http://www.rcgroups....ad.php?t=496905
Am decis sa construiesc planorul asta, poate si datorita ineditului (sunt 3 reale in lume, toate in Romania. Nu stiu daca exista machete).
O sa-l fac motorizat, pentru ca la Bucuresti nu prea sunt pante, si fiind de acrobatie nu cred ca vreau sa fac termica cu el :( desi XFLR imi da o viteza minima de coborare de cca 0.6 m/s, ceea ce ar merge si la termica.
Anvergura 2 metri, greutate estimata 1.1 kg. Profil simetric pe toate suprafetele.
Toate suprafetele vor fi din polistiren si acoperite cu fibra de sticla. Fuselajul intentionez sa-l chituiesc si sa-l vopsesc, iar aripile si ampenajele vor fi acoperite cu oracover alb.
Poze cu ce am facut pana acum:
Se taie mai intai forma fuselajului cu fir incins dintr-un bloc de polistiren. Blocul este facut din mai multe straturi de 3 cm, lipite cu Tesa spray. Am folosit niste sabloane din carton.

se ciopleste si se slefuieste. Am avut niste sabloane, tot din carton, ca sa urmaresc sectiunile.

Se poate desface fuselajul in doua jumatati (sprayul nu e foarte solid). Se taie in cateva segmente cu cutterul, apoi se folosesc niste sabloane ca sa se taie interiorul, cu firul incins.

Fuselajul, neacoperit inca, are 90 de grame. am taiat peretii destul de grosi, pentru rezistenta. Dar nu e chiar rau.