Filtre de apa, osmoza inversa. Are cineva montat prin casa asa ceva ?
Postat 23 May 2007 - 05:42 AM
Postat 24 May 2007 - 02:52 PM
nox (se gasesc in mod curent la fiaie) pt. protectia pastilelor ceramice aflate in baterie. In continuare este este montat un filtru mecanic (pt. retinerea particulelor f. mici ) confectionat dintr-o sita din teflon cu ochiuri microscopice urmat de un alt filtru chimic din carbune activ. Neaparat trebuiesc 2 inseriate pt.a usura functionarea F. chimic (din carbune activ, ceramic, etc) Unele se pot spala ,altele nu. Eu le spal cam la 6 luni si te asigur ca iese O MIZERIE... Primii care iti vor multumi vor fii rinichii apoi ficatul si inima. Bineinteles intreg organismul va fi fericit. Ceea ce ti-am prezentat este varianta cea mai simpla si mai ieftina. Orice ai alege , faci un lucru inteligent pt. tine si familia ta. De retinut: pe chiuveta va trebui sa ai robinet SEPARAT pt. apa de baut-este mai economic de doua ori-
Postat 24 May 2007 - 04:05 PM
Postat 24 May 2007 - 04:47 PM
Cornelius, la 24 May 2007, 16:05, a spus:
aham
banuiam io
asta vand si cunosc f bine sistemele si membranele de osmoza inversa...
filtrele functioneaza exact cum zici: trece toata apa mai putin particulele mai mari de cat dimensiunea filtrului.
La osmoza exista un grad de recuperare. La cele industriale gradul asta poate fi de 75% maxim si atat. Adica din 100 litri intrati recuperezi 75 litri apa osmozata (permeat) si restul la canal, adica 25%
La sistemele astea mici montate sub chiuveta (under sink R/O) recuperarea e sub 25%.
Ah, si inca ceva Cornelius. Debitul de permeat (adica apa aia care trece de mebranele de osmoza) depinde sensibil de temperatura apei. Ca si exemplu numeric: pentru un singur grad celsius in minus al apei de intrare, debitul de permeat scade cu 3%.
Aceasta postare a fost editata de IlPadrino: 24 May 2007 - 04:48 PM
0728.26.93.19
Postat 24 May 2007 - 06:00 PM
E un filtru CHIOR, fara nimic deosebit. Putina filtrare mecanica si ceva carbune activ pe acolo. Cornelius are dreptate, cat bagi atata scoti, la buzunar nu se simte nimic in plus, legat de apa. Si pentru a proteja filtrul este recomandabil circuitul separat, asa cum se povestea pe aici. Dar si IlPadrino are dreptate. Cred ca filtrele astea nu sunt cu osmoza, cu atat mai mult cu cat n-am vazut-o nicaieri... :D
Apa calda si rece menajera se consuma exact ca si inainte, in schimb un pahar de apa ceva mai curata (nu chiar ca palinca) iei prin filtru.
Cat bagi atata scoti. Exista o mica pierdere de presiune corelata cu gradul de filtrare dar nu se simte atat de mult.
Ca umbli la detalii si vrei element filtrant "de la bunica", ca e ceramic cu picatele roz, sinterizat din afine, asta-i alta treaba si e legata de buzunar. Durata de viata normal ca depinde de gradul de folosire, de gradul impurificare al apei, de posibilitatea de spalare si de altele...
Eu am fost derutat de titlul subiectului si speriat de "osmoza". Dar daca e fara, atunci stiu ce este!
Indiferent cum este, merita folosit. Nu stiu cat sunt afectate organele (rinichii, ficatul si inima) de impuritatile mecanice (solide) din apa. Pe alea chimice oricum nu le retine nimic. Ar insemna o uzina sub chiuveta... Teoretic poti retine sau neutraliza cate ceva din impuritatile chimice dar nu-i simplu. Zic si eu...
Si ca un PS, eu am montat filtrul la vedere, deasupra chiuvetei...
Dupa ce ca suna urat mai e si inversa... Osmoza... Câh...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 May 2007 - 06:09 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 24 May 2007 - 07:15 PM
daca nu ai gasit nimic atunci da: ce intra si iese mai putin solidele in suspensie
probabil asta are si Cornelius si probabil de asta a si costat doar 1,5 mill acum 3 ani
Divaisurile astea exista si chiar sunt in adevaratul sens al cuvantului niste uzine de apa si DA, retin 99% din tot ce se alimenteaza la intare.
Din nefericire aceste mici uzine sunt vandute in sistem MLM si de cele mai multe ori sunt tepe. Fara asistenta "after sales" sau "after market".
Pentru cei interesati merita citit aici. Acesta fiind unul dintre cei mai importanti producatori de membrane.
Pe scurt daca din ceva prost vrei sa retii ceva bun o parte se arunca.
0728.26.93.19
Postat 24 May 2007 - 07:58 PM
Sunt filtre si filtre... Ce gasim noi facut pe la magazine la pret de-o gogoasa sunt filtre mecanice cu ceva performante si doar cu urme de actiune chimica (sau mai bine zis antichimica). Bune la casa omului! Nu scumpe, usor de montat si intretinut.
In conditiile retelelor noastre de distributie a apei sunt exact ce trebuie.
Micile uzine sper ca vor fi cat mai accesibile, pe masura ce apar din ce in ce mai mari probleme cu apa.
Daca e sa raspund intrebarii de la inceput, DA, merita banii si efortul de a avea un robinet in plus pentru cateva picaturi de apa. Daca nu curata, macar mai bine filtrata.
Ca instalatie se rezolva usor cu materialele din magazinele de azi. Ca aspect arata OK, sunt accesibile ca pret si pe cuvant ca sunt zone in tara unde un asemenea filtru este necesar. Nu suficient pentru sanatate, dar din nefericire, necesar.
Mai intervin doar sa raspund pertinent, fara glume aiurea. Incerc...
Spor la treaba!
Postat 26 May 2007 - 01:21 AM
Treaba sta in felul urmator: - este un filtru cu 5 elementi de filtrare.. apa curge prin ea non-stop (adica in mare parte se duce la canal) si apa cea mai pura in butelie. Produce cam 15 L de apa pura la aprox 1.5-2 ore.
Astept sa duc apa la un laborator sa ii fac ceva analize sa vedem daca este buna de ceva.
Postat 26 May 2007 - 01:32 AM
Acum sa spui tu pe forum ce si cum este! Ca sa vedem diferenta intre variantele de pe piata.
Spor la treaba!
Postat 29 May 2007 - 09:04 AM
Radu_, la 24 May 2007, 22:08, a spus:
Asta e bine sau e de rau ? Ca la unele analize rezultat negativ inseamna ca e totul bine.
Am tot o minune de la Brita si se simte la gust, e mai placuta, mai putin dura.
Postat 29 May 2007 - 10:16 AM
acsaba, la 26 May 2007, 01:21, a spus:
adica, exact ce ziceam...
pur experimental, merita vazut cata apa se duce la canal si cata la butelie.
o determinare rapida a calitatii apei o poti face cu un conductometru. Dupa osmoza ar trebui sa ai o apa cu o cunductivitate intre 10-15 microSiemens/cm
0728.26.93.19