Carponizer ...poze
Postat 12 May 2014 - 01:56 PM
Postat 17 May 2015 - 12:04 AM
De curand am trecut-o pe lipo 2*5.000 ca ma saturasem de pb, dar as vrea sa-i schimb si motoarele sa mearga mai rapid si poate o fac si eu sa mearga drept, ca merge ca pisatul boului. Am citit pe forum, am cautat pe hobbyking, dar tot nu imi dau seama ce motoare sunt compatibile.
Rog de la cei experimentati o recomandare de motoare eventual elicii , dar cu link asa ca pentru profani.
Saruma!
Aceasta postare a fost editata de danutlupu: 17 May 2015 - 12:05 AM
Postat 17 May 2015 - 08:10 AM
Cei de la Carponizer au mai multe tipuri de motoare cu turatii diferite. Daca barca este din 2007, cel mai probabil are motoare de 6800 rot/min. Acum gasesti la ei cu 7350 respectiv 7600 rot/min. Nu ai rezolvat mare lucru, dar viteza va creste cu ceva...
O alta varianta este sa ii schimbi complet electronica si sa folosesti motoare brushless, dar varianta este cam costisitoare ....eu zic ca nu merita!
Postat 17 May 2015 - 08:48 AM
Ma gandeam ca daca pot sa schimb doar motoarele fara sa umblu la electronica, reusesc sa o fac sa mearga mai rapid si mai drept, dar nu prea am vazut motoare cu ax asa lung ca cele de carponizer originale. Repet, barca nu mi-a facut mari probleme pana acum, o elice rupta, modulul de la antena a picat (ocazie cu care i-am schimbat si antena aia de sarma care tot agata firele) si am schimbat motoarele ca unul avea un ax indoit si aia a fost cam tot si are zeci de iesiri pe balta si sute de kg de nada carate. Are rost sa schimb doar eliciile sau sa scot motoarele si sa le fac o curatare in alcool ?
Daca este o varianta care ma ajuta sa cresc viteza si sa imbunatatesc directia, va rog sa mi-o recomandati, 1.000 ron cred ca e o suma rezonabila pt asa ceva, am sa fac economie de 20 kg de bile la urmatoarea partida :D
Postat 17 May 2015 - 11:14 AM
Aceasta postare a fost editata de iony: 17 May 2015 - 11:15 AM
Postat 17 May 2015 - 04:22 PM
Pai si nu este mai bine sa o dai pe aceea cu 1000ron sa zicem mai pui 1000 si faci tu alta sau ti-o face cineva
Salut eu am carponizer de 3 ani, am modificat cate ceva pe la ea si va spun sincer ca nu as da acest model de barca pe o alta,,,,,,, nu inteleg ce aveti cu carponizer , intradevar au ceva probleme dar daca rezolvi acele probleme vei avea o barcuta foarte buna ......... cred ca la mijloc este "invidia"
Postat 17 May 2015 - 08:15 PM
Deci daca o vand ce sa-mi iau ? As putea incepe de la o coca asemanatoare, dar pana acum doar motoarele as dori sa le schimb.
Postat 17 May 2015 - 08:29 PM
Nu cred ca te incadrezi in suma cu 2 motoare brushless 2 esc care sa stie lipo si brushless si mai ales si cu baterii lipo asta cu ceva bun nu cu pocnitori
Postat 17 May 2015 - 09:50 PM
- nu rezolvi nimic daca speli motoarele
- alte motoare mai rapide pe electronica originala Carponizer nu poti sa pui pt ca regulatoarele de turatie de pe placa nu sunt concepute sa reziste curenti mai mari
- motoare periate mai rapide nu gasesti...ar fi ceva, dar va trebui sa schimbi si electronica complet(si tipul de acumulator pt ca iti va creste consumul f mult, deci autonomie f mica)
- orice tipuri de motoare vei folosi (chiar daca schimbi electronica)nu vei putea sa o faci sa mearga drept pe apa (cu cateva postari mai sus am explicat cauza)
Concluzie : orice varianta ai alege te invarti intr-un cerc vicios.
Recomandare: schimbi motoarele cu altele de 7600 rot/min , vei avea viteza cu ceva% mai mai mare ; personal as lasa-o asa!
In ansamblu Carponizer e o barcuta buna , singurele deficiente ar fi receptoarele (doar cele in 40MHz), autonomia, viteza si electronica :).
La orice barca cu 2 motoare periate, viteza este mai redusa decat la o barcuta echipata cu un motor(presupunand ca se foloseste acelasi tip de motor).Deasemenea si autonomia este mai mica din cauza consumului dublu.
Mai nou, Carponizer foloseste statii in 2,4GHz si electronica revizuita, mult mai buna decat la primele modele!
Postat 18 May 2015 - 08:30 AM
Postat 18 May 2015 - 11:00 AM
Trecerea pe li-po nu e rea,din pacate placa nu suporta li-po4S.
Tel. 0744915775
Postat 01 January 2016 - 04:05 PM
Apropo de Carponizer.... ce parere aveti de acesta:
http://www.mivardi.c...ps-fish-finder/
Postat 01 January 2016 - 11:28 PM
Tel. 0744915775
Postat 02 January 2016 - 10:27 AM
Postat 02 January 2016 - 12:57 PM
Chinezarii sunt toate componentele pe care le utilizam noi modelistii in proiectele homemade.
Mi se pare foarte util faptul ca pe telecomanda ai totul (Sonar, Gps, Compas) si nu stai cu o duzina de gadgeturi prin preajma plus lansetele pentru plantat.
Din cate am citit pana acum (si cred ca am parcurs "din scoarta in scoarta" toate forumurile autohtone dedicate navo)au fost incercari de a construi ceva similar, dar nici un proiect n-a fost finalizat.
Cu respect,Misa
Postat 02 January 2016 - 06:44 PM