Satul de hazul vechii cessna m-am apucat sa fac eu ceva,home-built.Pe rand am luat materiale,cateva sipci de balsa diferite grosimi,cuter mai bun.aracet,hartie de calc,si m-am apucat.Toti care vor sa faca un model de balsa pt prima oara pot citi cu interes cele relatate mai jos
Modelul nu e unul ce se gaseste pe net.E unul desenat de tatal meu(fost pieoner la casa pionerilor)facut pe o plansa speciala(si aprobat de un modelist din galati).Bun.Sa trec la constructie.
Lateralele fuselajului
Am decupat planul de hartie(deh,era desenat cu creionu`)si apoi fixat cu bolduri pe o placa de balsa de 1,5mm(pe viitor o sa scriu numai 1,5 sau 3 sau etc).Tras contur cu markerul si apoi taiat cu cuterul,nu exact pe linie.Apoi inca o data (ca sa am 2 parti identice).Apoi,cu smirghel pus pe o placa perfect dreapta
se aduce pe linie,se rotunjeste botul,Da forma sa fie cat in plan.(Atentie cand slefuiti fuselajul trebuie ca cele doua jumatati sa fie prinse cu bolduri,sa iasa perfect,adica sa le smirgheluiti impreuna!!!!
Ampenajele
Profundorul La fel decupat planul pus pe coala balsa de 3,tras contur,cuterul,apoi inca o data(pentru a fi mai rigid) si obtinem 2 placi care puse una langa alta trec la smirgheluit,pana ajung la linie,dar sa nu se vada linia.Apoi,eu am pus o bagheta 1x3 cam pe la 3 sferturi (se vede in poze)si lipita partea superioara.
Identic cu Partea mobila,doar ca nu le-am mai pus bagheta la mijloc.
Poze
Poze
Poze
Ps:sunt linkuri ca sunt f. mari pozele...
Aici se opreste momentan,e tot ce am facut intr-o seara.Astept impresii.
Aceasta postare a fost editata de pilo: 24 January 2011 - 08:23 AM