Prima zi ...
Zborul de acomodare petrecut intr- zi cu atmosfera nu foarte calma cu usoare turbulente ... Imi amintesc 3 sentimente: uimire, placere ambele pe un fond pregnant de panica.
Urmatoarele zile ...
In urma cu 3-4 luni in primavara, pregatirea teoretica la sala ...
aerodinamica, descrierea aeronavei, efectul comenzilor, limite umane, meteo, navigatie, legislatie ...
Saptamana trecuta am inceput in sfarsit pregatirea practica ..
primele iesiri ..
electul comenzilor, zborul orizontal, virajul orizontal . Avionul parea sa fac doar ceea ce voia el.
virajul in urcare, in coborare
dupa primele 5 -6 iesiri pot zice ca m-am imprietenit cu avionul un CTSW foarte bine echipat, comod si elegant.
In urmatoarele iesiri 7, 8 si 9 am exersat virajele de axare pe reper. Mansa si palonierul parca lucrau una impotriva alteia. Pana cand a facut click lucrul pe care instructorul mi-l repetase din prima zi: bot, bila, variometru, privirea la orizont ... bot, bila, variometru, privirea la orizont ...
Clickul a facut in momentul in care am ridicat privirea spre orizont si am estimat inclinarea in functie de acesta... imediat am inteles sa fac corectia din mansa si sa aduc botul pe directie din palonier. Din acest moment lucrurile au inceput sa se clarifice ...
In weekendul trecut am facut 4 iesiri in care am exersat virajul de axare si coborarea pe reper. Cread ca mai am nevoie de o iesire sau doua dupa care instructorul mi-a promis ca intram in ture de pista.
Intentionez sa continui aceasta tema pana cand voi ajunge la examen. In acest timp ii astept pe cai care sunt sau au fost in aceeasi situatie (elev-pilot) isi scrie parerile.
Aceasta postare a fost editata de bogeco: 14 July 2008 - 10:23 AM