Modelism - RHC Forum: compresor de aer cu piston - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

compresor de aer cu piston

#1 Useril este offline   georges 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 25-January 05

Postat 31 March 2007 - 12:18 PM

am gasit de cumparat compresorul din poza,are butelia de 50 l,vanzatorul spune ca e ok,dar nu ma prea pricep.la ce detalii tre sa fiu atent cand ii fac "proba"?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: post-8-1175336287.jpg

0

913Creative.ro

#2 Useril este offline   Radu_ 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1736
  • Inregistrat: 13-March 04
  • Gender:Male
  • Location:Brasov

Postat 31 March 2007 - 12:47 PM

in primul rand...fa o purjare la butelie sa vezi cata apa si cat ulei ai in butelie. Daca este numai apa (ceea ce nu cred) este bine, dca ai si mult ulei, trebuie sa te intrebi cam in ce stare sunt segmentii la compresor.
Apoi sa vezi cam in cat timp reuseste sa faca presiune. Daca turatia este mica...va dura ceva timp. Apoi cam la ce presiune maxima ajunge. asta dovedeste si starea compresorului. Poate ca la presiune max nu va mai avea putere motorul sa "traga". Pare a fi un motor monofazat.
Cum faci cu pornirea in sarcina? Are butelie de compensare? (una foarte nica)
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#3 Useril este offline   radian 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 10-June 06

Postat 31 March 2007 - 06:36 PM

Pe langa ceea ce - foarte bine - ti-a spus Radu, iti sugerez si eu sa-l pui in functie, sa vezi la ce presiune se opreste singur, sa dai drumul la aer si sa vezi la ce presiune porneste din nou (daca porneste singur!).
Spun asta pentru ca, din ce se vede in foto, i s-au facut modificari si improvizatii.

De curiozitate : la ce vrei sa-l folosesti?

Bafta!
0

#4 Useril este offline   Nadielf 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 183
  • Inregistrat: 01-September 05
  • Gender:Male
  • Location:Suceava

Postat 31 March 2007 - 09:29 PM

Trebuie sa ai grija la ungere...compresorul e auto fie de la Raba, fie de la Saviem sau tractor, nu sunt sigur, dupa poza, aceste compresoare au ungere prin presiune de la pompa de ulei, cu ulei din baia motorului, nu e buna ungerea prin barbotare., e un compresor homemade....totusi daca e ieftin e bun...
0

#5 Useril este offline   georges 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 25-January 05

Postat 01 April 2007 - 12:14 AM

l-am luat deja,150Ron zic ca e ok si ca pret si ca stare de functionare
l-am luat de la un vopsitor auto ,il dadea pt ca si-a cumparat unu profi
compresoru e de raba,in rest e ok cat de cat ,mai tre sa schimb la el una alta sa-l bibilesc
il folosesc la lacuit diverse piese de mobilier
0

#6 Useril este offline   Nadielf 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 183
  • Inregistrat: 01-September 05
  • Gender:Male
  • Location:Suceava

Postat 01 April 2007 - 07:19 AM

La acest pret e OK. :D
0

#7 Useril este offline   znecula 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 685
  • Inregistrat: 03-April 05
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 02 April 2007 - 09:05 PM

Pretul e ok
Depinde la ce-l folosesti
Daca e pt hobby, no problem
Daca il folosesti pt activitati de productie si ai un control de la pr. muncii, s-ar putea sa nu le placa asa ceva:)

Stima.
0

#8 Useril este offline   jozsi 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 27-February 08

Postat 27 February 2008 - 10:04 AM

si eu am un compresor la fel ca si cel din poza.
chestia e ca , cu un motor de 2,2Kw de abia se poate porni in gol.
Ce mai trebuie pus pe compresor ca sa poata porni si sub presiune.
Ma poate ajuta cineva?
0

#9 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7643
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 27 February 2008 - 02:23 PM

Intre compresor si butelie iti trebuie o supapa de sens.
Cele simple sunt o bila si un arculet sau doar gravitatinal.
Cele mai destepte refuleaza la inceput aerul in exterior. Deci compresorul porneste in gol. Abia pe urma incepe sa pompeze in butelie.

De asemeni la cele de raba trebuie sa asiguri ventilatia carterului. Adica sa ai un mic orificiu in zona jojei care sa nu permita cresterea presiunii in carter. Dar nu trebuie sa permita nici uleiului sa iasa si nici mizeriei sa intre. Oricum compresoarele destinate sa lucreze cu ungere sub presiune au o viata de caine cu ungere prin barbotare. Este ieftin un compresor de acest fel....dar.....

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 27 February 2008 - 02:26 PM

0

#10 Useril este offline   jozsi 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 27-February 08

Postat 27 February 2008 - 02:57 PM

supapa de sens am intre compresor si butelie. Ce nu inteleg este ca: unde trebuie sa fie acest orificiu?
sund 2 gauri
una pt. admisie si una pt. evacuare.

imi explici te rog mai amanuntit?
merci mult
0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7643
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 28 February 2008 - 04:23 AM

Cel de intrare trebuie sa intre direct in cuzineti...daca are....
Cel de iesire ar trebui sa fie similar cu orificiul de purjare la cele cu baie de ulei.
Trebuie sa obturezi primul orificiu. La al doilea conectezi o teava ce merge la un rezervor cu ulei. Socotesti pozitia lui asa incat atunci cand este pe jumatate plin sa ai in carter suficient ulei incat biela sa-l barboteze. In busonul de umplere al rezervorului faci un mic orificiu. In functionare urmaresti sa nu ai pierderi de ulei prin el. Scopul este sa ai ulei in baie si sa-l tii acolo. Iar presiunea in carter sa fie cat mai mica. Eventual dai tu o gaura in carter cat mai sus sa micsorezi presiunea.
Oricum daca ai cuzineti ei nu sunt facuti sa lucreze fara presiune de ulei. Daca ai rulmenti va merge ceva mai mult in functie de cat de eficient rezolvi ungerea.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 28 February 2008 - 04:24 AM

0

#12 Useril este offline   alexroad 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 621
  • Inregistrat: 29-June 07

Postat 28 February 2008 - 09:57 AM

Ca tot am dat peste subiect ,sa pun si eu o intrebare,doua.
Am vazut la cineva un compresor ,home made, dintr-un motor(compresor) de frigider si o butelie tot home made din inox .Are supapa de suprapresiune si porneste automat ,deci mentine constanta o presiune in butelie.Omul l-a cumparat de la cineva cu 250 RON si-l foloseste la aerograf.Cel care l-a vindut mai are unul identic si m-ar tenta .
Ce ziceti,cei care ati mai lucrat cu compresoare?
Are sanse sa tina sau sint bani aruncati?
Hodina-i ca slanina
Sa imbatrinesti e obligatoriu!
Sa te maturizezi e optional!
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro