Aripa e cu structura d-box, lonjeroanele sunt din platbanda de carbon de 5x0.3 mm.
Initial am vrut sa fac semiaripile detasabile, dar am preferat sa le lipesc. E mai simplu asa.
Fuselajul este din balsa acoperit cu fibra de sticla, iar partea din spate a fuselajului e o teava de carbon, de 6 mm.
Ce am constatat: cred ca as fi trebuit sa prefer o sectiune de undita pentru partea din spate, trebuie vazut daca e mai usoara (1 metru de teava de 6x4 mm are 22 g)
Botul ar fi trebuit mai lung, ca sa nu fie nevoie de 10 g de plumb. Oricum, a iesit cam greu, dar e mai stabil asa.
Ampenajele cu gauri pentru reducerea greutatii nu au fost o idee foarte inspirata, pentru ca se torsioneaza din cauza filmului termocontractil.
Extremitatea aripii de care prind ca sa lansez mai trebuie ranforsata cu niste fibra, bine ca nu m-am grabit sa acopar cu film.
Comenzile sunt actionate prin cabluri de 0.4mm (corzi de chitara). Din pacate, nu am gasit tuburi bowden de 0.4, ci a trebuit sa ma multumesc cu unele de 0.8, dar nu e un joc important. Stie cineva unde as gasi tuburi bowden din teflon, subtiri, cum se foloseste prin alte parti ?
Aceasta postare a fost editata de Dragos Avramescu: 23 September 2008 - 09:05 PM