Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 108 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#201 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7711
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 09 December 2003 - 02:52 AM

Nu-i vorba doar de contur. Face toata aripa.....si restul.
http://www.teaser.fr/~abrea/cncnet/bibli/p...r/corsair.phtml
Sunt si nervuri din polistiren expandat. Daca trebuie neaparat caut dar credeti-ma pe cuvant :rolleyes:
0

913Creative.ro

#202 Useril este offline   PiccoMaster 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 09 December 2003 - 09:45 AM

Expo, ce legatura are unghiul de atac cu calculatorul ???? Poate te referi la un profil reusit !
Parerea mea: efortul pentru constructia unui foam cutter (sau achizitia ~1500E) nu este justificat pentru un aeromodelist utilizator.
Tot acest efort merita in cazul unei productii de serie si nici atunci nu sunt sigur....
Taierea se poate face manual clasic cu sabloane din sticlo-textolit. Nu cred ca isi face nimeni 50 de tipuri de aripi astfel incat sa merite diversitatea oferita de un sistem CAM.
Proiectul unei masini este frumos in sine pentru cei pasionati de electronica, totusi nu cred ca se poate construi o masina functionala, performanta si fiabila (trebuie sa reziste la o productie deserie, caci asta ar fi principalul atu) cu bani putini.
Revenind la pledoaria pentru foam-cutter manual. Exista un model cu scripeti si cabluri, foarte simplu, in care gravitatia face toata treaba. Se pot face si aripi cu profil scazut la capat sau cu profile diferite. Sper sa gasesc schita si am sa o pun aici.
Taiatul unei aripi "cu mana" nu dureaza mai mult de 1 minut....!!!
Pentru ca am fost utilizator de modele RC din polistiren spun ca partea dificila nu este taierea materialului ci placarea cu furnir (abachi) sau fibra de sticla/carbon. Ar trebui discutat aici cum trebuie refolosita partea care cade din material ca si contra-matrita sau sistemul de punga vacuumata cu care se preseaza placajul.
Ar mai fi: adezivii pentru placare: aracet pentru abachi, rasina epoxi pentru fibra de sticla si abachi. Probabil ca ar trebui deschis un subiect cu tehnici de constructie separat.

Ca sa ma contrazic in final, cine are o schema electronica reusita pentru foam-cutter ??? :rolleyes: :huh: :D
0

#203 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 4780
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 09 December 2003 - 01:04 PM

PiccoMaster si eu gândesc la fel ca tine. Dar vad ca au dreptate si ceilalti! Nu credeam ca se fac aripi asa faine. Are dreptate omu' cu CNC-ul la taiat polistiren. M-am dus pe link-ul ala. Buna treaba. Aveam impresia ca aripile sunt numai mari si dintr-o bucata. Ete ca se pot face si mici si din bucati si faine. Pentru asta chiar ca se merita efortul.

V-am anuntat ca la polistiren in aeromodelism sunt BOTA! Am multe de vazut si invatat. Sper sa am si timp.
E cineva de prin Bucuresti interesat sa faca asa ceva? Sunt curios...
ID Yahoo Messenger: bitex25
Telefon: 0721 385365
0

#204 Useril este offline   Machspeed 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 105
  • Inregistrat: 03-May 02

Postat 09 December 2003 - 08:28 PM

Picco, masinuta aia de F1 din poza ta e proprietate personala? ;) Pare un model tare reusit!
0

#205 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 December 2003 - 08:31 PM

Ia uita la astia cum se necajesc cu shabloane in loc sa-si faca un CNC. ;) :D ;)

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Polistiren1.jpg

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#206 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 December 2003 - 08:34 PM

Acuma taie intradosu

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Polistiren2.jpg

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#207 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 December 2003 - 08:36 PM

`Pe gâtate

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Polistiren3.jpg

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#208 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 09 December 2003 - 08:38 PM

Si la final.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: Polistiren4.jpg

A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#209 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 09 December 2003 - 11:23 PM

@PiccoMaster... multe au legatura cu calculatorul. daca vrei sa faci ceva exact, la ora asta si in mileniul asta, te folosesti de calculator. desigur se pot face multe chestii si "hand made", dar cred ca lucrurile manuale sint pt. artisti...
La problema cu efortul: se merita si de-ar fi sa tai doar stelutze de Craciun! placerea sa construiesti este la fel de mare ca la orice jucarie facuta de hobby. referitor la costuri: pe mine nu m-a costa 1.500 E; 4 MPP (~65E), 4 glisiere de mobilier (6E), 4 UCN 5804 (32E) plus prestul (~100E) aici intrind profile, alte componente, etc. Plus 2 luni de documentare si munca ;)
As intreba cu ce faci "sabloane din sticlo-textolit"? n-ar fi mai simplu si mai exact cu un CNC?! si sincer ma indoiesc teribil ca potzi sa faci cu un foam-cutter manual ce se face cu un CNC. ai incercat vreodata sa tai pe "modul manual"? poate ne spui si noua cum ai reusit sa mentzi viteza de inaintare a firului cald constanta? ca si eu am incercat inainte sa fac masina mea si nu prea am fost multzumit de ce mi-a iesit. dar poate sint eu prea meticulos.
oricum din moment ce subiectul se bucura de atita dezbatere, se pare ca multzi vor sa faca un CNC (fie el foam cutter, milling 3D sau engraving...

P.S. consider ca intr-adevar e interesanta ideea de a discuta moduri de tratare ulterioara a polistirenului...
expo (Gabi)
0

#210 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 10 December 2003 - 12:21 AM

si ca o completare, inca n-am avut timp sa ma apuc serios sa tai cu masina mea ca inca o calibrez, testez si imbunatatzesc la ea, dar am in intentzie sa fac ceva modele din polistiren. cu prima ocazie o sa pun poze pe forum. pina acum am testat sa tratez cu aracet polistirenul apoi sa-l vopsesc cu spray-ul de masina. daca stratul de aracet e bun (si e recomandabil sa dai mai multe straturi), atunci vopseaua ii da o rezistentza mai mare si un luciu placut. urmeaza sa incerc si cu alte tratamente. astept sugestii...
expo (Gabi)
0

#211 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7711
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 10 December 2003 - 01:38 AM

In pagina 2 v-am descris acelasi procedeu de taiat. Crezusem ca l-am descoperit eu....si voi ati ras de mine ;)
Deci, totusi, se poate ?
Acum serios. Cred ca pana ne sunt gata CNC-urile personale " se poate si asa ".
In special pe Bitex il rog sa ma lamureasca : PC-ul trimite comenzi la motoare. Putem, cumva, sa stim ca s-a si executat comanda ? Feedback ?
Sau mergem pe incredere la miile sau sutele de mii de pasi necesari unei piese mai complexe ?
0

#212 Useril este offline   KRI 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 04-February 03

Postat 10 December 2003 - 01:38 AM

Apropo odata am prins o discutie tot pe forumul asta despre tratamentul polistirenului dupa decupare, si cica o metoda ieftina si simpla ar fi chiar vopseaua lavabila, cauta pe la aero, ceva cu Ripa Rosie, cam dupa ce au venit baietii de pe acolo au bagat ideea asta pe forum.
Ce fir folosesti pentru decupaje, otel sau nichelina?
0

#213 Useril este offline   KRI 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 04-February 03

Postat 10 December 2003 - 01:45 AM

am sa imi permit sa raspund si eu, chiar daca intrebarea i-ai adresat-o lui bitex, principalul avantaj al motoarelor PAS cu PAS este ca permit implementari fara feedback, adica te scuteste de a mai da banii pe encodere si electronica de control specifica, dar exista riscul ca daca e prost proiectat ansamblul sa pierzi pasi, deci nu iti ramine decit sa te increzi in faptul ca esti un bun proiectant si ca ai sa folosesti MPP-urile la frecvente de comanda la care nu pierd pasi.
Oricum sa stii ca intotdeauna e valabila chestia, "daca nu merge cu MPP-ul asta, nu te impacienta incearca cu unul mai mare" ;), si daca vrei sa ai feedback pe sistemele cu MPP, nu te opreste nimeni sa pui encodere, dar eu zic ca daca tot folosesti encodere merita sa mai dai un ban in plus si pe servomotoarele de CC si atunci se numeste ca ai solutia de High end.
0

#214 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 10 December 2003 - 01:57 AM

folosesc nichelina. inca n-am incercat cu otzel. tocmai am pus doua arcuri sa stea intinsa perfect si se simte la calitate. acum vrea sa pun doua ventilatoare pe cele doua partzi de taiere ca am observat ca daca suflu (deci racesc local) taietura este mai fina.
...si daca nu as fi incercat eu insumi faza cu taierea manuala, poate acum m-as indoi putzin. dar, daca cineva ma convinge ca are o miscare perfecta (fie si pe sablon) si o viteza de inaintare constanta eu doar ii recomand sa ia in mina o freza si sa taie si alte materiale ;)

pe linga o anume temperatura a firului mai este f. importanta si viteza de inaintare. nu spun lucruri destepte. daca vretzi pe larg cautatzi pe site-ul acela francez. e o explicatzie aproape cit un curs de un semestru!
expo (Gabi)
0

#215 Useril este offline   KRI 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 04-February 03

Postat 10 December 2003 - 02:05 AM

am vazut ca ai facut schema de comanda cu UCN5804, ai folosit BB2000 de pe site-ul francez?
0

#216 Useril este offline   Machspeed 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 105
  • Inregistrat: 03-May 02

Postat 10 December 2003 - 10:10 AM

KRI, avind in vedere ca ploterele si imprimantele nu am vazut sa piarda pasi desi merg tot cu MPP, cred ca daca stai in parametri constructivi normali nu ar trebui sa ai probleme. Intr-adevar servo-urile sunt de baza, dar daca nu vrei sa slefuiesti diamante sau sa faci instrumente de masura cred ca MPP-urile sunt totusi suficiente... ;)
Parerea mea.
0

#217 Useril este offline   PiccoMaster 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 10 December 2003 - 12:20 PM

Expo, nu trebuie sa faci apologia calculatorului..... Cu totii stim ce beneficii aduce umanitatii. Forumul este un bun exemplu.
Nu am spus ca cnc este "prea mult". Am spus doar ca in majoritatea cazurilor nu este necesar. Eu nu am de gand sa tai 300 de aripi si nici sa imi fac 100 de aeromodele anul asta. Daca fac productie da, merita. Dar altfel ?
Pretul de 1500 este pret de magazin pentru o scula profi. (step-four de ex.). Daca ai tot ce iti trebuie si ai si pricepere se poate sa-l faci si gratis !?! Eu unul care nu ma pricep la electronica as avea totusi costuri mari (piese, schema, cablaje, software, plus ciubucurile date amicilor electronisti ca sa imi faca circuitele...)
Daca ma hotarasc sa fac productie imi cumpar una de-a gata, sa mearga 24h din 24h.
Despre viteza constanta: este data de gravitatie. Uite iti atasez si desenul (nu este al meu, scuze autorului, dar nu mai stiu de unde le-am luat de pe net). E simpla scula. Am vazut aripi de A2 (planor zbor liber) cu profil convex-concav grosimea maxima a profilului 3 mm(coarda aprox. 10cm) Arata impecabil. Daca nu ma crezi intreaba de Mandru Ionel, sau viziteaza-l si convinge-te.
Iata si ceva desene.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: FoamCutterGeneral.jpg

0

#218 Useril este offline   PiccoMaster 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 10 December 2003 - 12:21 PM

Alt model, acelasi principiu.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: feathercut.jpg

0

#219 Useril este offline   PiccoMaster 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 10 December 2003 - 12:23 PM

Vacumarea placajului pentru aripi (presa).


Iata si un link cu scule "marfa" pentru prelucrarea polistirenului:
www.tekoa.com

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: bagged.gif

Aceasta postare a fost editata de PiccoMaster: 10 December 2003 - 12:25 PM

0

#220 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 10 December 2003 - 04:51 PM

nu vreau sa fac apologia PC-ului si nici polemica dar sustzin in continuare ca un CNC (cel de polistiren in cazul meu, este doar un pas spre cel 3D) este un lucru extraordinar care merita facut. itzi da posibilitatea sa materializezi multe idei cit mai bine.
personal sint de principiul ca daca exista ceva mai bun nu ma multzumesc cu ce-i mai aproape si mai usor. asa ca recomand la toata lumea sa-si faca un CNC, fie el de polistiren, lemn, metal, taiere, frezare, gravare, modelare. e tot atit de interesant ca si construirea unui aeromodel, navomodel, automodel, etc.
si garantez ca nu face domnul de care vorbeai cu masina manuala ce face oricine cu un CNC foam!
in rest e o tzara libera si fiecare are dreptul la o optziune. parerea mea ;)
expo (Gabi)
0

#221 Useril este offline   PiccoMaster 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 10 December 2003 - 07:11 PM

Expo m-ai convins !
Asa ca ajuta-ma sa-mi fac si eu un foam cutter !!! Am de unde sa-mi iau motoare si ceva ghidaje. Cu partea mecanica ma descurc (am strung, freza).
Poti sa ma ajuti cu electronica ? Fireste contra cost sau materiale de modelism !

Asa iti trebuie daca carcotesti ! :rolleyes:
By the way, sunt si eu destul de timisorean si vin des in Timisoara....asa ca nu mai scapi !

CNC sa fie.


P.S. Cine ma poate ajuta cu o schema completa pentru un plotter cu tambur ?
Am un HP Draftmaster 2 latime aprox. 90 cm. Vreau sa pastrez mecanica si motoarele si in rest am nevoie de o electronica noua pentru a-l transforma in cutter-plotter. Mecanic este transformat si merge, dar HP are un soft complicat, chiar tampit. La initializare masoara dimensiunile foii si grosimea, fapt care
impiedica montarea cutitului permanent.
Este cineva care se incumeta la asa ceva ?

Aceasta postare a fost editata de PiccoMaster: 10 December 2003 - 07:18 PM

0

#222 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 10 December 2003 - 11:11 PM

deci, am incercat pe parcurs sa pun pe un ftp diverse chestii (poze, scheme, documentatzii). adresa este http://www.group-ob.ro/temp/
o sa pun si ultima schema pe care am folosit-o, care este pe baza UCN, dar trebuie sa o desenez frumos ca-tzi garantez ca nu intzelege nimeni de acolo! inclusiv desenul cablajului la care am mai adaugat ulterior niste strapuri.
desigur ca pot sa te ajut! de costuri si $ nu poate fi vorba din moment ce ne aflam aici pe un forum de hobby si hobby inseamna placere si nu bani.
partea electronica e f. simpla, chiar banala, si daca lucrezi curat n-are cum sa nu-tzi functzioneze. maine o pun pe ftp.
cit despre cutter plotter: daca intzelegi prncipiul de functzionare al schemei electronice (si crede-ma, nu e greu!) itzi vei da seama ca potzi sa adaptezi schema si la cutter. chiar eu am vrut sa-mi fac unul dar in final mi-am cumparat unul :rolleyes:
cind ajungi prin TM, da-mi un semn (mail, tel) si ne putem intilni, poate chiar treci si-tzi arat cnc-ul meu
expo (Gabi)
0

#223 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 10 December 2003 - 11:18 PM

a... daca HP draftmaster-ul tau deja functzioneaza, mai gindestete inainte sa-i inlocuiesti partea electronica. poate totusi se poate pacali partea mecanica. stiu ca s-a facut si RO o adaptare a unui ploter PIF in cutter. exista la reprezentantze (Summa in TM, Roland in CJ, si o gramada in B ) capul cu cutzit. fa-i o poza la capul ploterului sa vad si eu. e de preferat sa pastrezi partea electronica originala deoarece exista softuri care fac o optimizare a taierii la cutter (mareste viteza in linii drepte si incetineste la curbe) ceea ce e destul de important daca vrei o taiere buna.

Aceasta postare a fost editata de expo: 10 December 2003 - 11:22 PM

expo (Gabi)
0

#224 Useril este offline   PiccoMaster 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 25-April 02

Postat 11 December 2003 - 09:29 AM

Expo, banateni tot banateni ! Mersi !
Am sa ma uit pe link si copiez tot ce este acolo. Nenorocirea este ca eu cu greu deosebesc o dioda de o rezistenta. Asa ca daca vrei sa mai si inteleg schema...
Wow :rolleyes: :o
Oricum eu ma apuc. Daca iese fum, inseamna ca rezistenta este in locul diodei, tiristorul la integrat, condesatorul in locul nichelinei, motorul in priza, etc. :D

draftmasterul nu prea mai merge acum. imi indica eroare pe axa z . il pornesc, face un poc (adica da cu capul de pamant, dupa care indica eroare).
Nu prea am cum sa-i pacalesc softul. El este foarte performant, dar nu se poate face salt peste instructiunile de masurare. Plus ca el are un depozit de penuri si isi duce pen-ul tot timpul in depozit ca sa nu se usuce cerneala.
Am avut si pif si roland.
Din punct de vedere mecanic adaptarea este simpla ! Totul este sa ai multa rabdare sa-ti faci suportul de cutit. Eu l-am facut singur si merge brici. Mai putin plotterul acum....
Am folosit cutit de roland si 2 rulmenti unul cu int.2mm si celalalt de giroscop in care intra varful conic. Restul e treaba de strungarie foarte fina (cota de rulm. ext. 5mm !) Poti sa si cumperi suportul dar costa cam 100$ la Roland si nu merita.

Poate adaptez schema ta, daca zici ca merge. Crezi ca trebuie sa modific motoarele sau reductiile, sau pot modifica parametrii din soft. (ma gandesc ca daca am reductii aiurie pe axele x si y cercul ar putea fi oval. Intelegi ce vreau sa zic ?
0

#225 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 11 December 2003 - 02:57 PM

pai o sa incercam sa te ajutam si la partea electronica :rolleyes:
nu-i complicat sa facem un cablaj in plus...
te astept sa ne intilnim in TM. eu insa voi fi plecat in jurul craciunului din oras. un tel inainte (0722 460600)
pt. HP, prima data incearca sa gasesti pe net ceva documentatzie despre el. daca potzi sa-l desfaci si sa te uitzi ce motoare are (unipolare/bipolare, un nume, cod, ceva) ca sa vedem citzi pasi are, ce amperaj, voltzi, etc. partea electronica e aceiasi...
eu nu am folosit BB2001, desi la inceput am vrut. in final mi-am dat seama ca pot sa concep una. partea de reglare a temperaturii firului este momentan manuala, dar voi face un reglaj electronic. partea electronica nu face altceva decit primeste de la PC pas si directzie si comanda MPP. nu modifica nimic mecanic. mai bine faci modificarile din soft. kellyware e f. bun , complex si flexibil!
vorbim..
expo (Gabi)
0

#226 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 December 2003 - 07:37 PM

Sal @ all
O intrebare pt. "expo" in legatura cu softul de la kellyware.La masina de taiat polistiren CNC intervine o
"problema" sa-i zicem asa in momentul in care o punem sa taie o aripa delta.Partea dinspre fuzelaj a
aripii are profunzime mai mare si e mai groasa in comparatie cu extremitatea de aceea apare nevoia de
a comanda cele doua brate ale masinii independent.Partea masinii care taie aripa dinspre fuzelaj va
trebui sa aiba o viteza mai mare de deplasare iar cealalta va trebui sa fie mai "lenesa".Poate softul de la
Kellyware sa faca asa ceva sau e programat numai pt. aripi dreptunghiulare sau obiecte simetrice?
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#227 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 December 2003 - 07:44 PM

Si inca ceva de exemplu pt reglarea temperaturii firului vrea sa folosesc un regulator de luminozitate a
becurilor din camera pe care-l pun pe primarul transformatorului reusind astfel sa reglez tensiunea si
din secundar.Sau cel putin asa cred io. :rolleyes: :D :o .La noi le gasesti la 10€ si duc o putere de 500W.
Credeti ca va functiona?
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#228 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 4780
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 11 December 2003 - 07:48 PM

VA...
ID Yahoo Messenger: bitex25
Telefon: 0721 385365
0

#229 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 11 December 2003 - 10:25 PM

1. TRUE! kellyware nu poate comanda diferit cele 2 axe. softul de la francezul acela, Gilbert, sau asa ceva, poate. o sa fac intr-o buna zi si schema aia practic...
2. si eu partea de "comanda" a firului tot cu un variator de tensiune de bec am facut-o! atasez si o imag. cu schema (luata de undeva de pe net). pur si simplu am mai adugat un traf. cu intrare 220V si iesire 14V, toroidal.
expo (Gabi)
0

#230 Useril este offline   expo 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 231
  • Inregistrat: 12-October 03

Postat 11 December 2003 - 10:27 PM

iar am uitat sa pun si atachment-ul!
P.S. asta e buna pt. totzi care vor sa faca un foam cutter manual cu extrem de putzini bani! si apoi, dupa ce o sa se convinga ca tot mai bun e un CNC, ii asteptam aici...

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 60_Schematic_20for_20dimmer__20doorbell_20transformer_20foamcutter.gif

expo (Gabi)
0

Arata acest topic


  • 108 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro