azotat de amoniu este si asta folositor la ceva ?
Postat 05 June 2004 - 03:04 PM
10q verry muci all :wacko:
Postat 05 June 2004 - 06:04 PM
Daca la Mihailesti nu udau cu apa "detergentul" nu s-ar fi obtinut amoniac care a dus la explozie. Dar dee vina tr sa fie a mortului nu a celui ce a comandat marfa si "a zis ca-i detergent". Made in Romania
Postat 05 June 2004 - 07:18 PM
dar sa revenim la subiect
aluminiu ,mai ales pulbere, faci rost destul de greu asha ca decat sa te complici shi sa rishti sa faci boom mai bine foloseshti old combustibili pe baza de KNO3 (fie cu zahar fie cu carbune shi sulf)
peace man
Postat 07 June 2004 - 04:18 PM
Cauta prin mesajele mai vechi ca a scris cineva de unde iei kno3 din ploiesti (vad ca de acolo esti).
Idee idioata: iei o bara de aluminiu mai subtire pe care o prinzi bine in bormasina la care ai dai turatie cat vrei si prinzi o pila fina in menghina si asa reduci timpul de la trei zile la cateva zeci de minute.
Postat 08 June 2004 - 08:51 AM
La caldura ce se degaja datorita frecarii o sa obtii pulbere de oxid de aluminiu :) si o sa te miri de ce nu arde motorul :)
Postat 08 June 2004 - 06:26 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 08 June 2004 - 06:38 PM
3-2-1 pt incarcatura de catapultare
este bun
shi inca o chestie cum naiba pot sa imi fabric nitroceluloza??????
Postat 09 June 2004 - 12:21 AM
D3xt3r_Jr., la 8 Jun 2004, 18:38, a spus:
Ve-i incepe cu prepararea unui amestec sulfo-nitric, pentru care ve-i turna, intr-un pahar de laborator, 4 ml acid azotic concentrat si apoi, foarte incet, 8 ml acid sulfuric concentrat (neaparat in aceasta ordine). Nu tine paharul in mina, deoarece lichidul amestecului se va incalzi de la sine foarte puternic. Dupa ce amestecul s-a racit la temperatura cameri, introdu in el o bucata mica de vata si amesteca-l bine cu un tub de sticla. Acopera paharul cu o bucata de geam si incalzeste-l pe o baie de apa la cca 70 grade C timp de 5 minute. Dupa asta, scoate vata cu vergeaua de sticla si spal-o bine, sub apa de la robinet 5 minute pentru indepartarea acizilor. Dupa spalare. stoarce vata cu mina , apoi intre doua foi de sugativa si se lasa la temperatura cameri pina la uscarea completa. Gata, ai obtinut nitratul de celuloza. Ai grija sa nu-l apropii de lucruri fierbinti sau flacara ptr. ca se descompune cu explozie.
Postat 09 June 2004 - 03:50 PM
Camforul se poate procura de la farmacii, sau in cel mai rau caz se poate extrage din batoane pt. desfundat nasul. Laboratoarele ar fi alta sursa.
Obtinerea celuloidului presupune omogenizarea componentelor; un amestec de acetona/alcool fiind folosit in acest scop.
Obiecte de celuloid in ziua de azi? Bile de ping pong (stie toata lumea), rame de ochelari (vechi), "balene" (parintii stiu ce sunt astea), filme (si mai vechi), papusi, jucarii din plastic (cat mai vechi).
Postat 18 September 2004 - 09:03 PM
imi poate spune cineva daca a reusit sa faca asa ceva si cum,ca am inteles ca este problematica initierea
se poate folosi in locul permanganatului de k ,miniu de plumb care mi se pare ca se poate extra din acumulatorii cu placi de plumb
Postat 18 September 2004 - 10:09 PM
nu reactioneaza cu nimic