Modelism - RHC Forum: ce imi recomandati? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

ce imi recomandati?

#1

  • Grup: Guests

Postat 24 June 2007 - 09:36 PM

vreau sa imi construiesc un aeromodel si nu dispun de prea multe resurse financiare.nu m-am hotarit ce materiale o sa folosesc(inca).cred k polistiren(k am din abundenta in pod).INTREBAREA:in loc de servomecanisme pot pune doua motoare electrice pe aripi pentru a putea vira? si apropo de motoare electrice...am vreo doua CD-ROMuri pe acasa pot folosi motoarele lor?(desi cred k is km grele)
P.S. legat de materialul pe care il voi folosi cu ce scule il pot taia astfel incat sa imi iasa cv de calitate?
dupa cum vedeti nu vreau sa cheltuiesc km mult si asta pentru k nu am de unde dar o sa incerc ca ptr partea electronica sa strang cv banuti.
Multumes anticipat!!
astept sugestiile voastre :)
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

  • Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Cluj Napoca

Postat 24 June 2007 - 11:15 PM

dupa c invetzi s skri romaneshte poate vei primi ceva raspunsuri...ne-am intzeles...philozoaphe?
solutia cu cate un motor pe aripa nu merge.
motoarele de cd-ron trebuie modificate, alti magneti, rebobinate, multa bataie de cap.
mai bine aduna bani ia o statie si un ez si inveti sa zbori
Experimental Rocketry
The only way to fly...



0

#3 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 24 June 2007 - 11:52 PM

Te complici prea mult si cum esti singur acolo nu cred ca te descurci usor.
Poti pune motorase sa virezi, dar e greu sa le comanzi fara o electronica potrivita. Si apoi iti trebuie statie de radiocomanda, care nu-i neaparat foarte ieftina.
Concluzia e ca tot trebuie sa cheltuiesti ceva bani, ca numai din briceag si polistiren nu faci aeromodel radiocomandat.
Cu ceva indemanare faci planoare, poti incerca zbor liber, dar pentur radiocomanda iti mai trebuiesc materiale. Mai citeste mesajele de pe forum.
Poate gasesti pe cineva prin apropiere cu care sa te mai ajuti...
Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#4

  • Grup: Guests

Postat 25 June 2007 - 07:54 AM

Multumesc pentru sfaturi!!!
Bun, deci ideea mea cu doua motoare nu e buna.
Cred ca voi incepe mai intai cu un planor dupa cum spune si bitex.Cam ce materiale ar trebui sa folosesc?Pot folosi polistiren la planor?
Astept parerile voastre!
P.S. Sunt incepator si e normal sa mai gresesc,puteti sa ma criticati ca nu ma supar( dar mai subtil nu ca Dex http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mad.gif )
0

#5 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 25 June 2007 - 08:21 AM

Acum imi dau seama ca am inteles gresit ce spuneai cu cele doua motoare.
Eu am crezut ca vrei sa le folosesti in locul servourilor clasice pentru a actiona suprafete de comanda. Din ultimul tau mesaj pricep ca doreai sa le montezi pe aripa exact ca la jucariile chinezesti, pentru tractiune si virajul sa-l obtii prin modificarea turatiei (de fapt pornirea sau oprirea motorului).
Merge cum spui ca asa sunt facute multe din jucariile din comert.
Dar sa modifici o astfel de jucarie inseamna sa ai una, sa iei toata electronica de la ea (sau sa faci una identica), sa iei cele doua motrase (sa zicem ca gasesti si putin mai puternice fara sa arzi electronica) si sa montezi totul pe un aeromodel mai mare.
Asta incercai sa explici?
Daca e asa, atunci poti face toata treaba, cu pretul unei jucarii. Rezultatul va fi o jucarie mai mare, dar nu mult mai mare. Asta in conditiile in care reusesti sa construiesti ceva. Adevarul e ca poti face ceva sa zboare si sa-ti placa.
Parerea mea e sa aduni treptat niste bani si sa cumperi echipament pentru aeromodele adevarate, cu statie RC si tot ce mai are pe langa ea, sa vezi de un motor electric, acumulatori, servouri si un variator, nu in cele din urma un plan de aeromodel simplu de construit dar usor de zburat (ceva stabil, pentru incepatori) si sa incepi sa lucrezi. Pana procuri toate astea te lamuresti si cu materialele, ca se gasesc de cumparat.
Nu stiu cum te descurci la capitolul indemnare si rabdare. In principiu un planor trebuie sa fie usor si sa arate ca un planor. Ca altfel ne-am bucura de tigai zburatoare. Un planor e un planor si poate o sa intelegi asta pe parcurs.
Poti construi si din polistiren dar cu multa munca. De fapt orice planor construit acasa cere multa munca, cunostinte tehnice, indemanare, rabdare, ceva materiale. Vezi de ele si incepe treaba.
Raspunsul simplu la intrebare este "DA", poti folosi polistiren la planor. Dar polistirenul nu este cel mai usor si mai rezistent material. Ca iti trebuie sa fie si rezistent, nu numai usor.
Eu n-am folosit niciodata polistiren, si nu cunosc detalii. In timp am vazut planuri de modele cu mult polistiren in ele, ba pe la aripi, ba pe la fuselaj (ba chiar gasesti multe modele 100% din polistiren). Cred ca cel mai greu pentru inceput e sa te hotarasti cu ce sa incepi. Un planor e frumos dar trebuie sa-ti placa planoarele sa incepi cu ele. Si un planor fara radiocomanda nu e cea mai mare placere.
Zic sa-ti faci ordine in idei si sa vezi cu ce incepi. La asta vei primi sfaturi mult mai bune de la ceilalti membri ai forumului.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 June 2007 - 08:33 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#6

  • Grup: Guests

Postat 26 June 2007 - 10:02 PM

Dap exact asta am vrut sa zic.Voiam sa folosesc cele doua motorase pentru a vira si ptr tractiune(imi cer scuze:m-am exprimat ca o cizma si s-a inteles altceva).Multumesc ptr sfaturi.In cateva zile vreau sa imi procur materialele si sa ma apuc de construit.Ma bucur ca ma intelege si pe mine cineva.
Numai bine!
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro