Modelism - RHC Forum: Asociatia Romana pentru Experimente Aerospatiale - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Asociatia Romana pentru Experimente Aerospatiale

#31 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 February 2007 - 11:35 PM

Cam dupa linia propusa de Liviu doream si eu sa se desfasoare activitatea asociatiei, cu precizarea ca asociatia va trebui totusi sa traseze niste teme si proiecte care sa fie realizate de membrii ei.Proiecte care se vor stabili de comun acord la adunarile generale ale asociatiei.Acestea ar putea fi liber alese de membrii asociatiei sau
ar putea fi proiecte de cercetare luate de la diferite ministere dupa cum amintea si Bitex de ele.

Ca o paranteza tin sa amintesc ca ARCA a primit de la un minister, nu mai stiu care 70.000 de euro pentru proiectul de racheta tinta supersonica.Acum nu zic ca noi ne-am putea infige la un asemenea proiect sau asemanator dar cred ca se pot gasi niste proiecte mai usoare pe specificul asociatiei care pot fi realizate sau propuse spre
realizare diferitelor ministere care ar putea contribui la autofinantare.Stiu ca e totusi inca un drum lung pana acolo.Dar e posibil.

Ca modalitate de functionare efectiva ma gandeam ca si Liviu la filiale judetene.Fiecare filiala ar putea realiza cate un subansamblu dintr-un proiect mai serios si la urma
sa se asambleze totul in ceva functional.Adica ca si exemplu construirea de un timer si instalarea lui,sistem de ejectare pirotehnic de parasuta,parasuta propriu zisa conul,corpul de racheta ,etc.Si la adunarile generale se pot toate asambla si lansa de pe un poligon autorizat.Desigur pe langa realizarea de proiecte mai importante
o filiala ar trebui sa mediatizeze activitatea asociatiei prin organizare de workshop-uri in scoli si sa faca demonstratii practice de rachetomodele.
Cam in directiile astea ma gandeam sa functioneze o asemenea asociatie.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#32 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 01 February 2007 - 11:48 PM

Nu am ingorat nici un segment de posibili membri ai asociatiei. Ai inteles ce ai reusit. Legat de membrii de peste hotare mi-as dori sa existe si sa fie cat mai multi. Ca stiu ce inseamna asta. De altfel pentru mine n-au existat niciodata hotarele si nici distantele. Ajungeam mai repede acasa din Londra decat din Bucuresti. Ca sa nu mai zic de altele.
Pe ei m-as baza cel mai mult, poate uneori mai mult ca pe cei de aici, dar nu in absenta celor de aici.
E cum ai dori de acolo sa faci asociatie in Romania fara ca aici sa ai cu cine. Si sa vrei sa faci rachete mari, fara ca aici rachetistii sa doreasca asta. Sau sa vrei sa faci baloane si aici sa doreasca unul singur asta. Si ala sa vrea ceva pentru publicitate nu sa masoare ce-ti place tie. Ca ei vor sa lanseze in dosul casei, nu sa bata drumul 800 km sa lanseze unde se aproba si cand se aproba. Ei vor o lege care sa le permita sa lanseze orice si oriunde, sa faca tot ce le caca mintea.
Ca daca s-ar aproba lansari, teste, experimentari, o singura saptamana in fiecare an, organizat, intr-un poligon militar, pariez ca nimeni nu s-ar duce ca nu-i FUN. Nu poate fi fun sa faci ceva serios, dupa reguli si cu simt de raspundere.

In alta ordine de idei, mi-ar fi greu sa stiu ca am contribuit la ceva si sa vad totul prin internet. Chestie subiectiva, asta e...
Si ca tot zici ca merge treaba la distanta de ce nu te ocupi tu de "racolarea de membri", de cresterea numarului de membri de aici? Ca zici ca ai toate mijloacele tehnice.

E greu de ajuns la un consens. Poate nu inteleg care sunt prioritatile.
Asociatia s-ar face in Romania? Daca DA, primeaza obiectivele celor de aici?
Cati de la noi doresc asa ceva si concret CE doresc? Ce doresti tu, am aflat. Dar nu am aflat nimic de ceilalti posibili membri.
Eu vad toate ideile din fisierul atasat pe aici (ala format DOC) perfect realizabile, dar nu toate de la inceput si nu simultan.
Consider ca ar trebui prinse in statut inca de la inceput pentru a nu fi necesara o noua munca cu schimbarea acestuia. Dar se poate si altfel: eventual conceperea unui statut simplu, fara domenii inguste, restrictive, sau conceperea unui statut initial si schimbarea lui ulterioara daca e cazul. Nu e scump, e doar munca in plus.

Ca activitate pentru obtinerea fondurilor eu as vedea contractele de cercetare. Toate acum se finalizeaza cu model experimental, prototip. Poate fi aerostat, racheta mai mare, robot pentru deminare, ORICE. Nu e nimic ilegal sa faci racheta de 5 m inaltime dar sa nu-i pui motor incarcat. Sau sa faci motorul si sa nu-l incarci cu nimic. Sau multe altele. Unele se rezolva pe parcurs sau le rezolva cine plateste. Chiar daca nu vor fi contracte obtinute in nume propriu, pot fi colaborari tocmai pentru acel prototip, datorita experientei noastre. Asta presupune pasiunea, cunostintele si toate calitatile alea cu care ne laudam. Ne descurcam. S-ar obtine ceva bani, ar fi o buna reclama pentru asociatie, ar fi un punct de plecare.
Asociatia nu o vad facuta pentru joaca in momentul in care nu are bani nici de platit chirie pentru un spatiu. DUPA ce apar fondurile, poate ajunge sa finanteze activitati pentru distractia membrilor. In paralel trebuiesc rezolvate problemele administrative, legale.
Pentru inceput se poate lucra lejer la contracte. E cerere enorma, nu exista forta de munca, nu are cine sa lucreze si sa ia banii. Pare ciudat. La noi in catedra s-au castigat contracte de MILIARDE de euro. Multe miliarde si multe contracte. Si nu are cine munci la ele. Se fac tot felul de parteneriate. S-ar face si cu asociatii de genul asta daca ele ar exista si ar face ceva concret. E economie de piata, cerere si oferta.
Am impresia ca nu stiu care ar fi scopul unei astfel de asociatii. Vad ca ne incurcam in probleme. Parca am pornit de la ceva care urmarea schimbarea situatiei de fapt, privind legislatia. Nu mai stiu. Vad ca deviez de la subiect.
Spor la treaba.

PS. Am facut o lista (sper sa nu omit pe nimeni sau sa nu pun de la mine):
De peste hotare:
MIG-29 - SUA
Liviu123 - Canada
Skyspy - Austria

Cei de aici cred ca sunt:
Sebip - Baia Mare
Mr. F - Bucuresti
Anonim2 - Timisoara
MrSpace - Bucuresti
bitex - Bucuresti

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 February 2007 - 12:05 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#33 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2007 - 12:22 AM

@ Bitex - poti sa ne dai niste exemple de proiecte de cercetare care s-ar potrivi cu activitatile noastre si dupa puterile noastre de acum ca la inceput de drum?
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#34 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2007 - 01:01 AM

Cand ziceam ca ai ignorat nu ma refeream la modul "rau" ci fix la ceea ce ai zis chiar tu ... citez:"Repet, consider ca pentru inceput conteaza mult mai mult cei care sunt inscrisi si pot face fizic ceva. Ca intr-un tarziu ajungem sa facem statutul. Te duci tu la judecatorie sa inscrii asociatia? Te duci tu sa te ocupi de restul problemelor? N-as crede. Se duce unul de aici care nu exista inca. "
La aceasta afirmatie eu ti-am raspuns ca multe dintre probleme pot fi rezolvate si de la distanta si ca daca tu crezi ca cei de la distanta nu pot ajuta concret, este posibil sa te inseli.
Asa cum de altfel poate ca te inseli atunci cand crezi ca, iarasi citez: "Ca daca s-ar aproba lansari, teste, experimentari, o singura saptamana in fiecare an, organizat, intr-un poligon militar, pariez ca nimeni nu s-ar duce ca nu-i FUN. "

Si aici ma refer la cei care vor sa faca treaba si nu la cei care vor sa lanseze 3 artificii de revelion...
De altfel asa cum ziceam, va exista un exemplu cat de curand.

Vizavi de intrebarea ta, citez: "Si ca tot zici ca merge treaba la distanta de ce nu te ocupi tu de "racolarea de membri", de cresterea numarului de membri de aici? "
Deja un student PhD (roman) ce isi face teza de doctorat pe nanotehnologie/nanotuburi/senzori precum si un doctor cu specializarea pe inginerie/structuri/modelare (ne poate ajuta cu tot ce tine de structuri atat dpdv mecanic cat si termic) si-au exprimat dorinta de a fi parte a unei astfel de organizatii. Dar lucrurile acestea sunt probabil mai putin importante din moment ce zicem ceva si dupa 2 mesaje sustinem fix opusul...

Vizavi de contractele de cercetare... intotdeauna mi se va parea o enigma cum reusesc unii fara pic de experienta pe tinte (fie ele supersonice) sa castige contracte de interes national. Iar aceasta neintelegere va fi probabil o bariera in a obtine astfel de bani.
Iarasi vom produce trei aeromodele pe post de tinta si vom crede c-am inventat (citez bitex) apa calda. De-a lungul anilor (si-am stat cu ochiu` pe domeniul acesta lucrand in US la cateva proiecte-vezi MQM-urile) tintele aeriene au fost marcate de festivism si nu de utilitate propriu-zisa.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 02 February 2007 - 01:05 AM

0

#35 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 02 February 2007 - 01:05 AM

Concret, in catedra, avem proiecte pe structuri de roboti mobili (cu roti, pasitori, autonomi sau nu...) si roboti industriali. Vorbesc de colectivele cu care colaborez eu. Altele au alte contracte dar tot de mecanica fina si mecatronica (exemplu concret din catedra: nanoroboti, laboratoare de masuratori si altele).
Ca tot facem modelism sunt multe teme care se aproba in domeniul robotilor autonomi (de la jucarii pana la aia pentru armata).
Se aproba multe legate de mediu, supraveghere, monitorizare, avertizare, reciclare... Sunt listate pe net (o sa caut sa revin cu adresa exacta)

Nu e usor de castigat un contract din asta. Sunt sute de pagini de scris, trebuie ceva experienta pentur documentatie. Nu la asta m-am referit.
Ziceam ca foarte multi au castigat contracte si nu au unde realiza prototipul. De regula sunt 2-3 etape. De regula in ultima se realizeaza prototip sau model experimental si nu se descurca lumea. Aici e loc pentru cei care stiu sa faca.
Se cheltuiesc bani aiurea pe materiale din care nu iese nimic. In final se apeleaza la colaboratori externi care fac treaba "murdara". Si aia nu-s multi. In catedra de ani de zile ma chinuiesc sa introduc servourile de modelism ca alternativa la motoarele lor de sute de euro si abia acum am reusit. Multi nu au putut tine pasul cu tehnica si efectiv lucreaza greu.
Nu e imposibil de gasit ceva. Nu e nici usor. Dar trebuiesc scosi bani din ceva. Sau venim cu bani de acasa, facem tot ce vrem pentru distractie in speranta ca va interesa pe cineva si va face o sponsorizare pentru reclama.

E greu sa zic ce s-ar potrivi cu ce stim noi, ca nu stiu ce stim NOI. Ma cunosc doar pe mine. MrSpace, Sebip si Anonim2 se pricep foarte bine la electronica si cam atat am vazut. In rest e doar teorie. Cu ei cred ca ar merge usor proiecte legate de echipamentele folosite in experimentari.
Cine sa faca proiectare mecanica pentru rachete mari? Pana si eu mai am putin si uit sa si desenez corect.

La fel de concret: exista un concurs (proiect) initiat de o firma care ofera 1000 euro in materiale si pana in 1000 euro ca premiu daca faci o realizare practica folosind echipamente pneumatice. ORICE proiect. Ai nostri studenti deja incearca sa introduca pneumatica in proiectele lor de diploma sa poata obtine acei bani. Astept rezultatele. Posibilitati de obtinere a banilor sunt dar nu direct trecand la joaca.
In cazul in care se doreste o asociatie numai pentru distractie nu e asta la care ma refer eu.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#36 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2007 - 01:09 AM

Se fac nanoroboti in Politehnica? :D Nu ma refer la studii teoretice.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 02 February 2007 - 01:10 AM

0

#37 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 02 February 2007 - 01:55 AM

MIG-29, la 2 Feb 2007, 01:09, a spus:

Se fac nanoroboti in Politehnica?  :D  Nu ma refer la studii teoretice.

MIG-29

Nu, ii luam gata facuti de la aprozarul din colt.

"Deja un student PhD (roman) ce isi face teza de doctorat pe nanotehnologie/nanotuburi/senzori precum si un doctor cu specializarea pe inginerie/structuri/modelare (ne poate ajuta cu tot ce tine de structuri atat dpdv mecanic cat si termic) si-au exprimat dorinta de a fi parte a unei astfel de organizatii. "

Foarte bine. FELICITARI! Ai gasit cativa si de pe la noi?

Daca tu crezi ca poti face o asemenea asociatie cu studenti si doctori, n-ai nimerit-o. Din astia iti aduc o caruta. Azi sunt si maine nu-s. Se casatoresc, pleaca sa munceasca, au de cumparat o locuinta, le naste nevasta, au un job care nu le permite inca un al doilea si asta e doar inceputul. Stii cate sute de pagini are un proiect din asta? Doar sa faci documentatia sa participi la concurs. Si cate sute de pagini are documentatia pana termini proiectul? Poate stii. Un om sta zilnic si scrie, face calcule tabele si hartii, umbla dupa semnaturi stampile si aprobari cam 10 ore pe zi timp de 1 an. Sau si mai mult. Si asta pe langa job-ul lui pentru care este platit. Unde gasesti om liber sa faca asta? Ca sa fac un cilindru intr-un soft si sa-l analizez acolo e simplu. Sa-i pun un capac sa trag cateva linii e simplu. Face asta orice student. Sa vezi cum e dupa aia sa faci sa ai cilindrul ala pe masa! Ca nu-i ca in America sa dai un telefon si in 2 ore sa vina curierul cu marfa.

Hai sa-ti spun cateva din programul meu.
-In 2 saptamani am de terminat un proiect de diploma (inceput acum 2 saptamani) cu un student. Nu-l pot lasa in aer desi pentru mine e munca patriotica. Dar trebuie sa-l ajut. Bineinteles ca e cu realizare practica.
-In cateva saptamani imi naste nevasta si pana atunci am de rearanjat camera in care locuiesc. De schimbat ceva mobila, mai una, mai alta. Oare o fi de munca? Oare dupa aia o fi? Ca nu stiu, da' zic si eu...
-Pana in iulie am de terminat alte doua proiecte cu doi studenti la care presupun ca o sa muncesc mai mult eu, cu titlu ca-i ajut.
-pana in august am de terminat proiectarea si executia a 10 cnc-uri (ca prototip) pentru o firma, de la primul surub pana la ultimul element. Si nu se termina aici.
-pana in octombrie am de terminat teza de doctorat (are si aia realizare practica si ce mai stii ca presupune asta).
Toate astea in conditiile in care am ramase neterminate niste lucruri incepute anul trecut si pe care trebuie sa le termin, in conditiile in care am doua job-uri cu acte, in conditiile in care trebuie sa ma ocup si de aranjarea sediului clubului de modelism, cand mai am pe cap si alti studenti pe care i-am ajutat si au inceput proiecte (ale lor, proprii si personale) si nu-i pot lasa cu ele neterminate si multe altele. Mai vad printre picaturi de modelism, mai fac ce mai am de facut... Si asta ar fi cam jumate din ce am de facut.
Ideea nu e ca sunt gica contra ci ca efectiv nu am timp ziua sa fac alte activitati desi aparent sunt liber. Stau noaptea si lucrez la proiecte (exceptand minutele in care scriu pe forum) si ziua vad de ele. Pot face cate ceva, dar nu bag mana in foc ca pot sa respect ce spun ca fac. Uneori n-am reusit. De asta ziceam ca nu-s disponibil pana in octombrie ca nu vreau sa incurc.
Dar o sa incerc sa contribui cu ce pot.
Si daca se ajunge la concluzia ca incurc, renunt sa mai intervin, ca poate merge treaba mai repede. Pentru mine timpul trece la fel.
Pot sta noaptea si lucra la hartii, proiecte, simulari si toate alea! Mi-e teama ca vine ziua si nu am ce face cu ele. Cineva trebuie sa se ocupe concret de ele, sa le puna cap la cap si sa faca ceva cu ele. Cineva trebuie sa se urce intr-o masina si sa mearga din loc in loc cu unele treburi. Nu pot fi tot eu ala, acum. Cauta tu pe net altul disponibil sa faca toata treaba necesara si muncesc eu noaptea ca-mi place!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 February 2007 - 01:59 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#38 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2007 - 03:17 AM

"Foarte bine. FELICITARI! Ai gasit cativa si de pe la noi? "

N-am gasit de pe Drumul Taberei Nr 20 dar am gasit de pe Drumul Taberei Nr. 5. Se pune? Sunt de la noi?

Fii sigur ca toti avem programul incarcat si fii sigur ca toti avem responsabilitati mai mult sau mai putin importante. Nu ti-a cerut nimeni sa-ti ignori responsabilitatile de dragul unei asociatii ce nu exista deja. Ba din cate imi amintesc scrisul pe forum e benevol... la fel si participarea in asociatia respectiva. De aceea nu trebuie sa fim 2 membri ci 200 pentru ca atunci cand 1-2-3 membri sunt ocupati cu responsabilitatile conexe, ceilalti pot tine proiectele la suprafata.
Cu timpul poate asociatia respectiva se transforma pentru membri intr-un full time job. Stiu ca aici liviu123 va comenta zicand ca... vrem hobby sau job? Raspuns: vrem sa ne autofinantam facand ceea ce ne place.
O sursa de finantare sunt contractele despre care vorbea bitex, alta sursa de finantare sunt firmele/companiile interesate de domeniul rachetelor si de outsourcing a unei parti din munca, si inca o alta sursa de finantare sunt fondurile europene si americane pentru dezvoltarea stiintei/tehnologiei. Si nu sunt putine fonduri!

Dar pentru orice am face trebuie sa stim cu cine plecam la drum si de aici si "recenzia" de membri pe rhc.ro Dar asta nu inseamna ca trebuie facuta exclusiv pe acest forum. Trebuie gasite parghii pentru popularizarea acestei "idei" (fragile deocamdata) de asociatie si pe alte canale pentru "acapararea" potentialilor membri care nu folosesc acest forum dar care totusi ar putea ajuta dezvoltarea asociatiei.

Si bineinteles inainte de toate trebuie bunavointa.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 02 February 2007 - 03:17 AM

0

#39 Useril este offline   domnu_doctor 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 02 February 2007 - 08:14 AM

Skyspy, la 1 Feb 2007, 23:35, a spus:

...
Ca modalitate de functionare efectiva ma gandeam ca si Liviu la filiale judetene.Fiecare filiala ar putea realiza cate un subansamblu dintr-un proiect mai serios si la urma sa se asambleze totul in ceva functional. ...

Ma bag si io cu o parere, dupa o experienta de fro 10 ani in cercetare. Efectiva. Cu brevete, prototipuri, modele industriale, serie zero, serii mici si cam atat, ca de aici incolo, treaba se complica, cum bine zice @bitex. Toate interesante, functionale si utile, da' din pacate :D ... abandonate ... din cauza ca "... n-avem bani sa mergem mai departe".

Imparteala responsabilitatilor pe subproiecte/subansambluri, este o treaba care presupune functionarea destul de buna a unui mecanism inofrmational de interpretare/prelucrare a unor date in acelasi mod, ca sa se poata ajunge la rezultatu' dorit/propus. :D :D
Asdministrarea acestor responsabilitati, este e o treaba de ... management ! :D si in moentul in care s-a purces la drum cu un proiect, targetu' ... tre' sa fie foarte clar in mintea integratorului de proiect, a managerului de proiect, care pe tot parcursul derularii acestuia tre' sa aiba un control riguros asupra tuturor etapelor de parcurs, in asa fel incat sa le poata imbina cantitativ/gabaritic/in_timp/calitate/performante, etc. pentru a se apropia cat mai mult de tinta, pentru ca de atins oricum n-o va atinge niciodata. Asa cum a fost gandita initial.

In functie de complexitatea obiectivului propus al proiectului, treaba asta administrativ/manageriala, poate lua forme destul de complexe si cel care se implica in aceasta problema, tre' sa tina cont ca e un sac, nu prea usor de dus. Adica tre' sa tina cont ca se va confrunta cu cele mai ciudate probleme pe care si le poate imagina cineva. Vorbesc de experiente traite pe propria piele, nu din ... auzite !

Ideea este ambitioasa ! :D

Cand lucrurile se vor cristaliza si vor incepe sa prinda contur, sunt convins ca vor aparea si factorii de sustinere/realizare/materializare ale ... bucatelelor ce vor constitui componentele proeictului. Si tot atunci vor aparea si cei care se vor implica, fiecare cu ce stie, sub bagheta unui ... dirijor, care va putea sa "sudeze" toate ... alea si sa zica: Asta E ! Iar rezultatu' va fi suma capabilitatilor/energiilor/experientei/talentului/dorintelor/etc. a tuturor celor implicati, la care se adauga contributia dotarii, sustinerii finaciare, etc., etc.

Stima si spor la treaba,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#40 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 02 February 2007 - 10:13 AM

MIG-29, la 2 Feb 2007, 03:17, a spus:

... am gasit de pe Drumul Taberei Nr. 5. Se pune? Sunt de la noi?

Se pune! Felicitari din nou! Trece-i la socoteala pe toti! Ca vedem dupa aia care spune "prezent" cand o fi de munca. Pana atunci n-avem decat vagi idei si discutii. Am adunat forta de munca pentru lipit un timbru pe un plic. E un inceput.

Cautam sediu? Parca trebuie ceva trecut in hartiile alea.
Cred ca denumirea e prea pretentioasa pentru cati suntem si ce facem. S-ar putea sa nu se aprobe asa ceva. Orice recomandare in lege e obligativitate pentru toti cei care pornesc de la zero, fara un sprijin din spate. O adresa la etajul 5 intr-un bloc nu stiu cum suna. Nu e imposibil.

Deja exista:
Agentia Spatiala Româna
Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale "ELIE. CARAFOLI"
Institutul de Mecanica Fluidelor si Cercetari Aerospatiale (IMFCA)
CCAS - Centrul de cercetari pentru aeronautica si spatiu (asta e chiar in Politehnica)
Si sunt multe altele la fel de mari sau la fel de vechi. Toate au oameni angajati cu multa experienta, baza materiala plus radacini infipte adanc in sistem. Concureaza cu ei daca poti cu studenti si doctoranzi part-time. Mai trebuie ceva, si ma refer la oamenii care au un nume, o experienta...

Parerea mea e ca daca se doreste ceva pentru timpul nostru liber putem sa-i zicem "Pinocchio" si sa procedam in consecinta. Adun eu studenti de prin Politehnica, sunt amatori destui pentru joaca. Chiar nu conteaza nimic. Dar daca se doreste ceva serios, ceva si pentru cercetare atunci trebuie facuta o analiza realista a ceea ce putem face, cati suntem, pe ce ne bazam si incotro mergem. Nu e joaca. E un camp de lupta real. Fara o experienta in contracte nu ai sanse. Trebuie sa stii unde sa ajungi, cand, ce sa faci, cu cine sa discuti. Un student nu poate face asta ca nu stie. Un doctorand abia daca are timp sa-si vada de ale lui. Sau trebuie gasita o modalitate concreta de finantare.
Nu-i am la inima pe cei de la ARCA din cauza superficialitatii cu care au facut acel model pentru X-prize. Poate atat s-a vrut sau s-a putut. Acolo sunt doar cativa studenti si cativa doctoranzi? Intreb din curiozitate, ca nu mai stiu nimic de ei si pagina lor e moarta.
Cred ca o sa incerc sa aflu ce-i cu centrul acela din Politehnica. Macar de curiozitate. Si o sa recitesc documentul ala pe care-l iau ca baza de plecare (CODUL.doc), poate imi amintesc macar ce se doreste. Sau ce mai doresc eu...
Spor la treaba!

PS. Referitor la asta: "alta sursa de finantare sunt firmele/companiile interesate de domeniul rachetelor si de outsourcing a unei parti din munca, si inca o alta sursa de finantare sunt fondurile europene si americane pentru dezvoltarea stiintei/tehnologiei. Si nu sunt putine fonduri!"

Stiu si aprob. Ai dreptate. Dar in cazul asta pica partea de experimentare sau aia ramane la urma. Din simplul motiv ca faci totul pana la proiect si executie, legea nu-ti permite sa faci tot felul de experimentele decat daca stii cum sa te strecori prin imperfectiunile ei. Ca iti spun sigur care este impresia vesticilor despre Romania. TOTI cred ca cu cat mergi mai spre EST cu atat cercetarea, forta de munca si productia in general sunt mai ieftine. GRESIT total. Trebuie sa mergi mult mai spre est, sa sari peste Romania. Asta e marea plasa a occidentalilor. Proiectarea nu o mai face nimeni ieftin, ca avem toti net si stim preturile (asta ca tot ziceai de schimbul rapid de informatie), viata e mai scumpa aici ca in multe alte locuri, cunoastem ce facem si pentru cine facem, forta de munca incepe sa fie din ce in ce mai putina, mai nepregatita si totusi mai scumpa, iar productia e sub orice critica. Ca pret ma refer. Ei vor sa caute colaboratori, e OK. Toata lumea vrea. Colaboratorii au plecat la ei, cine a ramas se vinde scump, mai scump decat ce se gaseste in ograda proprie. Legislatia e mai incurcata ca oriunde. Nu ajuta nici lor nici noua. Ca sa faci ceva ca la carte trebuie sa investesti mai mult decat ai face-o la tine in tara. Sau sa gasesti un Congo, unde merge orice si oricum. Ca sa nu crezi ca spun gogosi, o firma la care lucrez face o parte din proiectare in Germania, face o parte de productie in Taiwan si va face o parte din productie in Norvegia ca e mai ieftin ca la noi. Poti sa-ti inchipui ce-i aici daca si chinezoaicele venite sa lucreze pleaca inapoi ca nu le convine? Iti spun eu ca nu e joaca. Abia astept sa termini doctoratul sa vad unde o sa muncesti si ce-o sa faci. Tot din curiozitate...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 02 February 2007 - 10:35 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#41 Useril este offline   Skyspy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 February 2007 - 11:08 AM

Apoi chiar daca apare inca un nume nou pe firmament cred ca nu strica.Pe noi ne uneste deocamdata pasiunea.Ce ne va rezerva viitorul vom mai vedea.
Sigur ca noi nu avem nume sonore de academicieni sau doctoranzi ca celelalte institute dar cred ca ne putem descurca si fara ele.Nu vrem sa luam taurul de coarne de
prima data.Vorba proverbului mioritic:Pasi marunti viata lunga.La noi totul depinde de obtinerea autorizatiilor specifice activitatii asociatiei.

Sigur ca nimeni nu e nebun sa inceapa o activitate daca nu e sigur ca va avea o finalitate.Asta in cazul nostru s-ar traduce ca trebuie sa faci cateva cereri sa dai o suta de telefoane ca sa te convingi ca se poate ajunge la un consens cu autoritatile.Ca autoritatile noastre sunt cum sunt asta stie toata lumea ca ajungi cateodata sa te lupti cu morile de vant ne este de asemenea cunoscut.Dar daca au reusit altii poate vom reusi si noi.

@Bitex - nu stiu daca mi-aduc bine aminte de acel institut dar parca era CCAS poate gresesc unde lucrase Falteras inainte care s-a chinuit cativa ani sa construiasca un
aeromodel pe care sa monteze o camera video si nu reuseau nici cum pana a venit domnul Craioveanu de le-a facut-o intr-o luna si i-a scos din cacat.Aia da cercetatori.
Din aia nici noi nu am avea nevoie.De muncit in stil comunist stiu cum se face.Am fost specialist 13 ani la el.Am ajuns in strainatati sa ne cizelam altii studiaza acolo,am
adunat ceva experienta si cunostinte pe care vrem sa le impartasim si cu altii care gandesc la fel ca si noi.Telul nostru final ar fi cred sa aratam lumii ca se poate si la noi ceva realiza chiar daca am studiat mecanica numai cu pila si ciocanul si pe strunguri Ranghet de 50 de ani.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#42 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 02 February 2007 - 11:25 AM

Ala cred ca era INCAS. Posibil ca asa se sa fi intamplat, nu stiu detalii.
Se intampla des, tocmai de aia ziceam ca o astfel de asociatie ar avea succes in "cercetare". Nu ma refeream la cercetare teoretica ci la realizarea modelelor experimentale.
Acum mai toate institutele traiesc pe spatele unor buni modelisti si nu e simplu de gasit loc. De aia inclinam spre invatamantul superior ca sunt fonduri alocate, sunt contracte castigate sau se vor castiga destule si spre partea de final se rupe filmul. Nu toti au experienta si se poate interveni exact acolo. Noi oricum facem asa ceva din pasiune si de multe ori pe gratis, n-ar fi efort mare s-o facem pe bani. Cred totusi ca nu asta e scopul principal, dar ar putea fi un mijloc pentru a-l atinge pe ala. Cunoastem chipamentul, stim ce poate si cum sa-l folosim si de multe ori nu avem doua maini stangi. Plus ca suntem multi care ne cunoastem si ne putem ajuta daca e cazul. E de bine de rau o comunitate formata.

Cred ca o las mai moale cu entuziasmul, pana clarific ce ma intereseaza.
Mai vorbim.
Spor la treaba.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#43 Useril este offline   TPDARK 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 01 June 2007 - 08:23 AM

am eu o propunere eu sunt colaborator al astroclubului bucuresti de pe langa observatorul amiral urseanu am putea sa vb cu baietii sa infintam un club pe langa ei privind experimentele aerospatiale ?
0

#44 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 01 June 2007 - 10:30 AM

Salve!
Daca tot zici ca stai in P17 poate ne vedem la o bere la voi la parter si mai schimbam 2-3 vorbe. Eu stau in P12 asa ca ne putem intalni usor. Macar putem incerca, nu c-ar iesi mare rezultat. Dupa cum banuiesti e greu sa impaci si capra si varza. Pe aici se viseaza mult la rachete si cu greu poti schimba ceva. Cu rachetele astea nu prea faci experimente. Prea mare efort in constructia rachetei si prea putin in partea de experiment. E ca si cum ai construi un Audi ca sa-l folosesti ca suport pentru un termometru, sa masori temperatura aerului la soare.
Si mai e un aspect, despre care vorbim daca ne intalnim...
Pe curand!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#45 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 June 2007 - 01:51 PM

Buna ziua,

Pe 15-16-17 Iunie 2007 va invitam in nordul Galatiului (langa padurea Garboavele) la observatii astronomice impreuna cu membrii clubului Calin Popovici. Se vor folosi telescoape Dobson de 200, 250, 300 si de 400 mm (in premiera, fiind unii dintre primii clienti ai firmei Meade pentru acest telescop; scos pe piata in luna Mai). Mai multe detalii despre astroclubul Calin Popovici puteti gasi pe website-ul: http://www.calin-popovici.uv.ro/

In cursul zilei de 16 Iunie se vor face trageri de antrenament cu modele de racheta (80Ns), trageri asistate optic tot de catre membrii clubului Calin Popovici. Se vor incerca diferite metode de fotografiere si inregistrare video a evolutiei modelelor atat liber cat si prin telescoape.

Mai multe detalii si despre evenimente cu mult mai multi Ns vor veni, speram, in curand... :D

Cu stima,
MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 03 June 2007 - 02:00 PM

0

#46 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 July 2007 - 07:35 PM

Vezi link:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...ST&f=5&t=12472&
0

#47 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 July 2007 - 11:30 AM

bitex, la 1 Jun 2007, 10:30, a spus:

Salve!
Daca tot zici ca stai in P17 poate ne vedem la o bere la voi la parter si mai schimbam 2-3 vorbe. Eu stau in P12 asa ca ne putem intalni usor. Macar putem incerca, nu c-ar iesi mare rezultat. Dupa cum banuiesti e greu sa impaci si capra si varza. Pe aici se viseaza mult la rachete si cu greu poti schimba ceva. Cu rachetele astea nu prea faci experimente. Prea mare efort in constructia rachetei si prea putin in partea de experiment. E ca si cum ai construi un Audi ca sa-l folosesti ca suport pentru un termometru, sa masori temperatura aerului la soare.
Si mai e un aspect, despre care vorbim daca ne intalnim...
Pe curand!

Salutari!

Daca e careva prin Bucuresti si are si timpul necesar... putem sa ne vedem la o shaorma bere si sa discutam lucruri mai multe despre lansarea de la Midia.

Eu mai stau azi si maine (joi) in Bucuresti.

MIG-29
0

#48 Useril este offline   teacher64 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 29 July 2007 - 08:24 PM

salutari! Am stat, am citit, m-am distrat, m-am crucit... :rolleyes:
Era evident ca nu se va face nimic concret legat de o asemenea asociatie, vorbind pe net peste muuulte meridiane. Faceti-o voi, cei din Bucuresti, si incercati sa gasiti membri asociati pe urma, doar nu asteptati sa vina Liviu123 sau Skyspy, sau Mig, etc de pe alte meleaguri sa se ocupe... Bitex imi pare singurul realist, sa nu zic pesimist:)
Chiar daca nu-s prea curios sa ma inscriu la asa ceva, pe bune as vrea sa dau o mana de ajutor, cu putinul ce-l stiu, din pacate nu stiu daca-i de folos: lucrez CS la un Institut de cercetari din TM, axat pe nanocristale, etc, deci exclus ceva de acolo. Dar mai am o mica firma de optica tehnica, iar tehnologiile de acolo poate folosesc cuiva. Practic, stim si putem face cam orice stia si IOR-ul, poate la alta scara. De la polisari si prelucrari de mare precizie, suprafete plane, sferice sau asferice, la depuneri in vid inalt, metalizari, filtre interferentiale, oglinzi de telescoape, reparatii si reconditionari de aparatura optica si opto-electronica, etc. Deci, puteti conta pe mine, barem in limita putinului timp disponibil. Bafta!
0

#49 Useril este offline   MIG-29 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1772
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 July 2007 - 12:03 AM

teacher64, la 29 Jul 2007, 20:24, a spus:

salutari! Am stat, am citit, m-am distrat, m-am crucit... B)
Era evident ca nu se va face nimic concret legat de o asemenea asociatie, vorbind pe net peste muuulte meridiane. Faceti-o voi, cei din Bucuresti, si incercati sa gasiti membri asociati pe urma, doar nu asteptati sa vina Liviu123 sau Skyspy, sau Mig, etc de pe alte meleaguri sa se ocupe... Bitex imi pare singurul realist, sa nu zic pesimist:)
Chiar daca nu-s prea curios sa ma inscriu la asa ceva, pe bune as vrea sa dau o mana de ajutor, cu putinul ce-l stiu, din pacate nu stiu daca-i de folos: lucrez CS la un Institut de cercetari din TM, axat pe nanocristale, etc, deci exclus ceva de acolo. Dar mai am o mica firma de optica tehnica, iar tehnologiile de acolo poate folosesc cuiva. Practic, stim si putem face cam orice stia si IOR-ul, poate la alta scara. De la polisari si prelucrari de mare precizie, suprafete plane, sferice sau asferice, la depuneri in vid inalt, metalizari, filtre interferentiale, oglinzi de telescoape, reparatii si reconditionari de aparatura optica si opto-electronica, etc. Deci, puteti conta pe mine, barem in limita putinului timp disponibil. Bafta!

O prima lansare din cadrul acestei asociatii a avut loc la Midia. Avand in vedere ca a fost vorba de cateva mii de euro in materiale prin bunavointa unor sponsori si ca lansarea a avut loc, consider ca lucrurile au capatat si o nuanta concreta; este insa adevarat ca este departe de ceea ce ne doream. Dar speram ca lucrurile sa evolueze :-)

Ah, ca nu exista inca organizatie/asociatie?
Se lucreaza si la acest lucru... si bineinteles oricine este binevenit sa ajute atat cu idei, sfaturi cat si cu disponibilitate de munca.
Si da, aveti dreptate, cel putin pentru "inregistrarea" legala a acestei asociatii ar fi nevoie de ajutorul unor pasionati din Bucuresti. Dar aceasta nu inseamna ca dumneavoastra cu experienta dumneavoastra nu puteti ajuta (chiar daca sunteti din TM). Vrem ca acest organism sa fie deschis oricui de oriunde cu mici conditii (va rog, nu le interpretati gresit): sa doreasca sa munceasca si sa fie bun in ceea ce face.

MIG-29

Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 30 July 2007 - 09:26 AM

0

#50 Useril este offline   teacher64 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 30 July 2007 - 05:37 PM

Salut, Florin, si-mi pare bine de cunostinta!
Firma merge intr-adevar rau, si nu dau vina pe nimeni decat pe "management defectuos", coroborat cu caderea valutei... Nu exista nicaieri in Ro un interes de a mentine mica industrie, cu atat mai putin cea mare, care mai poate fi "mulsa".
Cat am lucrat in IOT, fizician, am realizat cat altii in 2 vieti, mai ales in domeniul de ghidare rachete aer-aer si aer-sol, evident in colaborare cu Arsenalul. Cu vreo doua brevete in domeniu, si alte 6-7 inventii , revendicate, aprobate, dar nebrevetate, din lipsa de fonduri. Tre' sa fii nebun sa-ti platesti propriile idei!
Plus cate ceva in domeniul night vision systems, la fel, neplatite. E frumos sa fii creativ, chiar magulitor sa fii apreciat, dar nu poti scoate la infinit bani din buzunar pt asta.
Am incercat sa fac o afacere din cunostintele de optica, electronica, proiectare, etc, am investit multisor ( peste 200.000 Eur, plus pusa casa bunicilor la bataie ca atelier!), si, cu mult inainte de a recupera banii, nu a mai mers. Asta e, dar altii, mai tineri, sau mai entuziasti, pot prelua stafeta.
Va ajut cu drag, si poate, recuperam ceva din atelier, inainte sa ajunga totul la fier vechi!
Marian
Ps: am sa postez si pe forum ,sa nu mai fiu bombardat cu cereri de lentile de ochelari! B)
0

#51 Useril este offline   teacher64 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 139
  • Inregistrat: 23-June 07

Postat 30 July 2007 - 05:41 PM

Scuze, era vb de 200.000 Marci, investitia era prin 2000...:lol:
Amanunte la http://optomess.tripod.com
site nemodificat de vreo 2 ani, nu era cazul...

Aceasta postare a fost editata de teacher64: 30 July 2007 - 05:48 PM

0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro