele..." si credei ca asa e....eu deja l-am ars la o proba de 2 minute!Pt.regulator ia eventual legatura cu marian sau ipsihi....In rest spor la treaba si fir intins! :rolleyes:
0

#11 Useril este offline   nch 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 05 September 2009 - 07:28 PM

Vezi postarealiviu85, la Sep 5 2009, 07:21 PM, a spus:

Radiocomanda e buna dar mai merge imbunatatita(marirea razei de actiune..stie nea'ipsihi),receptorul e bun,servomacanismele nu ai ce face cu ele(eventual le potzi cupla maxim la un intrerupator de ex.la luminile navo)....iar regulatorul il gasesti si pe s....a unde scrie clar "nu recomandam utilizarea la navomodele..." si credei ca asa e....eu deja l-am ars la o proba de 2 minute!Pt.regulator ia eventual legatura cu marian sau ipsihi....In rest spor la treaba si fir intins! :rolleyes:


liviu85 au innebunit pescarii!

E-fly 100C bate mai mult decat 500metri cat ar putea fi posibil sa ai tu fir pe mulinete ....ce dracu ar mai putea modifica Ipsihi la ea? O face de 1 mie de metri sau 2 mii de metri...si ce faci cu ea? Chiar e posibil si 40 de KM!!! ce faci bre cu ea?

Coca aia care ai facut-o tu la 150 metri abia o mai distingi in valuri de 10 cm (Aprox. 5Km/h viteza vantului)... ce faci cu ea la 500 metri? Ai recuperat vreodata 500 metri de fir?

Ipsihi e maestru dar nu cred ca se baga el la modificat Efly 100 C decat pentru agarici ingamfati care o vor in mod expres mai lunga desi nu e necesar!

Scuze de offtopic .... dar tocmai m-am intors de la pescuit si intamplator am avut exact aceasta statie, si o barca la teste, Am plantat de sanchi la 400 metri , trecand prin toate contitiile meteo si nu a guitat....

Scuze de offtopic ....
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#12 Useril este offline   liviu85 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 09-August 09
  • Gender:Male
  • Location:Constanta

Postat 06 September 2009 - 10:19 AM

Iar ma certi nch?? :D)))) eu i-am apus baiatului ce stiu eu despre e-fly 100c si despre eventualele inbunatatiri(daca e cazul si cine ar putea sa il ajute)....
Nu i-am sugerat baiatului sa o modifice...."radiocomanda e buna dar mai merge imbunatatita....."

Fir intins nch,fir intins la toata lumea.... :D
0

#13 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 08 September 2009 - 09:09 AM

Pentru Un Bec bun acest stabilizator 5v 3Amp LM323 este foate bun ?
dar nu il gasesc in pe situri in RO ,mai sap ,sa il comand. intentionez sa il consrtuiesc .
Mai este si varianta cu un tranzistor de putere si o dioda Zener.
uitel in linkul de aici pentru cine este interesat !! LM323
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2...xhwsjs49t7y.pdf.
0

#14 Useril este offline   CATALINZ 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 242
  • Inregistrat: 21-August 08
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Postat 08 September 2009 - 09:40 AM

Vezi postareagoctav, la Sep 8 2009, 10:09 AM, a spus:

Pentru Un Bec bun acest stabilizator 5v 3Amp LM323 este foate bun ?
dar nu il gasesc in pe situri in RO ,mai sap ,sa il comand. intentionez sa il consrtuiesc .
Mai este si varianta cu un tranzistor de putere si o dioda Zener.
uitel in linkul de aici pentru cine este interesat !! LM323
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2...xhwsjs49t7y.pdf.

Salut pentru un BEC bun poti folosi LM-1084-5.0 care tine 5A si costa 6lei

Aceasta postare a fost editata de CATALINZ: 08 September 2009 - 09:53 AM

0

#15 Useril este offline   pescarul36 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 08-August 07

Postat 08 September 2009 - 10:03 AM

Vezi postareagoctav, la Sep 8 2009, 10:09 AM, a spus:

Pentru Un Bec bun acest stabilizator 5v 3Amp LM323 este foate bun ?
dar nu il gasesc in pe situri in RO ,mai sap ,sa il comand. intentionez sa il consrtuiesc .
Mai este si varianta cu un tranzistor de putere si o dioda Zener.
uitel in linkul de aici pentru cine este interesat !! LM323
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2...xhwsjs49t7y.pdf.



Ia vedeti aici http://www.adelaida.ro/product_info.php?ma...roducts_id=6087
sau aici http://www.conexelec...us.php?id=39715

Aceasta postare a fost editata de pescarul36: 08 September 2009 - 10:07 AM

O treaba inceputa este pe jumatate terminata.
0

913Creative.ro

#16 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 08 September 2009 - 03:08 PM

Daca in schema inlocuiesc integratul LM2940 5V-1A cu LM 1804 5V-5A .eu zic ca este mai bine.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...st&id=40254. aceasta schema este functionala , a mai facuto cineva?ceva modificari.
(din pacate am aruncat toate pisele electronice pe care le aveam acum 2 ani,si tre. sa le comand pe toate+ placuta pentru imprimat cablajul +ClFe2, NO2SO4) :D :)

Oricum sper sa ma descurc si sa nu fi uitat electronica de cind eram mai tinar.

Multam mult pentru orice informatie.

Aceasta este un vaporas facut de mine cind eram mult mai tinar L=900mm l=200m in=80mm
A ce ziceti? merge sa o folosesc la pescuit daca ii pun niste flotoare pe lateral?
Astept sugestii si reclamatii .......... :)

Fisiere atasate


0

#17 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2557
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 08 September 2009 - 04:55 PM

Uite o legatura la tehnice ,despre BEC ,merge bine cu LM1084 :http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?showtopic=18882
Coca are inaltime prea mica ,macar un 18-20cmm ,parerea mea ,e facuta din placaj?
Cit despre montajul de ESC ,LM 2940 inlocuieste-l cu LM7805 ,doar pentru alimentarea montajului,pentru rest BEC extern cu un montaj de mai sus .
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#18 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 08 September 2009 - 05:52 PM

Ce spuneti aceasta schema ar mai incarca bateria de la barcute? :)

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de goctav: 08 September 2009 - 05:54 PM

0

#19 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

  Postat 09 September 2009 - 09:31 AM

Ce spuneti de acest servo ? la folosit cineva ->Servomecanism ZS-S2113 il gasiti aici http://www.@@@@.ro/product_info.php/cPa...products_id/705

Eu zic ca pretul este bun ,daca da si rezultate.
Angrenaj material plastic
Dimensiuni LxlxH 40 x 20 x 37 mm
Greutate ca. 43 g
Moment @ 4,8/6V 26 / 32 Ncm
Timp deplasare @ 4,8/6V 0,21 / 0,17 secunde / rotire de 60 grade
0

#20 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 12 September 2009 - 09:42 AM

Am o propunere (poate au facuto si alti) :(
Este vorba de racirea ESC -lui.Pentru a avea o racire eficienta a finaliloreu zic ca nu este de ajuns doar racirea cu apa .daca racirea este "home made" trebuie facut un bazin din cupru sau aluminiu cu o intrare si o iesire ,aluminiul cum nu puteti sa il lipiti (decit sudat) ramine cuprul ,aici intervine apa murdara din balta adica ceva alge care pot infunda tevusca (doar nu o sa stai sa o desfundati la fiecare drum cu barcuta)
Eu zic ca un ventilator pus pe radiatorul finalilor( plus racirea cu apa ) este indicat ,sa pornesca odata cu motorul principal .este usor de procurat de la placile video vechi etc.. Si bine inteles o ventilatie naturala a barcii .
In acest caz cu o racire buna se pot folosi si tranzistori finali mai mici si mai ieftini ,deh este criza Nu?
Am pus niste poze mai jos cu ventilatoarele pe care intentionez sa le folosec.
A mai experimentat cineva ?ce rezultate ?
Multumesc tuturor pentru informatiile de pe acest forum Am invatat multe multumesc inca o data.

Ps !!! Cererea + Oferta = Piata ,Piata creeaza concurenta si concurenta creaza Genii :) sau Demoni???? :)
0

#21 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 12 September 2009 - 09:43 AM

Poze Ventilator

Fisiere atasate


0

#22 Useril este offline   amador 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 12 September 2009 - 12:58 PM

aluminiu se poate lipi ........ :) ,cat despre infundarea tevii mai putin probabil...si nu vad de ce 2 sisteme de racire.Complici lucrurile.Mai bine un ESC mai puternic un pic.Dai un ban dar stai in fata.
,,Economia si graba sunt dusmanul de moarte al calitatii"

Aceasta postare a fost editata de amador: 12 September 2009 - 01:00 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#23 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 12 September 2009 - 03:37 PM

Vezi postareaamador, la Sep 12 2009, 01:58 PM, a spus:

aluminiu se poate lipi ........ ;) ,cat despre infundarea tevii mai putin probabil...si nu vad de ce 2 sisteme de racire.Complici lucrurile.Mai bine un ESC mai puternic un pic.Dai un ban dar stai in fata.
,,Economia si graba sunt dusmanul de moarte al calitatii"

ESC-ul icerc sa-l consruiesc singur ,eu zic toate piesele ma ajung cam la 60lei sau mai putin, daca apelez la vechile placi pline cu componente elctronice de la prieteni.(ca ale mele sau dus cu ghena)
Nimeni nu a pescuit pe balti cu verdeata deasupra ?/ ;)
Si despre racire cred, ca daca se foloseste un bazinas de cupru (pt apa) de racire cu un bun contact pe Finali (folosind vasilina de contact ,'
venita cu procesorul care la-ti schimbat ca era batran'+ o foita de mica)pe o parte si pe partea cealalta pus ventilatorul racirea o sa fie mult mai eficienta atunci sa vezi cum fierbe apa in bazinas !! si presiune pe tevi :) .
Pt mine incolacirea unei tevi de cupru pe radiatorul ESc-uli este vax albina .In primul rind suprafa de contact este minima si nu poate sa fie mai mult de 20 % din suprafata tevii max25% eficienta 25%.chear sa fie din profil rectangular musai din Cu (sau Al)
Acel bazinas poate orcine sa il construiasca acasa din tabla de cupru si apoi cositorita Nu?
Apropo a masurat cineva ce presiune este in instalatia de racire? 200bari oare?
Astept sa vina piesele pt barca +pisele pt regulator + coca care am achizitionato la un pret eu zic bun( acea barcuta care este cuva cit sticla de ulei apox 250mm , este si pe forum in doua variante sau mai multe.....?)
Sper ca saptamina care vine sa incep sa incropesc barcuta.

Va multumesc mult pt ajutor.

Gabriel
0

#24 Useril este offline   cristelu2006 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 12 September 2009 - 04:01 PM

Vezi postareagoctav, la Sep 12 2009, 04:37 PM, a spus:

ESC-ul icerc sa-l consruiesc singur ,eu zic toate piesele ma ajung cam la 60lei sau mai putin, daca apelez la vechile placi pline cu componente elctronice de la prieteni.(ca ale mele sau dus cu ghena)
Nimeni nu a pescuit pe balti cu verdeata deasupra ?/ ;)
Si despre racire cred, ca daca se foloseste un bazinas de cupru (pt apa) de racire cu un bun contact pe Finali (folosind vasilina de contact ,'
venita cu procesorul care la-ti schimbat ca era batran'+ o foita de mica)pe o parte si pe partea cealalta pus ventilatorul racirea o sa fie mult mai eficienta atunci sa vezi cum fierbe apa in bazinas !! si presiune pe tevi :) .
Pt mine incolacirea unei tevi de cupru pe radiatorul ESc-uli este vax albina .In primul rind suprafa de contact este minima si nu poate sa fie mai mult de 20 % din suprafata tevii max25% eficienta 25%.chear sa fie din profil rectangular musai din Cu (sau Al)
Acel bazinas poate orcine sa il construiasca acasa din tabla de cupru si apoi cositorita Nu?
Apropo a masurat cineva ce presiune este in instalatia de racire? 200bari oare?
Astept sa vina piesele pt barca +pisele pt regulator + coca care am achizitionato la un pret eu zic bun( acea barcuta care este cuva cit sticla de ulei apox 250mm , este si pe forum in doua variante sau mai multe.....?)
Sper ca saptamina care vine sa incep sa incropesc barcuta.

Va multumesc mult pt ajutor.

Gabriel


Ce model de regulator vrei sa faci?
0

#25 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 12 September 2009 - 04:17 PM

Vezi postareacristelu2006, la Sep 12 2009, 05:01 PM, a spus:

Ce model de regulator vrei sa faci?


Modelul pe care vreau sa il fac este cel de la Epricom fara PIC ,nu na bag la la cel cu pic pina nu ma documentez bine.
Cei de la epsicon folosec finali dubli eu am sa folosec numai unul in punte H cu un radiator teapn ,sa vad tine??
Tu pe care l-ai facut?
Ce stii este perfect functinal cel de EPSICOM? ca si randament?
0

#26 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 12 September 2009 - 09:50 PM

Vezi postareamanolo, la Sep 8 2009, 05:55 PM, a spus:

Uite o legatura la tehnice ,despre BEC ,merge bine cu LM1084 :http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?showtopic=18882
Coca are inaltime prea mica ,macar un 18-20cmm ,parerea mea ,e facuta din placaj?
Cit despre montajul de ESC ,LM 2940 inlocuieste-l cu LM7805 ,doar pentru alimentarea montajului,pentru rest BEC extern cu un montaj de mai sus .

Este facuta din placaj ca pe vremea aia nu se prea gaseau materiale, ma mir cum de a mai ramas prin magazie si nu sa dus dupa piesele electronice adica (la ghena)
Ma intrebam daca pot sa-i pun niste flotoare pe lateral pentru stabilitate si plutire ,din ce sa le confectionez? din teava de plastic de 50mm diametru ,parca nu prea este estetic.

La urma sptit kit si vopsea +lac(lac si la inretior ca este din placaj)
Astazi am pus o sticla de 2liti in ea cind plutea in cada ,este drept ca pe mijoc am pus sticla si nu sa lasat asa mult de la linia de plutire ,cam in jur de 9-10mm a intrat in apa.

Fisiere atasate


0

#27 Useril este offline   amador 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 13 September 2009 - 03:11 AM

vezi ca acel ,,bazinas" il gasesti gata fabricat din aluminiu iar chestia cu presiunea nu am inteles-o. a fost o gluma? 200 de bari???>!!!!!!!

Aceasta postare a fost editata de amador: 13 September 2009 - 03:16 AM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#28 Useril este offline   OldMann 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1518
  • Inregistrat: 01-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucovina

Postat 13 September 2009 - 09:47 AM

Vezi postareagoctav, la Sep 12 2009, 05:17 PM, a spus:

Modelul pe care vreau sa il fac este cel de la Epricom fara PIC ,nu na bag la la cel cu pic pina nu ma documentez bine.
Cei de la epsicon folosec finali dubli eu am sa folosec numai unul in punte H cu un radiator teapn ,sa vad tine??
Tu pe care l-ai facut?
Ce stii este perfect functinal cel de EPSICOM? ca si randament?


Cu cat feturile sunt mai corect comandate in grila cu atat scade puterea disipata si implicit si marimea regulatorului. Asa ca nu radiatorul e important sa fie "teapan"....da daca vrei, poti face fundul barcii din tabla de aluminiu si pui feturile direct pe el...
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#29 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 13 September 2009 - 10:47 AM

Vezi postareaOldMann, la Sep 13 2009, 10:47 AM, a spus:

Cu cat feturile sunt mai corect comandate in grila cu atat scade puterea disipata si implicit si marimea regulatorului. Asa ca nu radiatorul e important sa fie "teapan"....da daca vrei, poti face fundul barcii din tabla de aluminiu si pui feturile direct pe el...

Sa inteleg ca fiecare regulator in parte pe care il construim trebuie pus pe osciloscop ,si facute ajustarile de rigoare pentru ca feturile sa fie corect comandate?
Citi din cei care vor sa sa contruiasca un regulatorar are acasa osciloscop? (am la servici sint mai norocos).
Spuneti o schema care are feturile corect comandate?
In schema de mai jos ce modificari recomandati?

Multumesc mult

Gabriel

Vezi postareagoctav, la Sep 13 2009, 11:47 AM, a spus:

Sa inteleg ca fiecare regulator in parte pe care il construim trebuie pus pe osciloscop ,si facute ajustarile de rigoare pentru ca feturile sa fie corect comandate?
Citi din cei care vor sa sa contruiasca un regulatorar are acasa osciloscop? (am la servici sint mai norocos).
Spuneti o schema care are feturile corect comandate?
In schema de mai jos ce modificari recomandati?

Multumesc mult

Gabriel

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de goctav: 13 September 2009 - 10:48 AM

0

913Creative.ro

#30 Useril este offline   goctav 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 206
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 13 September 2009 - 10:49 AM

Vezi postareaamador, la Sep 13 2009, 04:11 AM, a spus:

vezi ca acel ,,bazinas" il gasesti gata fabricat din aluminiu iar chestia cu presiunea nu am inteles-o. a fost o gluma? 200 de bari???>!!!!!!!

A fost o gluma normal daca am deranjat ma scuzati.

Gabriel
0

Arata acest topic


  • 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro